Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Weekly plans

Hej och glad måndag. Efter två kortveckor på raken är det inte utan att man vill att det ska fortsätta så, men icke. Nu kör vi på för allt vad tygen håller. Låt oss kika på veckans planer.

Måndag: I dag jobbar jag på kontoret i stan hela dagen, har massor att beta av så jag hoppas det blir en produktiv dag. I eftermiddag har Bolon Lab Store bjudit in till en Miami-inspirerad AW för att kicka igång sommaren. Det ska bli superskoj att mingla till sköna vinyltoner, äta lobster rolls och inte minst träffa Annica som driver Bolon tillsammans med sin lika kreativa syster Marie och som jag nyligen intervjuade för Plaza Kvinna.

Tisdag: Upp med tuppen för ett spinningpass och sedan jobb på kontoret. Efter lunch landar AnnKathrin och Tessan från vår byrå i stan för vi ska upp till vår pr-byrå för planeringsmöte. Vi har så mycket kul grejer på gång senare i sommar!

Onsdag: Träna på morgonen. Sedan väntar intervju med en av Sveriges främsta skådespelare. Jag är så nyfiken på att ta reda på vem hon är bakom kameran, varifrån drömmen om skådespeleri kommer och vilka hennes andra passioner i livet är. Direkt efter intervjun har jag en lunch inbokad och sedan måste jag bänka mig framför dator.

Torsdag: Dagen börjar tidigt med frukostevent med Afound. Sedan väntar skypemöte med akenberg-teamet och på eftermiddagen ska jag fika med härliga Caroline. Sedan går jag nog tillbaka till kontoret och jobbar klart  innan kvällens smygläsning av Östermalms Saluhall Magasins sommarutgåva. Jag har jobbat med Lina och magasinet i många år men när vi ses blir det mest jobbsnack, men nu blir det bubbel, mingel och svängig samba i stället. Och så tar jag med mig Anna också, ska bli kul!

Fredag: Connoisseurs Motordag, sommarens höjdarträff med snygga bilar och ännu snyggare människor (haha!). Kommer dock att sitta och skriva så länge jag kan innan jag drar ut till Steninge slott. Har så mycket som måste bli klart, nästa vecka är det ju midsommar för bövelen och efter det får man ju knappt tag på en kotte på hela sommaren.

Lördag-söndag: Fotbollsmatch? Shoppingrunda? Grillmiddag? Många frågetecken om helgens planer men det kommer att ha klarnat längre fram.

Ha en bra vecka, nu kör vi!

Tröja Cos Stores // Shorts Stockh lm MQ // Sandaletter & Other Stores Afound // Väska Vegetable Tree Svenskt Tenn

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme 

Tre för övrigt

Gillar: Lila, lavendel, violett, purpur, gredelin. Oavsett vad man kallar den är färgten lila helt enkelt ljuvlig. Aristokratisk och intelligent, men också skör och melankolisk.

Lyssnar på: Marschmusik. Jag bara älskar marschmusik, parader, tapto allt som framförs av en musikkår. Är jag knäpp eller finns det fler därute som är inne på samma spår?

Imponeras av: Ståuppkomiker, som har en fantastisk förmåga att göra långa utsvävningar för att sedan kunna plocka upp en tidigare tråd och knyta ihop säcken. Samtidigt som de är kick-ass på att skämta. En sån vill jag bli.

.

 

Smarta affärsidéer och hållbara företag

Man gillar ju smarta affärsidéer och samhällsengagerade företag som arbetar hållbart – samtidigt som de är lönsamma. Därför blev jag så otroligt glad när Afound hörde av sig tidigare i våras och ville göra en kampanj med mig.

Afound är H&M-gruppens senaste satsning, ett butikskoncept som erbjuder en blandning av både deras egna varumärken som COS, Cheap Monday och Weekday, men också andra varumärken. I sortimentet kan man hitta såväl lyx- och premiummärken som Marni, Prada, Gucci, Gestuz och Filippa K, samt billigare kedjor som Monki och NLY. Men poängen är att alla produkter säljs till väldigt rabatterade priser – nedsatta med i genomsnitt 50 procent!

Afound köper in partier från olika håll som blivit över och som de sedan säljer till lägre priser. Man kan alltså hitta både superlyx och verkliga reafynd i det kuraterade utbudet. Dream deal, inte sant? Nytänkande och en affärsidé som känns fräsch och helt rätt i tiden.

Nu är det dags att slå igen datorn och göra tidigt avslut på den här arbetsdagen för det vankas vrålåk, skinande bilkarosser och somrig trädgårdslunch. Trevlig helg!

 

 

Afound-kampanjen som jag frontar i ett halvår framöver.

 

Klassiker: Kavajen

Det är nog ingen hemlighet att plagget jag bär både till vardag och fest och som jag alltid har älskat är kavajen. Eller blazern, beroende på vad man vill kalla den. För det är i princip ingen skillnad alls mellan kavaj och blazer. Vill man ändå vill göra en distinktion så kan man säga att en blazer kan sticka ut mer i sin design och är en enkel- eller dubbelknäppt uddakavaj som bärs med omatchande byxor. En kavaj däremot kan ingå i en kostym med matchande byxor och görs ofta i lite finare material. Oavsett vad man kallar den så är den en stöttepelare i min garderob.

Varför är den då så suverän? Först och främst, den klär upp vilken trist vardagslook som helst på ett kick. För det andra går den att bära till precis allt; kostymbyxor, jeans, shorts, kjol, klänning, ja är den tillräckligt lång kan man till och med bära den som den är, som en minikort klänning. Jag bär gärna kavaj till mina slitna favoritjeans eller shorts. Den adderar en skräddad men ändå avslappnad elegans till ens vardagslook. Så här års fungerar den som min vår- och sommarjacka – superfräsch sommarlook.

När jag ska investera i en ny kavaj tittar jag alltid efter detaljerna som gör att den skiljer sig ur mängden. Fina knappar, ett foder i en avstickande färg, eller ett annorlunda snitt. Den ska vara genomarbetad och får gärna kosta lite mer för då vet jag att den är hållbar både vad gäller kvalitet, trender och miljöaspekt – det är garanterat stilsäkert mode.

Kavaj och jeans Massimo Dutti // Skärp JC // T-shirt Uterqüe // Skor af Klingberg // Väska Moët et Chandon

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme 

 

Till hela bloggen