Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Vecka 20

Bonjour! Good morning! Guten morgen!

Lövsprickning och fågelsång. Mälardrottningen står i sin skiraste grönska. En fantastisk tid. Har ni haft det fint i helgen? Vad har ni hittat på? Efter de senaste dagarna har jag så många soltimmar i mig att jag känner mig redo att ta mig an precis vad som helst. Vaknar till solsken, somnar till solsken.

Som egen företagare är ju gränsen mellan arbete och fritid flytande, man är liksom mellan aldrig ledigt och alltid ledigt. Men även om jag suttit och jobbat rätt mycket i helgen så har jag en skön känsla i kroppen.

Har också ägnat helgen åt att fundera över och studera tänkbara resmål. Även om det mest är jobb och jobb de kommande månaderna så måste jag börja styra upp min sommar nu. Verkligen. Det enda som är bokat är att jag ska till München några dagar i mitten av augusti och jag är så sugen på ett lekfullt sommarlov för vuxna.

Jag har tagit mig an ett stort projekt som är väldigt kul men också innebär otroligt mycket arbete – ser fram emot att berätta för er – och därför kommer jag att jobba hela juni och juli. Jag brukar ändå inte ha semester förrän från slutet av augusti och halva september så fram till dess är jag mest hemmavid. Sista helgen i augusti tänkte jag åka till Lund också för humorfestivalen. Och så vill jag gärna ta en sväng till Göteborg, kanske över en långhelg. Funderar på om jag inte skulle passa på i samband med Nordea Masters i augusti. Annars är sommaren blankt som ett nybonat golv. Jag har i alla fall bestämt mig för att jag vill resa tillbaka till Mauritius i vinter och då kanske det får bli hemester för hela slanten i sommar. Snackade med Sanna och Richard häromdagen och de kommer att vara hemma en del så i deras fina trädgård tänkte jag spendera många trevliga grillaftnar. Smider ni några sommarplaner?

Så här ser i alla fall veckan som kommer ut.

Måndag: I dag hänger jag på kontoret. Har mycket att skriva plus att jag ska förbereda lite roliga blogginlägg åt er eftersom jag ska flänga runt lite överallt ganska mycket i veckan.

Tisdag: Först träna sedan jobb ett par timmar innan jag ska på ett kul event på Eataly. De har bjudit in till cooking class i deras La Scuola där vi ska få göra vår egen pasta. På kvällen gör jag en kul intervju.

Onsdag: Jobbar hemifrån på morgonen innan jag har ett lunchmöte i stan. Sedan sitter jag nog kvar på kontoret på eftermiddagen så kan jag åka direkt till tandläkaren sedan.

Torsdag–fredag: Träning på morgnarna och sedan kommer jag befinna mig på DigitalAkademien båda dagarna där jag ska gå några kurser. Bland annat ska jag få personlig rådgivning och coachning inom digital kommunikation, vilket ska bli spännande och lärorikt. På fredagskvällen ska jag och Sanna käka middat på Lisa Elmqvist efter jobbet och det ska bli himla trevligt.

Lördag: Om jag hinner svänga förbi trädgårdsmästaren och köpa växter i veckan ska jag ta tag i balkongplanteringen. Lördagar innebär tvättid så också denna, men jag ska också ta en sväng på stan för att köpa nya skor. Så sugen på ett par fina flats.

Söndag: Vila. Och fika med mamma.

 

Hårfint

Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är utvalda av mig.

Högst på accessoartoppen just nu? Hårsmycken i form av klämmor och spännen i roliga färger och former.

 

Hårnål i silver Ariana Boussard-Reifel // Hårspänne med nitar Valentino // Äggformat hårspänne Charlotte Chesnais // Hårklämma i kristall Jennifer Behr

Hårklämma Rosantica By Michela Panero // Körsbärsformat hårspänne La Label // Hårkammar med Swarovskipärlor och emalj Jennifer Behr

Hårnålar i blomform Philippa Craddock // Hårspänne med fuskpärlor Lelet NY// Hårspänne med blommor Hvisk // Hårklämma Hvisk

 

Vecka 8

På något otroligt sätt har det blivit måndag igen? Förstår ingenting. Fattar heller inte hur vi redan har hunnit passera halva februari. Fast det innebär ju förstås att det snart är VÅR! Det är sol på min balkong och igår efter att jag kommit hem från mamma där vi packat inför flytten satt jag där och drack espresso och hörde vårfåglarna sjunga. Den känslan.

