Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Scandinavian Noir

Det kan vara det hårda klimatet eller arvet från våra dystra vikingar. Oavsett, har skandinaviska författare en särskilt färdighet att förse oss med de mörkaste spänningsromaner. Till glädje för alla deckarälskare har tre nya nagelbitare nyligen släppts, alla utmärkta exempel på varför ”Scandi-crime” har nått en sådan enorm popularitet världen över.

I fotspåren efter prisbelönta Stieg Larsson och Henning Mankell är Sofie Sarenbrant en snabbt stigande stjärna på deckarhimlen. Efter debuten 2010 kommer nu Bakom din rygg, den första boken i en ny serie: en nervkittlande psykologisk thriller i frisörmiljö. Kort efter att Angelica börjar arbeta på Stefanos populära hårsalong ställs saker på sin spets och inleder ett klaustrofobiskt triangeldrama. Historien är förlagd på Östermalm i Stockholm och Sagenbrant gör ett ypperligt jobb att skapa ett komplext mordmysterium.

Med Häxan är Sveriges deckardrottning Camilla Läckberg, vars böcker hyllas av läsare världen över, äntligen tillbaka. I den tionde boken om författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström försvinner en fyraårig flicka från en gård utanför Fjällbacka och hittas till slut död, naken invid en skogstjärn. Trettio år tidigare försvann en annan flicka från exakt samma gård och hittades senare mördad vid samma skogstjärn. Finns det ett samband mellan de två fallen? Utredningen river upp många sår och skräcken sprider sig i det lilla samhället.

Norske Jo Nesbø är ett av de stora namnen inom genren. I den nya thrillern Törst bevisar han varför. Återigen får vi möta Nesbøs hardcore-kommissarie Harry Hole, som numera inte längre jobbar för polisen, som hamnar i en obehaglig katt-och-råtta-lek med en ondsint mördare lös på gatorna. Med trycket från media att hitta mördaren, tvingas polisen inse att det bara finns en man för jobbet.

Häxan av Camilla Läckberg (Bokförlaget Forum, 2017)
Bakom din rygg av Sofie Sarenbrant (Bookmark Förlag, 2017)
Törst av Jo Nesbø (Albert Bonniers Förlag, 2017)