Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Sweet warm up: Tio effektiva uppvärmningsövningar

Värm upp ordentligt så banar du väg för fler sköna bollträffar. Här är tio effektiva och enkla uppvärmningsövningar som gör dig redo för träning och spel.


UPPHOPP


Utgångsposition: Stå axelbrett med lätt böjda ben. Ha tyngden mitt på foten eller lite mot hälen. Håll armarna utefter sidorna.
Utförande: Tryck bak rumpan och sänk dig djupt ner på huk. Håll ryggen rak. Ta sats och hoppa upp så högt du kan. Armarna sträcks uppåt i hoppet. Landa mjukt och gå ner igen. Upprepa 10 gånger. 

BENPENDLINGAR                                               


Utgångsposition: Sätt golfklubban som stöd i backen.
Utförande: Gör stora pendlingar med ett ben i taget framåt och bakåt. Försök att vara avslappnad i benet, det ska kännas som att du tappar ner det och att det åker upp av bara farten. Värm upp ett ben i taget med cirka 10 pendlingar på varje.

ARMPENDLINGAR 


Utgångsposition: Stå axelbrett med lätt böjda knän.
Utförande: Svinga en arm i taget rakt framåt-uppåt och tappa sedan ner armen bakåt. Försök att vara avslappnad i armen, det ska kännas som om du tappar ner den och att den åker upp av sig själv. Värm upp en arm i taget med cirka 10 pendlingar på varje.

CRAWL


Utgångsposition: Stå axelbrett med lätt böjda ben och spänn magen.
Utförande: Gör crawlrörelser med armarna. Kör varannan arm 10 repetitioner på varje och ta sedan båda armarna samtidigt 10 repetitioner.

GOLFKLUBBSPRESS


Utgångsposition: Håll en golfklubba med sträckta armar ovanför huvudet.
Utförande: Sänk ner golfklubban bakom nacken, pressa upp armarna igen och jobba nu ner framför huvudet. Kör varannan gång bakom och framför, cirka 10 gånger.

KROPPSGUNGAN


Utgångsposition: Stå bredbent med lätt böjda ben. Spänn magen.
Utförande: Gunga kroppen försiktigt från sida till sida och sträck samtidigt upp varannan arm högt upp så att du töjer ut sidorna. Gör 10 repetitioner per arm.

PROPELLERN


Utgångsposition: Stå bredbent med lätt böjda ben.
Utförande: Böj dig framåt med så rak rygg som möjligt och möt vänster fot med höger hand. Vänster arm är då uppe i luften. Pendla sedan varannan arm diagonalt mot foten men ta det försiktigt med ryggen. Gör 10 repetitioner per arm.

ROTATION ÅT SIDAN


Utgångsposition: Lägg en golfklubba på axlarna bakom nacken. Stå bredbent med lätt böjda knän.
Utförande: Vrid kroppen åt ena hållet så långt som det känns bra och därefter åt andra hållet. Tänk på att inte gunga i övningen när du vrider. Gör 10 repetitioner åt varje håll.

MIDJEPRESS


Utgångsposition: Lägg en golfklubba på axlarna bakom nacken. Stå bredbent med lätt böjda knän.
Utförande: Fäll överkroppen åt ena sidan tills det tar stopp och därefter åt andra sidan. Vik inte i sidan utan håll en rak rygg när du går neråt.

AXELRULLNING


Utgångsposition: Stå axelbrett med lätt böjda knän. Håll armarna utefter sidorna.
Utförande: Rulla axlarna framåt 10 gånger och därefter bakåt 10 gånger.

 

Läs även Fyra anledningar till varför ska du värma upp innan golfen.