Nog om det. Nu ringer vi in veckan som för min del består av intervjuer, strategimöten, säljsnack, en smygläsning och en flytt.

Glad måndag!

 

Fredag, flyttbestyr, pr-planer och AW

Hej vänner.

Oj, den här dagen och hela veckan har sprungit iväg. Jag har knappt hunnit sitta ner en enda sekund känns det som för det har gått i ett sedan i måndags – då vi fick besked från kommunen att mamma har fått en lägenhet på omsorgsboende! Alltså ni anar inte hur skönt det beslutet var att få. Vi har väntat så himla länge och det är så skönt att det äntligen är klart. Mamma har ju så svårt att röra sig och det har blivit så mycket sämre den sista tiden. Bara senaste veckorna har hon ramlat nästan varenda dag och det är bara ren tur att hon inte slagit sig värre än vad hon har gjort. Dessutom är det så välkommet att hon nu får flytta för mamma är så himla social så det har varit svårt för henne att bo kvar i huset alldeles själv sedan pappa dog, även om hon fått mycket hjälp av hemtjänsten och att hon varit på dagverksamhet flera dagar i veckan.

Det kommer att bli så bra med lägenheten tror jag, där hon har personal och ett helt gäng med massa glada tanter och gubbar utanför dörren. Och för egen del ska det bli himla skönt att slippa gå med det stora ansvaret för henne som jag har burit på under en lång tid, att jag snart kan lämna över mycket till kunnig personal. Jag är så lättad och det finns nog risk att jag bryter ihop efter flytten nästa fredag när stressen liksom släpper och kroppen vågar efter.

Men det är mycket att fixa och fort ska det går. Från det att man tackar ja har man en vecka på sig att flytta in. Men det löser sig, vi resonerar som så att bara hon är på plats så fixar vi allt pö om pö. Så tiden har inte funnits till allt som stod på min to do-list. Jag skulle till exempel bloggat i morse och sedan haft ett viktigt kundmöte men var tvungen att flytta det och hjälpa mamma. Det är som det är, ibland måste man prioritera vad som faktiskt är viktigast.

Nu har jag i alla fall fått i mig lite energi och ska i rask takt röra mig bort till Anglais där AnnKathrin och jag har ett möte inbokat. Hon har kommit ner från Luleå för att vi ska kunna ha kvalitetstid och skissa på nya produkter, gå igenom försäljning och prata ihop oss om lite marknadsföringsaktiviteter. Vi har så mycket kul på gång, både event och ett galet spännande samarbete till sommaren som ni definitivt kommer att få veta mer om längre fram! Efter det ska vi gå och träffa vår nya pr-byrå. Det känns verkligen jättebra att sajna med dem och det blir spännande att höra deras ideér och tankar. När vi är klara väntar sedan en kul AW med ett gäng powerdonnor på Berns, vilket ska bli riktigt härligt, inte minst därför att jag så sällan är kvar i stan efter jobbet. AnnKathrin och jag ska skåla i Champagne har vi sagt för vi har liksom inte riktigt hunnit med att fira att vi har lanserat, men ikväll så!

Fast innan allt detta sker ska vi kasta oss tillbaka till förra torsdagen. På kvällen var jag nämligen inbjuden till Lisa och Fabian, grundare av Nordics Knots som nu lanserar i Sverige efter en riktig framgångssuccé i USA. De hade valt att ha eventet i sin lägenhet och det var så himla trevligt. Jag blev helt kär i inredningen och färgpaletten, för att inte tala om mattorna som ju var huvudanledningen till att jag och Anna, som följde med mig, var där.

Kan vi tala om hur snygg denna soffa från Massproductions är? Formen är underbar och kulören är så rätt. Jag kan verkligen se mig själv draperad i denna därhemma hos mig, haha.

Och mattorna, så otroligt fina. Jag fastnade särskilt mycket för den greige som ni såg under soffan och den här rosa ullmattan som var helt ljuvligt mjuk och len.

Alla mattor är inspirerade av Norden och gamla mönster som har fått en modern touch. Efter att ha sett deras fina lya insåg jag hur mycket mattor gör för ett hem så jag ska definitivt budgetera för det när det är dags för mig att köpa mig en ny lägenhet.

Men nu är det fredag, tjohoo! Jag hoppas att ni får en härlig dag och helg om vi inte hörs mer innan dess.

 

Till hela bloggen