Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Vecka 40 – mötesvecka och middagsdejt

Hello, det är jag. Nu öppnar vi dörren till en ny månad. Oktober. Höst med andra ord. Efter förra veckans jobbspurt fick det bli en lugn helg. Jag har tagit långa promenader i blåsten, läst ut en bok, ätit god charkbricka med coppa och parmesan, hängt med mamma, saknat pappa, rensat i garderoben och förberett denna veckas jobb. Och skrivit, förstås, hann klart med ett stort reportage vilket känns bra. Jag har visserligen inte deadline förrän om några veckor men jag gillar att beta av jobben i god tid.

Mellan skrivperioderna satt jag i helgen och dagdrömde om att fly till varmare breddgrader. Har redan börjat frysa – hur ska det då inte bli i vinter när den riktiga kylan kommer? Jag är verkligen inte gjord för detta klimat. Måste nog ta mig tid att åka iväg någonstans varmt och koppla bort allting för en stund.

Jaja, ska vi i stället ta och kika på vad som händer i veckan? Jag har möten inbokade varenda dag utom fredag. I dag ska jag och AnnKathrin ha arbetsmöte om lanseringen och brainstorma kring nästa kollektion. Hon kommer direkt från Paris och stannar till i Stockholm för vårt möte innan hon flyger hem till Luleå.

På tisdag jobbar jag från kontoret i stan och på eftermiddagen ska jag till Camilla som ska fixa håret på mig.

På onsdag blir det jobb hemma på förmiddagen, sedan åker jag in till stan för lunch med en kund och på eftermiddagen ska jag till kiropraktorn igen. Jag har haft lite problem med skulderblad och nacke en tid som jag behöver hjälp med. Det blir ju lätt så när man sitter och skriver hela dagarna. Om jag inte är alltför mörbultad efteråt ska jag på ett litet event med Gant som Fredrik af Klercker och Filip Strömbäck bakom Stiljournalen bjudit in till.

På torsdag jobbar jag ifrån stan hela dagen innan AnnKathrin och jag har skypemöte med vår byrå för att gå igenom nya hemsidan. Det känns riktigt bra men vi har några viktiga designbitar kvar vi måste lösa.

Sen är det fredag igen då jag tänkte jag jobba hemifrån mamma hela dagen. Jag har nämligen bjudit ut henne på middag på kvällen så vi tänkte ta tåget in på eftermiddagen och gå en sväng på stan först. Det var så himla länge sedan vi gick på stan tillsammans och kollade i affärer, har verkligen saknat det. Numera har hon ju så svårt att gå så jag får köra henne i rullstolen men det blir skönt för både henne och mig att få komma ut och umgås. Eftersom vi båda är väldigt förtjusta i fisk och skaldjur blir det sedan middag på Sturehof och det ser jag väldigt mycket fram emot.

Lördag och söndag har jag inte planerat något än.

Hoppas ni haft en härlig helg!

 

Tre för övrigt

Gillar: Lila, lavendel, violett, purpur, gredelin. Oavsett vad man kallar den är färgten lila helt enkelt ljuvlig. Aristokratisk och intelligent, men också skör och melankolisk.

Lyssnar på: Marschmusik. Jag bara älskar marschmusik, parader, tapto allt som framförs av en musikkår. Är jag knäpp eller finns det fler därute som är inne på samma spår?

Imponeras av: Ståuppkomiker, som har en fantastisk förmåga att göra långa utsvävningar för att sedan kunna plocka upp en tidigare tråd och knyta ihop säcken. Samtidigt som de är kick-ass på att skämta. En sån vill jag bli.

.

 

Smarta affärsidéer och hållbara företag

Man gillar ju smarta affärsidéer och samhällsengagerade företag som arbetar hållbart – samtidigt som de är lönsamma. Därför blev jag så otroligt glad när Afound hörde av sig tidigare i våras och ville göra en kampanj med mig.

Afound är H&M-gruppens senaste satsning, ett butikskoncept som erbjuder en blandning av både deras egna varumärken som COS, Cheap Monday och Weekday, men också andra varumärken. I sortimentet kan man hitta såväl lyx- och premiummärken som Marni, Prada, Gucci, Gestuz och Filippa K, samt billigare kedjor som Monki och NLY. Men poängen är att alla produkter säljs till väldigt rabatterade priser – nedsatta med i genomsnitt 50 procent!

Afound köper in partier från olika håll som blivit över och som de sedan säljer till lägre priser. Man kan alltså hitta både superlyx och verkliga reafynd i det kuraterade utbudet. Dream deal, inte sant? Nytänkande och en affärsidé som känns fräsch och helt rätt i tiden.

Nu är det dags att slå igen datorn och göra tidigt avslut på den här arbetsdagen för det vankas vrålåk, skinande bilkarosser och somrig trädgårdslunch. Trevlig helg!

 

 

Afound-kampanjen som jag frontar i ett halvår framöver.

 

Klassiker: Kavajen

Det är nog ingen hemlighet att plagget jag bär både till vardag och fest och som jag alltid har älskat är kavajen. Eller blazern, beroende på vad man vill kalla den. För det är i princip ingen skillnad alls mellan kavaj och blazer. Vill man ändå vill göra en distinktion så kan man säga att en blazer kan sticka ut mer i sin design och är en enkel- eller dubbelknäppt uddakavaj som bärs med omatchande byxor. En kavaj däremot kan ingå i en kostym med matchande byxor och görs ofta i lite finare material. Oavsett vad man kallar den så är den en stöttepelare i min garderob.

Varför är den då så suverän? Först och främst, den klär upp vilken trist vardagslook som helst på ett kick. För det andra går den att bära till precis allt; kostymbyxor, jeans, shorts, kjol, klänning, ja är den tillräckligt lång kan man till och med bära den som den är, som en minikort klänning. Jag bär gärna kavaj till mina slitna favoritjeans eller shorts. Den adderar en skräddad men ändå avslappnad elegans till ens vardagslook. Så här års fungerar den som min vår- och sommarjacka – superfräsch sommarlook.

När jag ska investera i en ny kavaj tittar jag alltid efter detaljerna som gör att den skiljer sig ur mängden. Fina knappar, ett foder i en avstickande färg, eller ett annorlunda snitt. Den ska vara genomarbetad och får gärna kosta lite mer för då vet jag att den är hållbar både vad gäller kvalitet, trender och miljöaspekt – det är garanterat stilsäkert mode.

Kavaj och jeans Massimo Dutti // Skärp JC // T-shirt Uterqüe // Skor af Klingberg // Väska Moët et Chandon

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme 

 

Till hela bloggen