Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Vecka 34

God morgon!

Nu vecka, nya möjligheter och jag är … trumvirvel … ledig! Första riktiga semesterveckan på jag vet inte hur länge. Det ska bli så skönt att slå av på takten i alla fall lite grann. Jag har ju berättat att jag ändå kommer att jobba en del, det är vissa projekt som löper på som vanligt och som måste hanteras, och så kommer jag blogga förstås och skriva nya grejer till Sweet spot stories. Jag har en jättekul intervju på gång åt er med en magisk kille!

Jag kom hem från München sent i lördags kväll och har verkligen haft det så bra. Den staden är så fin! Semesterfeelingen som resan gav och all inspiration jag fått vill jag ta med mig in i den här veckan så jag tänkte ta fasta på ord som strosa, släntra, läsa, stillhet och positiv energi.

Dessutom är jag så oerhört glad för jag ringde pappa på sjukhuset igår och han har börjat må mycket bättre. Det var en helt annan pappa jag pratade med och det hördes verkligen på hans röst. Måtte det nu bara fortsätta åt rätt håll så att han får komma hem snart. Jag ska i alla fall besöka honom senare i veckan tänkte jag.

Veckans topp

Ompyssling! För första gången har jag lyckats boka in tre behandlingar bara för mig själv under en och samma vecka. I eftermiddag ska jag först på ansiktsbehandling som jag inte varit på år och dar. Tidigare gick jag ganska regelbundet några gånger om året och jag har även gjort en del ipl-behandlingar för att ta bort röda blodkärl, men sedan har det liksom inte blivit av. Jag måste bli bättre på det, att unna mig sånt! Det ska i alla fall bli underbart att få bli ompysslad av min terapeut Pernilla.

I morgon ska jag till Camilla på Cardells som ska fixa håret på mig. Det är dags att sätta om mina Hairtalk-längder för första gången och så ska hon få piffa till färgen lite som behöver lite mer ”umpfh”.

Och på torsdag har jag bokat en entimmes massage och det ska bli så himla skönt. Jag känner att jag har många knutor och spända muskler som måste låsas upp, det blir lätt så när man sitter framför en skärm och skriver stora delen av dagen. Särskilt runt skuldrorna och längsmed ryggraden sitter det en massa triggerpunkter som är stenhårda så jag kommer väl att hoppa högt av smärta till en början innan de ger med sig av trycket. Sedan är det ju under att bara få bli berörd av en annan människas händer. Att någon ägnar sig helt och hållet åt dig bara med att knåda och smeka. Beröringssinnet är så fundamentalt för människan och det gör något med en när huden berörs och oxytocinet, ni vet ”må bra”-hormonet, frigörs och stresshormonet kortisol minskar. Man blir lugn och glad och avspänd på alla sätt och vis. Att gå på massage är något jag verkligen borde unna mig lite oftare!

Veckans dal

Det blir skottspoleåkande fram och tillbaka till stan varje dag den här veckan. Jag bor ju strax norr om men måste åka in eftersom jag har flera möten inbokade, plus att jag ska till salongerna. Jag älskar visserligen att åka in till stan och känna pulsen och träffa människor, det är inte det, men dagarna blir så upphackade med att åka fram och tillbaka hela tiden för allt som står på agendan. Jag skulle helst vilja slippa att sätta mig på tåget in varenda dag och i stället hålla kvar vid semesterkänslan nu när det är tänkt att jag ska vara lite ledig. Faktum är att jag funderar på att skaffa mig en kontorsplats i stan till hösten. Jag har ju arbetat hemifrån i många år nu men känner ett allt större sug efter ett kontor i stan att dela med andra som jag kan gå till. Sedan ska jag ju ha råd med det också så vi får väl se vad det blir i slutändan, men jag vill i alla fall sondera terrängen och kolla lite options.

 

Keeping it simple

Skjorta Cos Stores // Jeans Massimo Dutti // Skor Rizzo

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme

 

Skärtorsdagsinspo – takterrasserna som snart öppnar

Glad påsk guys!

Snart blir det fri lek hela helgen. Om ni som jag blir kvar i stan så kommer här några tips på härliga takterrasserna där man kan lapa sol, dricka drinkar och se solen gå ner över se horisonten.

