Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Vecka 34

God morgon!

Nu vecka, nya möjligheter och jag är … trumvirvel … ledig! Första riktiga semesterveckan på jag vet inte hur länge. Det ska bli så skönt att slå av på takten i alla fall lite grann. Jag har ju berättat att jag ändå kommer att jobba en del, det är vissa projekt som löper på som vanligt och som måste hanteras, och så kommer jag blogga förstås och skriva nya grejer till Sweet spot stories. Jag har en jättekul intervju på gång åt er med en magisk kille!

Jag kom hem från München sent i lördags kväll och har verkligen haft det så bra. Den staden är så fin! Semesterfeelingen som resan gav och all inspiration jag fått vill jag ta med mig in i den här veckan så jag tänkte ta fasta på ord som strosa, släntra, läsa, stillhet och positiv energi.

Dessutom är jag så oerhört glad för jag ringde pappa på sjukhuset igår och han har börjat må mycket bättre. Det var en helt annan pappa jag pratade med och det hördes verkligen på hans röst. Måtte det nu bara fortsätta åt rätt håll så att han får komma hem snart. Jag ska i alla fall besöka honom senare i veckan tänkte jag.

Veckans topp

Ompyssling! För första gången har jag lyckats boka in tre behandlingar bara för mig själv under en och samma vecka. I eftermiddag ska jag först på ansiktsbehandling som jag inte varit på år och dar. Tidigare gick jag ganska regelbundet några gånger om året och jag har även gjort en del ipl-behandlingar för att ta bort röda blodkärl, men sedan har det liksom inte blivit av. Jag måste bli bättre på det, att unna mig sånt! Det ska i alla fall bli underbart att få bli ompysslad av min terapeut Pernilla.

I morgon ska jag till Camilla på Cardells som ska fixa håret på mig. Det är dags att sätta om mina Hairtalk-längder för första gången och så ska hon få piffa till färgen lite som behöver lite mer ”umpfh”.

Och på torsdag har jag bokat en entimmes massage och det ska bli så himla skönt. Jag känner att jag har många knutor och spända muskler som måste låsas upp, det blir lätt så när man sitter framför en skärm och skriver stora delen av dagen. Särskilt runt skuldrorna och längsmed ryggraden sitter det en massa triggerpunkter som är stenhårda så jag kommer väl att hoppa högt av smärta till en början innan de ger med sig av trycket. Sedan är det ju under att bara få bli berörd av en annan människas händer. Att någon ägnar sig helt och hållet åt dig bara med att knåda och smeka. Beröringssinnet är så fundamentalt för människan och det gör något med en när huden berörs och oxytocinet, ni vet ”må bra”-hormonet, frigörs och stresshormonet kortisol minskar. Man blir lugn och glad och avspänd på alla sätt och vis. Att gå på massage är något jag verkligen borde unna mig lite oftare!

Veckans dal

Det blir skottspoleåkande fram och tillbaka till stan varje dag den här veckan. Jag bor ju strax norr om men måste åka in eftersom jag har flera möten inbokade, plus att jag ska till salongerna. Jag älskar visserligen att åka in till stan och känna pulsen och träffa människor, det är inte det, men dagarna blir så upphackade med att åka fram och tillbaka hela tiden för allt som står på agendan. Jag skulle helst vilja slippa att sätta mig på tåget in varenda dag och i stället hålla kvar vid semesterkänslan nu när det är tänkt att jag ska vara lite ledig. Faktum är att jag funderar på att skaffa mig en kontorsplats i stan till hösten. Jag har ju arbetat hemifrån i många år nu men känner ett allt större sug efter ett kontor i stan att dela med andra som jag kan gå till. Sedan ska jag ju ha råd med det också så vi får väl se vad det blir i slutändan, men jag vill i alla fall sondera terrängen och kolla lite options.

 

Fredag!

