Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Ida Bosson: ”Bli lite mer”

Mentala coachen och golfinstruktören Ida Bosson brinner för att varje människa ska utveckla sin fulla potential. Att inte låta sig hållas tillbaka på grund av rädslor och valda sanningar utan leva fullt ut. Här delar hon med sig av sina tankar om hur du ska våga ta dig ur din trygghetszon.

Bli lite mer

Förändring är något som sker automatisk vare se vi vill det eller ej. Men den sortens förändring som får oss att växa och gör oss bättre på någonting måste vi själva ta tag i. Det är lätt att hamna i gamla spår om du inte tänker dig för; samma väg till jobbet, samma matinköp i affären, samma samtalsämne med vänner, samma övningar på gymmet eller samma träningsrutin på golfrangen.

Något som till en början är tryggt och enkelt leder på sikt till stagnation och utvecklingen uteblir. Visst, du blir bra på det du tränar eller gör mycket av. Men för att bli bättre och verkligen utvecklas måste du hela tiden förnya dig och göra saker annorlunda eller lära dig något nytt.

Att börja om, prova något nytt eller helt enkelt bara sluta med något kräver energi och kan i vissa fall även skapa kortsiktigt obehag. Kortsiktigt är just vad det är och inte ett dugg farligt. Det gäller att lära sig känna igen impulserna och acceptera att obehaget du eventuellt känner endast tyder på att du är på okänd mark och befinner dig i en tillväxtfas.

Så istället för att backa när obehaget gör sig påmint ta ett steg framåt. Tänk att rött ljus betyder gå. Det är just den innebörden Nikes slogan ”Just do it” har. Oavsett inre motstånd – kör!

Vanans makt är när hjärnan ständigt strävar efter att få snabb belöning genom att utföra sådant som vi redan kan.  Ju mer vi skämmer bort hjärnan med att göra sådant som vi redan behärskar desto mindre villiga är vi att anstränga oss och eventuellt få vänta på belöning. Lär vi oss något nytt kan det ta lång tid innan vi ser resultat och upplever någon slags uppmuntran/erkännande. Därför är det så viktigt att vi håller motivationen vid liv med hjälp av tydliga målbilder i detta ”nya” och sätter delmål där vi belönar oss själva.

Tips! När du har gått in i något nytt där du kanske känner ett inre motstånd trots att du innerst inne vill, träna då på att gå emot frestelsen att sluta. På så sätt kommer du att växa och utvecklas både som människa och utövare.