Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Vecka 5 – skärmtid, solglasögon och snö

Jamen hej och glad måndag! Ny vecka – hur mår ni idag? Jag sitter i skrivande stund på kontoret i stan och var här strax innan åtta. Starten på en ny vecka kan vara ansträngande, så mycket att göra och sätta igång med att jag ofta blir lite mentalt blockerad till en början: Var startar man ens? Särskilt om helgen haft mycket på programmet (jovars) och det varit många sociala tillställningar (middag hos Sanna och Richard och två fikadejter) så jag inte riktigt hunnit med det helgjobb jag tänkt ta hand om. Som egenföretagare så får man ofta hantera allt det där andra som inte är konkreta uppdrag, som administration och fakturering och sådant utanför kontorstider, dvs. på helgerna.

Men nu är det dags att kicka igång min måndag i vanlig ordning. Jag har som regel att inte boka in några möten på måndagar, i alla fall inte på morgonen för då känner jag ofta att jag hamnar efter. Jag vill ha tid att gå igenom mejlboxen i lugn och ro, uppdatera att göra-listan och beta av några puckar för att känna att jag har koll på läget.

Ska vi ta och kika på planerna för den här veckan? Det kommer att bli rätt mycket skärmtid, har tre artiklar som ska bli klara, jag ska dra igång research för kommande uppdrag, plus ha ett par webinarer jag ska se.

Så måndag till onsdag blir det mest till att maxa tiden vid datorn. På onsdag ska jag också till kiropraktorn för nacken som äntligen börjar bli bättre. Torsdag väntar ett spännande möte med en av Sveriges i mitt tycke härligaste skådespelare. Kan inte berätta mer nu men vi ska prova solglasögon för Akenbergs räkning. Ni har väl varit inne i vår webbshop? Bågarna är så himla fina och jag hoppas att ni tar och klickar hem ett par så att ni är redo när vårsolen kommer. Själv har jag svårt att välja vilken modell och färg som är finast, det varierar från dag till dag, men just nu är det nog Skaulo i färgerna Willowherbs by the anthill och Field of Moss eller Tärendö i Purple Reed.

Apropå vårsol, kan vi prata om det här snöovädret lite? Jag förstår ärligt talat inte poängen med snö, sorry men jag skulle göra vad som  helst för att slippa den. Ja, jo, en repa i pulkabacken är alltid kul men … tyvärr. Förresten, har ni tänkt på att man numera kan dricka sitt morgonkaffe utan att behöva tända lampan? Det finns hopp om livet!

På önskelistan

Det här inlägget innehåller annonslänkar.

 

 

Det är fredag och det enda jag vill ha just nu är dels denna dubbelknäppta ullblazer från Givenchy men även ett par mörkblå jeans som jag kan mixa med nitar och nougatfärgat läder.

Jeans från 7 for all mankind.
Jeanskjol från Name it.
Pumps med nitar från Christian Louboutin.
Miniväska från Loewe.
Solglasögon Jokkfall från Akenberg.

 

Torsdagsinspo

Eftersom Scandinavian Invitation startar i dag på Hills Golf & Sports Club utanför Göteborg så är det väl inte mer än rätt att jag visar er lite fina bilder från banan ur Peters och min första golfbok Golfilicious där Hills är med. En helt underbar anläggning. Den bohuslänska naturen är mäktig och från klubbhuset, som ligger som ett örnnäste på toppen av en kulle, har man hänförande vyer.

Årets upplaga av tävlingen är en stjärntät historia – Stenson spelar, Norén är på plats och en hel radda välkända namn – och det ska bli spännande att följa den. Tyvärr från tv-soffan den här gången eftersom jag inte hade möjlighet att vara på plats. Jag kan verkligen rekommendera ett besök hit, oavsett om man spelar golf eller inte. Och restaurangen är toppen.

Glad torsdag!

Foto: Peter Cordén, Golf is Art

 

En gårdagens outfit

Nu var det bra länge sedan ni fick en outfitlook i bloggen så här kommer en gårdagens.

Jag älskar mina skinnjackor och den här röda godingen från Massimo Dutti har gått varm den senaste tiden. Till den hade jag ett par chinos i twill från Jackpot – minns ni det märket? – som jag köpte för 190 miljoner år sedan och där tyget har blivit hur mjukt och skönt som helst efter all användning, plus en tröja från Cos Stores ton i ton. Eftersom gårdagen gick i ett med flängande på stan fick det bli sneakers till.

Nu har jag precis skrivit klart en artikel och ska hugga tag i lite material till Akenberg som måste bli klart. Vi har ju vår nya höstkollektion på väg in – yay! – som släpps i limiterad upplaga. Det ska bli så kul att snart få visa er vad vi jobbat med under året! Så länge får ni kika in här för mer inspiration.

 

Till hela bloggen