Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Sweet spot stories fem pärlor i Palma

Palma de Mallorca är en stad man aldrig tröttnar på. Ända sedan det första svenska charterplanet tog mark på ön 1955 har vi vallfärdat hit. Sedan dess har mycket hänt, inte minst under de senaste åren då Mallorca blivit en allt trendigare och elegantare destination.

Som tur är har ön lyckats bevara sin charm, mycket tack vare huvudorten Palma med sina kullerstensgator, intima boutiquehotell, beach clubs, spännande kultur och nattliv. Shoppa loss och ät gott. Festa och bo flott. Häng på uteserveringar och strosa i kvarteren. Hika, golfa, yoga och bada längs finkorniga sandstränder och i avskilda vikar. Fyll ditt Palma-besök med exakt det du vill ha – staden har verkligen allt! Att man dessutom kan åka hit året om adderar förstås till pluspoängen. Sweet Spot Stories ger dig tipsen till några av Palmas bästa pärlor.

Santa Catalina
Från nedgånget till trendigt. Charmiga Santa Catalina är ett område som på senare tid transformerats och blivit ett av Palmas hippaste. Här ligger små designbutiker, hälsokaféer, coola barer och restauranger tätt. På många ställen hittar du eko, rawfood och vegan. Strosa runt och upptäck små bakgator, upplev vardagslivet bortanför Palmas turistmyller. Särskilt under sommarmånaderna sjuder Santa Catalina av liv dygnet runt. Här ligger även en av stadens bästa saluhallar, Mercat de Santa Catalina, där man kan köpa frukt, grönsaker, fisk, kött och smaskiga bakverk. Eller inta tapaslunch eller ett glas vin på stående fot i den livliga.

Earth Yoga
34 Carrier Despuig, Palma
Palma har kommit att bli något av ett yogamecka och yogastudior poppar upp runtom i stan. Ett favoritställe är Earth Yoga som drivs av svenska Sandra Donovan. Lokalen är stor med ett underbart ljus och passionerade lärare får dig att utmana dig själv i dina asanas och flows för att sedan landa i ett inre lugn. Vinyasa, Yin Yoga, Re-connective Yoga och Kundalini Yoga är några av klasserna som står på schemat. Ingen bokning behövs, det är bara att droppa in när andan faller på.

Matmarknaden San Juan
Carrer de l’Emperadriu Eugènia, 6, Palma
Mercado Gastronómico San Juan är Palmas nya matmarknad som på kort tid blivit ett av stadens bästa matställen. Här kan du inte bara stilla din hunger med skaldjur, ostron, sushi, pasta, charkuterier, pintxos och tapas, utan också mingla runt bland cocktailbarer och serveringar och uppleva mattävlingar och annat. Mycket prisvärt och skön atmosfär! Mattemplet ligger i det gamla slakthusområdet S’Escorxador väster om buss- och tågstationen.

Can Alomar Boutique Hotel
Carrer de Sant Feliu, 1, Palma
Palmas kanske mest undangömda och hemliga oas är takterrassen på det femstjärniga boutiquehotellet Can Alomar. Mitt i smeten på eleganta Passeig del Born med sina butiker är detta den perfekta platsen för en shoppingpaus och ett glas cava, en lunch eller för en stunds arbete över en kopp kaffe. Har du råd ska du förstås unna dig att bo över. Med endast smakfullt inredda 16 rum (av det större slaget) ser den uppmärksamma personalen till att du trivs bättre än bäst.

Golf Son Gual
Finca Son Gual, Ma 15, Palma
Vill du få in en runda golf under din Palmaweekend finns det bara en adress som gäller: Son Gual. Golfbanan hamnar nästan alltid högst på golftidningarnas rankningar och är underbar att spela med sina sammetslena greener och underbara parkkaraktär. Belägen i närheten till flygplatsen, slingrar den sig fram i en kuperad terräng med hundraåriga olivträd, läckra bunkrar och dammar. Toppkvalitet helt enkelt!


Foto: Son Gual 2014