Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Sex tv-program jag ser fram emot i SVT:s höstutbud

Med hösten kommer också säsongens nya tv-utbud. Även om jag är en modest tv-brukare och mest fastnar framför nyheter, dokumentärer och naturprogram så kommer det en hel del intressanta serier och program som man kura i soffan framför. Här är sex godbitar hos SVT som väntar under hösten.

Allt för Sverige”. Start 16 september. I den åttonde säsongen av Allt för Sverige får vi möta tio nya färgstarka svensk-amerikaner som kliver i land på svensk mark i jakten på sina rötter. Däribland en balettdansande dokumentärfilmare, en kvinnlig Afghanistanveteran och en rockstjärna. Jag gillar det här programmet väldigt mycket och känner faktiskt en stor stolthet över vårt land genom det som deltagarna får uppleva. Ska bli roligt att se vem av dem som till slut vinner återförening med sin svenska släkt.

Kroppshets”. Start 20 september. Jag är långt ifrån den enda som kämpar med tankar kring kroppen och känslan av att inte duga som jag är. Nu tar Mia Skäringer upp kampen mot kroppshetsen. I programmet ställer hon just frågan: “När duger man?” och undersöker kroppshetsens konsekvenser för vårt samhälle. Mia Skäringer är så jävla bra och jag tror att denna tv-serie i tre delar kommer att vara monumental.

Världens sämsta indier”. Start 3 oktober. I den här serien tar David Batra oss med på en omtumlande resa till Indien där han får hjälp av Malin Mendel, SVT:s korrespondent i Indien, att försöka hitta sitt ursprung och förstå landet bättre. Jag är själv nyfiken på Indien som land och håller David Batra högt som komiker så det är bäddat för att bli riktigt kul.

”Dramaten”. Start i november. Vad händer bakom dörrarna till en avv Sveriges mest omtalade arbetsplatser? Det får vi (förhoppningsvis) svar på när ”Dramaten” börjar sändas senare i november. Under sex episoder får vi följa med bakom kulisserna och se de mindre glamourösa sidorna med att arbeta på denna kulturinstitution. Hur mycket intrigeras det egentligen innan ridån går upp? Vem har ett horn i sidan till vem, och hur mycket diva bor det i Örjan Ramberg och Lena Endre?  Sånt vill man ju veta.

Idas skilda världar. Start i november. Ida Ovmar är same och 23 år gammal. Före detta skönhetsdrottning redan som 17-åring och Sveriges representant på Miss Universum är hon tillbaka i en tillvaro med fötterna i två skilda världar som pendlar mellan känslor av tomhet och identitet. Jag är själv nyfiken på den samiska traditionen så det ska bli intressant att följa Idas resa bakåt i tiden och in i det samiska språket.

”De dagar som blommorna blommar”. Start vid jul. Jonas Gardell är en av Sveriges främsta dramatiker, förutom att han skriver väldigt bra böcker. Hans nya dramaserie för SVT är en berättelse om förlust och om överlevnad. Den cirkulerar kring  tonårskillarna Erik, Mikael och Benny som växer upp tillsammans som grannar i ett kedjehusområde utanför Stockholm på 1970-talet. Ytan visar en sak, men bakom fasaderna döljer sig smärta, sorg och saknad. Jag tror att jag kommer få extremt mycket nostalgikänslor av att skickas tillbaka till en tid då jag själv växte upp. I rollerna ser vi bland andra Eva Röse, Anja Lundqvist, Johan Rheborg och Torkel Petersson.

 

Keeping it simple

Skjorta Cos Stores // Jeans Massimo Dutti // Skor Rizzo

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme

 

Skärtorsdagsinspo – takterrasserna som snart öppnar

Glad påsk guys!

Snart blir det fri lek hela helgen. Om ni som jag blir kvar i stan så kommer här några tips på härliga takterrasserna där man kan lapa sol, dricka drinkar och se solen gå ner över se horisonten.

Önskar er härliga stunder och en massa påskkyssar.

