Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Tio skäl till varför du ska skratta mer

En av de bästa känslorna i världen måste väl ändå vara ett rungande skratt. Att skratta är faktiskt rena hälsokuren och gör gott för både kropp och själ.

Vetenskapliga studier har visat att skratt har flera positiva effekter på oss, både fysiskt, psykiskt och socialt. Inte bara skänker skrattet livskvalitet i stunden, det är också ett av de allra bästa sätten för att förlänga livet eftersom både andnings-, hjärt- och blodkärlsfunktionerna förbättras och immunförsvaret stärks.

Att skratta stärker dessutom självförtroendet, ökar vår kreativitet och förmåga att lösa problem, samtidigt som oro och nervositet minskar.

Inte minst kan skratt samla människor och förändra stämningen i ett rum på ett ögonblick. Allt som behövs är ett litet fnitter som på en gång förvandlar den kyligaste stämning till varm gemenskaplig atmosfär.


Så här bra mår du av att skratta:

  1. Ditt immunförsvar stärks.
  2. Du förbättrar lungkapaciteten och ökar syreupptagningsförmågan.
  3. Ditt blodtryck sänks.
  4. Det löser spänningar och dämpar stress, oro och nervositet.
  5. Du blir mer kreativ och löser problem bättre.
  6. Du får en naturlig smärtlindring; skrattet resulterar i en frisättning av endorfiner som dämpar smärta och ger en känsla av välbefinnande.
  7. Du får ny energi.
  8. Din sociala förmåga ökar och det minskar konflikter.
  9. Du blir mer attraktiv.
  10. Du får en vältränad mage.

 

Källa: University College of London