Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Words of wisdom  

“Luck is what happens when opportunity meets preparation”

― Seneca den yngre

 

Jäklar vad det small till med jobb, pang sa det bara. Har så mycket på mitt bord just nu att jag knappt vet vad jag ska ta itu med. Fem stora artiklar plus fyra kundcase som ska skrivas, måste få färdigt allt med hemsidan till nya bolaget, förbereda pressmaterial och ta en del viktiga beslut där, samt beta av ett antal inbokade möten. Och så vill jag hinna med bloggen och ge er ett riktigt bra innehåll. Det är förstås jättekul med mycket att göra, inte minst då jag fått in flera nya kunder på sista tiden, men det är tufft när allt jobb ska göras och bli klart samtidigt. Det är liksom aldrig ett jämnt flöde, jobb tenderar att komma i stim av någon märklig anledning.

Jag vill ogärna tacka nej till jobbmässiga åtaganden. Speciellt inte när det är roliga uppdrag som är utvecklande och stimulerande, och absolut inte om det gäller en förfrågan från en ny kund då jag verkligen vill visa framfötterna och på så sätt bädda för att ett fortsatt längre samarbete. Då avstår jag hellre från sociala grejer eller, vilket förstås inte är bra i längden, sover mindre. Jag försöker verkligen leva efter att skapa balans i min tillvaro men det är inte alltid så lätt. Jag vill jobba. Jag tycker det är kul att jobba. Jag tycker det är kul att göra bra grejer. Jag tycker det är kul att överträffa andras förväntningar. Jag tycker det är kul att tjäna pengar. Men samtidigt finns det ju en begränsning i dygnets 24 timmar. Charlotta Flinkenberg skrev så väldigt bra om det här i ett inlägg nyligen.

För mig har det alltid varit viktigt att leverera på topp och jag tar inte på mig ett uppdrag om jag inte känner att jag kan göra det. Eller snarare, jag tackar sällan nej till några uppdrag alls men får då i gengäld slita som ett djur om det är ett uppdrag jag tycker är svårt och som jag är skraj för att jag inte ska klara av. Då är det så himla skönt att känna att jag ändå gör det, att jag faktiskt kan luta mig på min erfarenhet och vara trygg i det och leverera ett jobb som kunden – och jag själv – är nöjd med. När all förberedelse möter möjligheten och det blir kanonbra.

Jag ska bära med mig den känslan i kroppen när jag nu ger mig ut i denna onsdag. Hoppas att ni får en fin dag!

Byxor Massimo Dutti // Tröja Cos Stores // Skor Rizzo // Väska Massimo Dutti

 

Keeping it simple

Skjorta Cos Stores // Jeans Massimo Dutti // Skor Rizzo

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme

 

Skärtorsdagsinspo – takterrasserna som snart öppnar

Glad påsk guys!

Snart blir det fri lek hela helgen. Om ni som jag blir kvar i stan så kommer här några tips på härliga takterrasserna där man kan lapa sol, dricka drinkar och se solen gå ner över se horisonten.

Önskar er härliga stunder och en massa påskkyssar.

SUS – Stockholm under stjärnorna

Fem hus, fyra gator och två torg formar Stockholms mest spännande citykvarter Urban Escape. Högst upp breder ett enormt taklandskap ut sig, SUS, kort för Stockholm Under Stjärnorna. Den 1 200 kvadratmeter stora terrassen öppnade i somras och här, 47 meter upp i luften, samsas restauranger, barer, utomhusbio, träning och aktiviteter. Den 26 april öppnar SUS för säsongen – inte en dag för tidigt!

www.sthlmunderstjarnorna.com

Foto: AMF Fastigheter

Scandic Anglais Terrassen – ovanför Stureplan

Mitt ”go to”-ställe för skön stämning, bra musik och goda drinkar. Och med toppenläge intill Stureplan och vacker vy över Humlegården fortsätter Scandic Anglais takterrass att hålla fanan högt som en av stans bästa. Våning 7, tack!

www.scandichotels.se

Foto: Jimmy Eriksson

The Winery Hotel – vin, mat, pool, musik

Vin, vyer och vass musik. Skippa city och ta er ut till Solna; på Winery Hotels härliga takterrass kopplar man av med ett glas hantverksvin och italienska charkuterier medan solen går ner över Friends Arena. Hotellet öppnade 2016 och blev snabbt omtalat för sin helgjutna satsning på vin och allt därtill. Winery Rooftop är deras takbar inredd i industriell stil och med bekväma solstolar för skönt kvällshäng medan DJ:s spelar grym musik. Köper man ett dagspass får man även tillgång till takpoolen och ett rum för ombyte och avkoppling.

www.thewineryhotel.se

ARC – nykomlingen

Den 26 april slår nya designhotellet Blique by Nobis upp portarna. Beläget på Gävlegatan 18 leder portalen in på en grönskande gård. Tanken är att hotellet ska kännas som ett helt eget kvarter i gränslandet mellan Vasastan och Hagastaden, ett kreativt community med stora sociala ytor där arkitektur möter konst möter konst möter design, musik och mat. Högst upp i huset ligger Arc med restaurang och utebar med milsvid utsikt 360 °. Takterrassen kommer garanterat att bli sommarens hetaste ”go to”-ställe.

www.nobis.se

Urban Deli – takpark mitt i stan

Takpark by Urban Deli är numera en institution bland Stockholms mäktigaste uteserveringar med utsikt. Högst upp i huset på Sveavägen 44 har man ett panorama över takåsarna och inför säsongen har terrassen fått en make-over och fått ett italienskt torg och en sydfransk apelsinlund där man kan gotta sig med sydamerikanska paraplydrinkar. Dessutom kommer underbara modeprofilen Fredrik Robertsson  att fylla takparken med underhållning och aktiviteter hela sommaren.

www.urbandeli.org/takpark

 

Påskhelgens äggigaste tips

Veckans mattips! Äggugglor och äggkycklingar som lyfter påskbordet på ett kick.

God mat och framförallt ägg hör ju högtiden till. Dessutom är det alltid kul att påskpyssla med ägg och smarriga bakverk och skapa sina egna versioner av klassikerna på matbordet i påsk. Dit hör definitivt de här ägg-stra (förlåt!) söta skapelserna.

Ett tips: Spola äggen i kallt vatten direkt efter kokning. Då upphör kokningen av ägget direkt, dessutom lossnar skalet lättare om ägget kyls.

Äggugglor och äggkycklingar – det här behövs
ägg
gröna oliver
tandpetare
morot
torkade blåbär

Gör så här:
Koka äggen hårdkokta (8–10 minuter). Spola dem i kallt vatten och skala dem.
Skala en morot och skär tunna remsor av den med osthyvel. Använd sedan kniv för att skära ut fötter, näbb och tuppkam.
Dela oliverna (= ögonen) på mitten och fäst dem med tandpetare som ögon på äggugglorna.
Skär runda små ögon av torkade blåbär och fäst dem på ägget med hjälp av tandpetare på äggkycklingarna.
Ta-da!

 

Till hela bloggen