SUS – Stockholm under stjärnorna

Fem hus, fyra gator och två torg formar Stockholms mest spännande citykvarter Urban Escape. Högst upp breder ett enormt taklandskap ut sig, SUS, kort för Stockholm Under Stjärnorna. Den 1 200 kvadratmeter stora terrassen öppnade i somras och här, 47 meter upp i luften, samsas restauranger, barer, utomhusbio, träning och aktiviteter. Den 26 april öppnar SUS för säsongen – inte en dag för tidigt!

www.sthlmunderstjarnorna.com

Foto: AMF Fastigheter

Scandic Anglais Terrassen – ovanför Stureplan

Mitt ”go to”-ställe för skön stämning, bra musik och goda drinkar. Och med toppenläge intill Stureplan och vacker vy över Humlegården fortsätter Scandic Anglais takterrass att hålla fanan högt som en av stans bästa. Våning 7, tack!

www.scandichotels.se

Foto: Jimmy Eriksson

The Winery Hotel – vin, mat, pool, musik

Vin, vyer och vass musik. Skippa city och ta er ut till Solna; på Winery Hotels härliga takterrass kopplar man av med ett glas hantverksvin och italienska charkuterier medan solen går ner över Friends Arena. Hotellet öppnade 2016 och blev snabbt omtalat för sin helgjutna satsning på vin och allt därtill. Winery Rooftop är deras takbar inredd i industriell stil och med bekväma solstolar för skönt kvällshäng medan DJ:s spelar grym musik. Köper man ett dagspass får man även tillgång till takpoolen och ett rum för ombyte och avkoppling.

www.thewineryhotel.se

ARC – nykomlingen

Den 26 april slår nya designhotellet Blique by Nobis upp portarna. Beläget på Gävlegatan 18 leder portalen in på en grönskande gård. Tanken är att hotellet ska kännas som ett helt eget kvarter i gränslandet mellan Vasastan och Hagastaden, ett kreativt community med stora sociala ytor där arkitektur möter konst möter konst möter design, musik och mat. Högst upp i huset ligger Arc med restaurang och utebar med milsvid utsikt 360 °. Takterrassen kommer garanterat att bli sommarens hetaste ”go to”-ställe.

www.nobis.se

Urban Deli – takpark mitt i stan

Takpark by Urban Deli är numera en institution bland Stockholms mäktigaste uteserveringar med utsikt. Högst upp i huset på Sveavägen 44 har man ett panorama över takåsarna och inför säsongen har terrassen fått en make-over och fått ett italienskt torg och en sydfransk apelsinlund där man kan gotta sig med sydamerikanska paraplydrinkar. Dessutom kommer underbara modeprofilen Fredrik Robertsson  att fylla takparken med underhållning och aktiviteter hela sommaren.

www.urbandeli.org/takpark

 

Påskhelgens äggigaste tips

Veckans mattips! Äggugglor och äggkycklingar som lyfter påskbordet på ett kick.

God mat och framförallt ägg hör ju högtiden till. Dessutom är det alltid kul att påskpyssla med ägg och smarriga bakverk och skapa sina egna versioner av klassikerna på matbordet i påsk. Dit hör definitivt de här ägg-stra (förlåt!) söta skapelserna.

Ett tips: Spola äggen i kallt vatten direkt efter kokning. Då upphör kokningen av ägget direkt, dessutom lossnar skalet lättare om ägget kyls.

Äggugglor och äggkycklingar – det här behövs
ägg
gröna oliver
tandpetare
morot
torkade blåbär

Gör så här:
Koka äggen hårdkokta (8–10 minuter). Spola dem i kallt vatten och skala dem.
Skala en morot och skär tunna remsor av den med osthyvel. Använd sedan kniv för att skära ut fötter, näbb och tuppkam.
Dela oliverna (= ögonen) på mitten och fäst dem med tandpetare som ögon på äggugglorna.
Skär runda små ögon av torkade blåbär och fäst dem på ägget med hjälp av tandpetare på äggkycklingarna.
Ta-da!

 

Till hela bloggen