Journalistik

Så här. Eller, jag älskar det. Att skriva, alltså. Att hitta historier värda att berätta. Att våga fråga det ingen annan törs fråga om. Att kunna klargöra komplicerade begrepp. Att formulera tankar i ord och presentera dem med rätt anslag, rätt paketerat till rätt målgrupp vid rätt tidpunkt. Texter ska ju inte bara informera, engagera, utmana och roa, utan också lämna någon form av bestående avtryck. Som frilansjournalist får jag möjligheten att samarbeta med många olika magasin, tidningar, contentbyråer, förlag och företag inom ett stort antal branscher.

Jag producerar allt från djuplodande personporträtt och features till raka nyheter och notiser. För glansiga månadsmagasin och kundtidningar liksom bilagor och broschyrer. Om livsstil, mode, business, hälsa, ledarskap, sport, golf, resor och trender. Lokalt, nationellt, globalt. Tryckt, digitalt, socialt. Det är mixen av ämnen, format, media och målgrupp som gör mitt arbete så roligt.

Jag tar även uppdrag som redaktionschef, redaktör och korrekturläsare, skriver pressrelease om en produkt ska lanseras och fyller hemsidor och nyhetsbrev med material. Jag åtar mig enstaka uppdrag eller hela produktioner under en längre tid.