Vackra tassar

2017-05-08

Dina händer, naglar och nagelband behöver extra kärlek inför den stundande sommaren. Sweet spot stories ger dig fem handfasta tips om hur du bäst tar hand om dina händer – och produkter som gör jobbet. Och nej killar, att ha vackra händer är inte alls fjolligt och borde vara lika givet för er.

1. Investera i en bra handkräm

Du visste det nog redan, men tricket är att inte bara köpa en bra handkräm utan också att massera in den ordentligt – och ofta. Ha alltid en handkräm tillgänglig på kontoret, en på nattduksbordet och en i golfbagen. Smörj in händer och nagelband så ofta du känner att de är torra. (Använd gärna en separat nagelbandskräm som du masserar in före läggdags.)

Handkrämsfavorit från franska L’Occitane Shea Butter Hand Cream, 225 kr (150 ml).

2. Tvätta händerna rätt
För varmt eller för kallt vatten är inte bra för händerna. Försök alltid att tvätta dina händer i rumstempererat vatten. Använd mild tvål och en mjuk nagelborste för att göra rent under naglarna. Torka händer och naglar noga och smörj in med handkräm på en gång.

En vaniljdoftande och mjukgörande handtvål är Estelle & Thilds Sweet Vanilla Blossom Hand Soap, 149 kr (250 ml).

3. Exfoliera mera

Handpeeling gör underverk för att skrubba liv i trötta händer. Genom att exfoliera händerna regelbundet får du bort smuts och döda hudceller. Smörj in med en skön handkräm efteråt och fnasigheten blir ett minne blott!

En härlig handskrubb som både rengör och mjukar upp får du i The Ritual of Ayurveda från Rituals, 125 kr (70 ml).

4. Skydda händerna
Att ständigt stickas ner i diskvatten, eller bara hålla på med vatten, torkar ut händerna och kan skapa hudsprickor och sköra naglar. Använd därför alltid diskhandskar (helst i nitril eller vinyl som inte orsakar allergi). Slarva heller inte med solskyddsmedel eller handkräm med spf innan du kliver utanför dörren – det är händerna som avslöjar din riktiga ålder! Extra utsatta för solen är de på golfbanan.

Prisvärda diskhandskar från Clas Ohlson, 34,90 kr.

5. Hjälp naglarna att bli starkare
Snygga naglar är välvårdade naglar. Att regelbundet fila naglarna och polera ytan gör att de håller sig starka. Ta bort eventuellt gammalt lack med en remover utan aceton. Sätt ner händerna i en skål med varmt vatten och lite tvål/schampo i 5 minuter. Torka av. Peta ner nagelbanden med en så kallad orangepinne.
Klipp försiktigt bort hudflikar och överskott av nagelband med en nagelsax. Fila naglarna jämna till önskad form och längd. Polera nagelns yta, vilket stimulerar blodcirkulationen och ger fin glans. Lägg på ett underlack för att skydda nageln och lacka sedan i någon av sommarens fräscha färger. Lägg på ett ofärgat överlack. Avsluta med att försiktigt massera in nagelolja på både nagelband och nagel.

Färgat lack i nyansen high class affair från Essie, ca 129 kr.

You Might Also Like