Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Vecka 43

Älska vardagen. Jag vet inte det ja.  Vaknade i morse och kände mig allmänt nere och utled, kanske inte så mycket på vardagen i sig utan på att den inte är som jag är van vid, att den innehåller för många orosmoment. Vardag ska ju vara som den trygga kompisen att hålla i handen, som man kan förlita sig på, och när den inte är det blir jag lite vilsen. Det finns något förtröstansfullt i förutsägbarheten och att dagarna tuggar på, samtidigt som jag ju vill och vet att jag behöver få in mer spontanitet och vill att det ska hända oväntade grejer som gör att jag utvecklas. Knepigt det där.

Att vintern kommer emot oss med stormsteg gör inte saken bättre. Vinter är inte min årstid, verkligen inte. Alltså, VERKLIGEN inte. Men jag får väl försöka se höstens lövkonfetti som en stämningshöjare och ladda inför denna nya vecka.

I dag ska jag plöja mig igenom en jäkla massa jobb. Har ett par surdegar jag måste ta tag i och en hög med mejl att besvara. I morgon ska jag träffa Csilla och lägga en bra plan framåt och diskutera ett möjligt samarbete. Jag har så många idéer som jag vill ta tag i för bloggen!

Förutom kontorsjobb och en rad möten är mina planer för denna vecka rätt lösa. Jag har lämnat in de stora uppdrag jag jobbat med senaste veckorna och har lite tid över innan nästa batch trillar in. Jag ska påbörja research för en ny bokidé tänkte jag. Jag ska promenera, Jag ska läsa mer. Skriva lite. Träna. Gratta Inger som fyller år. Och på torsdag har Oscar releasefest för sin debutbok på nyöppnade Tako. Det ska bli kul!

Veckans topp: I slutet av förra veckan sajnade jag för UP! Jag är så glad och stolt att knytas till byrån och riktigt pepp på att börja samarbeta med dem. Vi ska ha ett första introduktionsmöte senare i veckan och jag hoppas bli inkastad i något spännande projekt på en gång.

Veckans dal: Jag har haft problem med mitt högra skulderblad och axel en längre tid. De gånger jag varit på massage under de senaste åren har jag upptäckt att jag haft hur många triggerpunkter som helst runt skulderbladen, längs med hela ryggraden och upp mot höger axel och nacke och det har gjort vansinnigt ont när massören försökt mjuka upp. Men sedan har jag ignorerat att jag egentligen går runt och är stel lite mest hela tiden. Eftersom jag som tur är aldrig någonsin har huvudvärk har jag heller inte påmints om att jag borde göra något åt det. På torsdag ska jag i alla fall tillbaka till en sjukgymnast jag var hos för två veckor sedan. Enligt hans första diagnos har jag nedsatt funktion i höger skuldra som behöver justeras. Sannolikt har jag väl rätt mycket rehabträning att göra på egen hand, övningar för de pyttesmå musklerna runt omkring men som man alltid glömmer att göra eftersom det är så tråkigt.

 

Words of wisdom

”Either write something worth reading or do something worth writing.”

― Benjamin Franklin

Kofta Soaked in Luxury // Kjol Nümph

Nyanser av beige

Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är utvalda av mig.

Tröja Massimo Dutti // Jeans Crocker // Skärp Compotoir des Cotonniers // Skor Rizzo // Armbandsur Longines // Pärlhalsband (som armband) arvegods

 

Det är lika svårt att föreställa sig att det någonsin ska bli vår och sommar, som att det kommer att bli en vår och sommar utan pasteller. En av vårens trendfärger är beige i alla nyanser, från nude och sand till gräddkola och nougat.

Beiga nyanser är det bästa jag vet – och denimblått. Gärna i kombination som jag bär på bilden. Annars är ett tips att kombinera beige i olika nyanser från topp till, en klassiker som inte går att tjata om för mycket. Addera ett stänk brunt i form av snygga accessoarer så har du säsongens härligaste färgskala.

Ta en titt på de här fina sakerna i beige nyanser som tagit plats i butikerna. Själv ska jag förbereda mig inför dagens första möte, innan det bär av till Haymarket för lunch och möte med en återförsäljare.

 

Väska Mansur Gavriel // Klänning i crêpe Carl Kapp // Örhängen Isabel Marant // Ballerinaskor Sam Edelman / Kurt Geiger // Sidentopp Rochas // Shorts Arket // Kort trenchcoat Vero Moda // Armband Kyoto Tango // Minikjol Arket // Jeans Raey // Kortärmad kashmirtröja Connolly // Nappaskor Flattered // Ryggsäck Chloé

Proudly presenting AKENBERG

Hej från Sweet spot-kontoret! Sitter här och planerar veckans intervjuer och en massa andra roliga projekt som är på gång. Och vilken härlig vecka detta är. Nu är det nämligen dags! Jag har dröjt alldeles för länge med att berätta för er om mitt nya företag men nu går det inte att vänta längre för i dag lanserar vi vårt accessoarmärke AKENBERG!

Det känns lite overkligt att det är på riktigt – som vi har jobbat för detta det senaste året AnnKathrin och jag. Att starta företag är så sjukt roligt och läskigt på samma gång och man känner verkligen att man lever. Ibland måste man ta mod till sig och göra saker man drömmer om trots oro och rädsla, och det finns en enorm tillfredsställelse i att göra något EGET, det lovar jag. Jag gillar att jobba och var inställd på att det skulle vara jättemycket att göra även om jag inte är ensam i bolaget. Även om alllting har tagit längre tid än vi trott, bara den senaste månaden har ytterligare förseningar skett, så är det viktigaste är att produkterna blivit precis så bra som vi vill ha dem.

Ni känner ju mig och att jag klär mig relativt nedtonat och androgynt. Det är sällan jag går loss på kvinnliga attribut, jag använder nästan alltid byxor och satsar hellre på accessoarer som skor, bälten, skärp och solglasögon för att addera till looken. Men jag tyckte inte att jag fann det jag sökte så för ett par år sedan började skissa på egna idéer på pappret. När sedan jag och AnnKathrin fann varandra föll allt på plats.

Först ut är en premiumkollektion limiterade handgjorda solglasögon med tre modeller, Kallax, Tärendö och Skaulo. Materialet är ett cellulosaacetat i toppkvalitet och inspirationen kommer från den spektakulära naturen i svenska Lappland. Modellerna är unisex och passar alltså både kvinnor och män, de kommer i sex färger vardera och är utrustade med superlinser från Carl Zeiss med komplett UV3-skydd. Till varje par solglasögon medföljer ett superfint lädercase, Uuma, som vi designat i naturgarvat renskinn. Självklart är allt hållbart producerat för är det någonting vi brinner så är det hållbarhet och noggrant utvalda material och produktionssätt.

Det bästa med Akenberg är att vi nu får designa accessoarer som vi själva saknar på marknaden. Att nu se webbshopen gå live är så otroligt roligt. Vi har stora planer och har redan fler släpp och nya accessoarer på gång till vår och sommar.

Jag hoppas innerligt att ni kommer att gilla bågarna!

Till hela bloggen