Önskar er härliga stunder och en massa påskkyssar.

SUS – Stockholm under stjärnorna

Fem hus, fyra gator och två torg formar Stockholms mest spännande citykvarter Urban Escape. Högst upp breder ett enormt taklandskap ut sig, SUS, kort för Stockholm Under Stjärnorna. Den 1 200 kvadratmeter stora terrassen öppnade i somras och här, 47 meter upp i luften, samsas restauranger, barer, utomhusbio, träning och aktiviteter. Den 26 april öppnar SUS för säsongen – inte en dag för tidigt!

www.sthlmunderstjarnorna.com

Foto: AMF Fastigheter

Scandic Anglais Terrassen – ovanför Stureplan

Mitt ”go to”-ställe för skön stämning, bra musik och goda drinkar. Och med toppenläge intill Stureplan och vacker vy över Humlegården fortsätter Scandic Anglais takterrass att hålla fanan högt som en av stans bästa. Våning 7, tack!

www.scandichotels.se

Foto: Jimmy Eriksson

The Winery Hotel – vin, mat, pool, musik

Vin, vyer och vass musik. Skippa city och ta er ut till Solna; på Winery Hotels härliga takterrass kopplar man av med ett glas hantverksvin och italienska charkuterier medan solen går ner över Friends Arena. Hotellet öppnade 2016 och blev snabbt omtalat för sin helgjutna satsning på vin och allt därtill. Winery Rooftop är deras takbar inredd i industriell stil och med bekväma solstolar för skönt kvällshäng medan DJ:s spelar grym musik. Köper man ett dagspass får man även tillgång till takpoolen och ett rum för ombyte och avkoppling.

www.thewineryhotel.se

ARC – nykomlingen

Den 26 april slår nya designhotellet Blique by Nobis upp portarna. Beläget på Gävlegatan 18 leder portalen in på en grönskande gård. Tanken är att hotellet ska kännas som ett helt eget kvarter i gränslandet mellan Vasastan och Hagastaden, ett kreativt community med stora sociala ytor där arkitektur möter konst möter konst möter design, musik och mat. Högst upp i huset ligger Arc med restaurang och utebar med milsvid utsikt 360 °. Takterrassen kommer garanterat att bli sommarens hetaste ”go to”-ställe.

www.nobis.se

Urban Deli – takpark mitt i stan

Takpark by Urban Deli är numera en institution bland Stockholms mäktigaste uteserveringar med utsikt. Högst upp i huset på Sveavägen 44 har man ett panorama över takåsarna och inför säsongen har terrassen fått en make-over och fått ett italienskt torg och en sydfransk apelsinlund där man kan gotta sig med sydamerikanska paraplydrinkar. Dessutom kommer underbara modeprofilen Fredrik Robertsson  att fylla takparken med underhållning och aktiviteter hela sommaren.

www.urbandeli.org/takpark

 

Påskhelgens äggigaste tips

Veckans mattips! Äggugglor och äggkycklingar som lyfter påskbordet på ett kick.

God mat och framförallt ägg hör ju högtiden till. Dessutom är det alltid kul att påskpyssla med ägg och smarriga bakverk och skapa sina egna versioner av klassikerna på matbordet i påsk. Dit hör definitivt de här ägg-stra (förlåt!) söta skapelserna.

Ett tips: Spola äggen i kallt vatten direkt efter kokning. Då upphör kokningen av ägget direkt, dessutom lossnar skalet lättare om ägget kyls.

Äggugglor och äggkycklingar – det här behövs
ägg
gröna oliver
tandpetare
morot
torkade blåbär

Gör så här:
Koka äggen hårdkokta (8–10 minuter). Spola dem i kallt vatten och skala dem.
Skala en morot och skär tunna remsor av den med osthyvel. Använd sedan kniv för att skära ut fötter, näbb och tuppkam.
Dela oliverna (= ögonen) på mitten och fäst dem med tandpetare som ögon på äggugglorna.
Skär runda små ögon av torkade blåbär och fäst dem på ägget med hjälp av tandpetare på äggkycklingarna.
Ta-da!

 

Till hela bloggen