Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Weekly plans

Hej!

Jag tog det lugnt i helgen och vaknade utvilad – och supertidigt – i morse, så jag drog på mig träningskläderna och körde kondition en timme. Det är så skönt att starta dagen med ett träningspass, jag får så mycket energi av det som håller i sig hela dagen.

Jag ska fortsätta att försöka boosta kroppen med bra grejer den här veckan. Först måste jag bara kommentera det oerhört tragiska med Tim ”Avicii” Bergling död. På årets första sommardag fick vi höra den chockerande att höra nynheten att han hade avlidt. Så ledsamt. Så tragiskt.

Avicii var en av de största popstjärnor Sverige haft, en sån oerhört begåvning. Även om jag själv inte aktivt lyssnar på housemusik så har hans låtar inte undgått mig. Det som berör mig allra mest är att ingen verkar ha förstått hur illa det var ställt med honom. I helgen såg jag dokumentären om honom på SVT Play och vissa scener är riktigt plågsamma att se. Hur det skyhöga tempot bryter ner honom bit för bit tills han till slut knäcks. Han kändes så skör men ändå så levande. Nu vet vi inte vad han dog av, men det välgjorda dokumentären målar upp en rätt tydlig bild av hur det var. Det känns väldigt sorgligt att han bara fick bli 28 år. Även om hans musik kommer att leva vidare var han som person värd ett betydligt lyckligare slut. Mina tankar går till hans familj, jag vet så väl vad de går igenom nu.

Jag ska försöka boosta kroppen med bra grejer den här veckan. Arbetsmässigt har lämnat flera skrivuppdrag så den här veckan blir det mest research inför nya. Förutom det har jag två stora projekt som jag behöver få styr på och där viktiga beslut måste tas inom kort. I veckan har jag även några sociala tillställningar och event inbokade som ska bli kul. Dessutom måste sommarens planer snart spikas – när, var, hur ska jag åka? Remains to be decided.

Nu kör vi!

Måndag: Kontorsmåndag. Powerwalk på lunchen och efter jobbet ska jag prova en blazer jag funderar på. Måste också få klart med pappas deklaration, inte helt lätt att sätta sig in företaget och vilka siffror som måste redovisas …

Tisdag: Kontoret igen och på eftermiddagen ska jag till sjukhuset för en rutinmässig provtagning. Det är aldrig kul när de där kallelserna kommer men ett nödvändigt ont så jag ser alltid till att gå regelbundet.

Onsdag: Jobba hemifrån på förmiddagen och sedan in till stan för lunch. Därefter sätter jag mig och skriver någonstans ett par timmar, besöker Ceannis innan jag avslutar med ett event på NK som Romella bjudit in till.

Torsdag: Intervju och fotografering till ett reportage för Sweet spot stories – det ska bli så kul att träffa en av Sveriges inspirerande sociala entreprenörer som påverkat så många människor i positiv riktning och få dyka in i hennes värld. Jag vill inte avslöja än vem det är men ni kommer att få läsa intervjun med henne nästa vecka. På kvällen ska jag försöka få till lite träning på golfklubben – dags för avrostning!

Fredag: På förmiddagen sitter jag förmodligen hemma och jobbar eller så tar jag mig in till kontoret i stan. På eftermiddagen ska jag nämligen upp tjejerna för en AW på lämplig plats. Jag tror vi blir en fem sex stycken som ses över drinkar och garanterat mycket snack. Vilket avslut på veckan!

Vi hörs lite senare!

 

Words of wisdom

“Grateful for where I’m at, excited about where I’m going.”

 

Glad fredag alla där ute. I dag ska det bli närmare tio grader här i stan och då kan man inte vara annat än peppad på dagen och på helgen som är i antågande. Vad har ni för planer? Själv ska jag dricka finkaffe på stan, äta middag med en kompis i soffan, planera ett event, lyssna på det här, skriva klart en text om tre samhällsförändrare och powerbabes, fira våren, köpa en vit t-shirt och sälja ett radhus.

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme 

 

Teleportering till sydligare breddgrader

Inspirerad av Petras roliga inlägg vill jag härmed teleportera mig till en annan breddgrad.

