Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

När ett par är roligare än en birdie

På nätet, jobbet, Tinder, krogen. Dags att ändra dina dejtingvanor? Golfbanan kan mycket väl vara den bästa dejtingarenan av dem alla.

Visst pirrar det lite extra i kroppen när golfsäsongen sätter igång! Extra starka vårkänslor har säkert alla kärlekstörstande singlar.

Det finns många sätt att hitta kärleken på – golfbanan råkar vara ett förträffligt flirtställe. För nätdejting och Tinder i all ära, visst är det roligare att träffa någon i verkliga livet och dessutom få ägna sig åt en favoritsysselsättning på samma gång?

– Under en golfrunda har man många timmar på sig att lära känna varandra, även på insidan. Nätdejting är visserligen jättebra och ett av de vanligaste sätten att träffas på, men det är ändå väldigt endimensionellt trots att man kan söka efter personer utifrån intressen. Risken är att man skalar bort någon som faktiskt skulle kunna passa. Går man på krogen är det nästan bara utseendet som gäller och speed dejting är superroligt men man har bara ett par minuter på sig att bilda sig en uppfattning. Så för den som är lite blyg och behöver lite mer tid på sig tror jag golfbanan är en riktigt hit, säger Marie Hagberg, dejtingkonsult och författare som vet det mesta om konsten att hitta den rätte.

Varför är just golfbanan en sådan bra dejtingplats?

– Man får möjlighet att verkligen lära känna varandra under relativt avslappnade förhållanden. Det är ett naturligare och mer otvunget sätt att dejta på och du får tid att visa vem du är. Och vice versa, den andres personlighet ger sig ganska snabbt till känna. Det är svårt att upprätthålla en ”falsk fasad” och förställa sig under flera timmar. Dessutom har man hela tiden något att prata om, ett naturligt samtalsämne i det gemensamma intresset. Under en första middagsdejt kan konversationen lätt bli krystad om samtalsämnena tar slut.

Varför är det bra att träffas kring ett gemensamt intresse?

– Forskning visar att lika barn leka bäst. Ju mer lika vi är desto bättre brukar vi tycka om varandra och chansen att förhållandet håller är större om man delar ett gemensamt intresse. I just golf tror jag det är extra viktigt eftersom intresset för många är så väldigt stort. För en inbiten golfare är det nästan ett måste att även partnern spelar golf.

För många är dejtande synonymt med krystade situationer. Man är nervös och fumlar och vet inte vad man ska säga. Är det inte risk att det känns ännu värre när man spelar golf och har en press på sig att spela bra?

– Att dejta på golfbanan uppfattas snarare som harmlöst och oförmodat. Många tänker nog inte ens tanken att någon skulle kunna ragga på dem där medan det ute på krogen är mer uppenbart. Krogen är en hård miljö, särskilt för killar eftersom många tjejer har garden uppe och kan såga en kille på nolltid. På en golfbana blir det naturligare för en intresserad kille att ta kontakt. Har man spanat in någon på klubben som verkar intressant – ta chansen!

Golf kan vara förenat med en hel del frustration om spelet inte går som man vill. Vad ska man tänka på under golfrundan, finns det några do’s and don’ts?

– Ja, det finns det. Man får absolut inte låta ilskan få utlopp även om man har en riktigt dålig dag. Det är helt okej att visa lite temperament, men man ska lägga band på sig och försöka avhålla sig från de värsta raseriutbrotten – och kanske inte ska kasta klubbor omkring sig! Ta golfen tillräckligt seriöst så att du faktiskt anstränger dig, men inte på så blodigt allvar att du blir galen över ett dåligt slag. Jag brukar säga att man alltid ska sträva efter att vara en bättre version av sig själv. Var artig och visa intresse för den andra.

Hur följer man upp dejten efteråt?

– Man kan gärna skicka ett sms eller ringa och tacka efteråt. Kanske bjuda ut till en ny runda eller fråga om personen skulle vilja ses även utanför golfbanan. Det är många som kan vara lite blyga för det men ta chansen säger jag. De allra flesta blir smickrade av att få frågan.


Tips – så dejtar du på golfbanan

  • Våga bjuda ut någon på golfklubben som du är intresserad av eller boka in dig i en boll tillsammans med personer du inte känner.
  • Anmäl dig till partävlingar. Även om du inte skulle bli intresserad av den du lottas ihop med så vidgar du din bekantskapskrets. Din spelpartner kanske har en kompis eller en kusin som är singel?
  • Följ med på singelgolfresor, ett avslappnat och okonstlat sätt att resa och spela golf tillsammans.
  • Sträva efter att vara en bättre version av dig själv. Genom att bli svära, kasta klubbor eller fuska framstår du inte som en särskilt attraktiv partner.
  • Visa intresse för din medspelare. Se till att bjuda på dig själv, var artig, ställ frågor och ge komplimanger. Men ge inte oombedda råd!
  • Som du är klädd blir du sedd. Utseendet har betydelse vad du än tycker om den saken så klä dig propert men i plagg du trivs i.
  • Om du blir intresserad, försök att under rundan ta reda på vad personen mer gillar att göra så har du en bra anledning att bjuda ut igen och då kanske träffas utanför golfbanan.
  • Glöm inte att tacka efteråt med ett sms, ett mejl eller ett telefonsamtal.