Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Recept: Take away-kit

Ett energigivande take away-kit. Rawfoodbollarna är både goda och hälsosamma. Chia fresca, det mexikanska löparfolket tarahumaras naturliga sportdryck, är full av nyttigheter som omega-3, protein och kostfibrer. Båda kan dessutom förvaras i frysen, så gör en stor laddning på en gång!

Tillagningstid: cirka 30 minuter

4 personer

Ingredienser och tillagning:

Chia fresca:
1 msk chiafrön
3 dl vatten
saften av en lime, eller annan smaksättning
agavesirap, honung eller socker

Blanda chiafrön och vatten i en tillbringare och låt dra några minuter. Dela limen och pressa i saften, alternativt smaksätt med några myntablad, mixad frukt eller bär. Söta drycken med önskat sötningsmedel, och smaka av så att balansen mellan syra och sötma blir bra.

Rawfoodbollar:
16 dadlar, urkärnade (gärna medjool)
200 g nötter av din favoritsort
2 msk kokosolja
2 msk kakaopulver
2 tsk agavesirap eller vanlig sirap
riven kokos eller hackade nötter

Mixa de urkärnade dadlarna med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt hackade nötter, kokosolja, kakaopulver och sirap. Forma smeten till bollar, 12–15 stycken. Rulla dem i riven kokos eller hackade nötter. Förvara i kyl eller frys.

 

Receptet står Lars Rydén på Barsebäck Resort för. Detta och fler hittar du i boken Go Golfilicious.

Foto: Mickael Tannus