Morgonen börjar med att jag vaknar upp på latituden 20° 17′ S, nämligen Mauritius. Jag har precis klivit upp ur sängen i min drömmiga villa på Belle Mare Plage alldeles intill stranden.

Snabbt satt på mig baddräkt och en tunn klänning ovanpå. På väg ner för ett första dopp fastnar jag inför utsikten som får mig att tappa andan.

Jag bestämmer mig för att vänta med badet och ger mig i kast med frukostbuffén.

Sedan kan jag inte vänta längre. Det blir bad, både i hav och pool.

Konstaterar nöjt att Sverige och vintern är långt borta.

När eftermiddagen kommer gör jag mig redo för en fördrink i loungen, blossande röd om kinderna.

Innan det är dags för middag i den tropiska natten.

Ny dag: Golf på schemat!

Det går bra. Eller faktiskt bäst. Jag blir således bjuden på segerlunch …

… av mitt trevliga sällskap.

Innan eftermiddagen går mot kväll hinner jag med en lång promenad längs den långa vackra sandstranden.  Palmbladen rasslar behagligt i brisen.

Uppsnofsad för kvällen konverseras det med i goda vänners lag.

Innan vi intar middag där kockarna överträffar varandra i kulinariska rätter. Jag konstaterar nöjt att jag nog aldrig har ätit någon godare mat än den nygrillade fisken och skaldjuren som serveras.

Dagen därpå vaknar jag redan klockan sex och ger mig ut på en lång löptur längs havet. Naturen är bedövande vacker, helt filteroberoende.

Tagen av alla intryck intar jag en skön dagbädd invid poolen. Jag läser, skriver och funderar över livet medan underliga fågelläten gäckar. I en hel timme ligger jag helt stilla och ser ut över detta.

Sedan fortsätter mitt filosoferande här, jag känner mig som ett barn på nytt och förtränger tanken på att jag snart måste åka hem.

I stället gör jag mig så toksnygg jag bara kan.

Och smäller sedan av ett stort party i alla regnbågens färger med ett gäng powerdonnor!

Och när den ljumma kvällen övergått till sen timme och till och med gryning vandrar jag tillbaka till min villa och tänker att här …

… på den magiska resorten Belle Mare Plage på Mauritius allra vackraste strand hör jag hemma.

 

Arbetsuniform, ja eller nej?

För något år sedan läste jag en artikel om art directorn Matilda Kahl som haft på sig samma uniform på jobbet i tre års tid för att slippa planera sin outfit varje dag. Hennes stående klädval var vit skjorta och svarta byxor. Genom att alltid köra samma outfit kunde hon i stället för att slösa tid på att välja kläder på morgonen rikta all sin kreativitet på jobbet.

Andra som också kör på det är bland andra Mark Zuckerberg som sportar sin grå Brunello Cucinelli t-shirt. Steve Jobs blev ju känd för att alltid bära svart polotröja, jeans och New Balance sneakers. För att inte tala om salige Karl Lagerfeld med sin ikoniska uniform bestående av stärkt vit skjorta med hög krage (han lär ha haft ett tusental i garderoben), svarta solglasögon och skräddarsydda svarta kavaj.

Samma outfit varje dag känns ju som en bra idé och ibland tänker jag att jag också skulle börja med det. Men direkt efter dyker tanke nummer två upp: vad skulle bli min jobbuniform? Jeans bär jag redan i dag i alla fall 75 % av tiden så de blir det nog. Men upptill då? Vit t-shirt med svart blazer över? Skinnjacka? Eller skulle jag göra en Jobs och satsa på den svarta polotröjan?

Nu tror jag kanske inte att jobbuniform skulle passa mig i längden. Jag skulle nog säkert känna mig befriad från onödig stress och, precis som Kahl säger i artikeln, slippa känna pressen på att alltid bevisa min kreativa förmåga (och att jag har koll på modet) genom mina kläder. Men samtidigt skulle nog mycket av lusten försvinna, glädjen i att faktiskt byta skepnad – och karaktär – efter humör och lust. Är inte det något av modets styrkor, att kunna visa vem man är och styrka sin identitet men också hur man vill uppfattas av andra?

 

Till hela bloggen