Håller ni med mig om att den här veckan har varit en sjuhelvetes resa? Galet hektisk för min del och jag har nog sällan varit så produktiv. Skrivit artiklar, intervjuat spännande personer, gjort research, gått på möten, förberett lanseringen inför jul, talat i telefon, sprungit ärenden, skissat på samarbetsförslag för 2019, talat ännu mer i telefon, plåtat till bloggen, cyklat på träningshojen i omgångar och hjälp morsan med att planera en glöggfika. Det jag inte hunnit med är pedikyren, hade tänkt att ha öppna skor på smokingfesten i kväll så jag får se hur jag gör med den saken. Jag har heller inte hunnit med administration för företaget som jag hade tänkt men det får vänta till nästa vecka. Den här helgen tänker jag ägna åt mer icke-relaterade aktiviteter såsom bokläsande, promenader och provsmakning av pepparkakor – bara fem veckor kvar till jul nu!

Men nu ska jag ge järnet på tangentbordet ett par timmar till innan det är dags att svida om till smoking. Först blir det fördrink hemma hos Robert och därefter färd till Såstaholm där baluns med Connoisseur-gänget väntar, vilket ska bli hur kul som helst. Note to self: Gå på fest lite oftare!

Jag hoppas att ni får en alldeles strålande fredagskväll ni med, vare sig ni ska på partaj eller chilla i myskläder hemma i soffan, så hörs vi lite senare.

 

Efter ett besök hos frisören

Nu känns håret fint och fräscht igen efter ett besök hos Camilla på Cardell.

Hej! Jag var hos Camilla på Cardell igår och fixade håret. Det är alltid mysigt att komma dit och få bli ompysslad. Camilla är grym på att få mitt hår att se mycket fräschare ut igen och jag går alltid därifrån lite mer rak i ryggen. Kan vi bara komma överens om att en bra frisör är värd sin vikt i guld?

För mig är ett besök hos frisören också en välbehövlig paus från vardagens knot. Jag sitter gärna tyst och ser på när Camilla jobbar och det är så skönt att kunna göra det utan att det känns konstigt. Camilla är helt fine med att inte behöva prata; jag kan tänka mig att som frisör blir det rätt mycket snack om allt mellan himmel och jord hela dagarna så hon tycker nog också att det är rätt skönt. Ibland har jag även med mig datorn så att jag kan jobba lite samtidigt.

Igår var det dags för omsättning av mina extensions. Mitt eget hår har blivit ganska långt i sig självt men typiskt nordiskt (läs: tunna hårstrån) så jag har förlängning främst för en tjockare känsla. Sedan jämnade hon till topparna och kapade min galet snabbväxande lugg, så nu går jag runt med den där härliga känslan av nyklippt hår.

Dags för mig att kila, jag ska hämta bilen och åka till däckverkstan för att byta till vinterdäck. Mors!

 

Torsdagsinspo

Nu när jag ändå redan har bombarderat er med så många bilder från Gleneagles så tycker jag att vi stannar kvar i Skottland ett tag till, i alla fall mentalt. Men vi lämnar Gleneagles och vänder blicken åt sydväst där en skotsk superanläggning väntar: Turnberry.

Bland alla ikonbanor står Turnberrys Alisa Course högt i popularitet. Belägen på randen av Atlanten talar vi links av bästa sort. Alisa har stått värd för British Open vid fyra tillfällen, senast 2009, och det är verkligen en underbar scen för The Open. Här finns lika spektakulära som legendariska hål där stor golfhistoria har skrivits. Det vore väl något att själv få åka dit och skriva vidare på den! Efter helgen som var har jag verkligen fattat tycke för Skottland, såväl atmosfären som folket och naturen så det skulle jag inte tacka nej till.

Här på Alisa utgör naturens element och det ombytliga vädret utgör en stor del av upplevelsen. Skulle den ständigt närvarande blåsten bli för svår är det samtidigt så vackert att man kan bortse från alla dubbelbogeys man garanterat kommer att göra. Det är väl ändå fair, känner jag.

I blickfånget står den storslagna fyren, 24 meter hög som visat sjömännen vägen ända sedan 1873. Och sedan 1901, då Turnberry invigdes, vägleder den golfare.

Det femstjärniga hotellet är lika omtalat som banan. Nu kan jag inte hela historien bakom men det var här som legenden Robert de Bruce en gång regerade. Och det ser ju superfint ut där det ligger inbäddat i grönskan med utsikt mot havet och den oförstörda kustlinje. Turnberrys andra bana Kintyre ska vara minst lika bra, sedan finns det också en niohålare, Arran, att pröva på om man vill maxa golfen.

Vi säger väl så, ha en fin torsdag!

 

Till hela bloggen