Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Vecka 1

Första veckan, wohoo! Ja, jag vet att vi egentligen är inne i vecka 18 men eftersom det är första riktiga veckan för Sweet spot stories så känns det lite symboliskt att rubricera inlägget Vecka 1. Det är dessutom första maj idag och maj är ju starten på hela den härliga säsongen vi har framför oss.

Min Valborg igår var hur skön som helst. Fast det där med att hinna med att vila ut blev en sanning med modifikation. På morgonen blev det först ett svettigt konditionspass. Jag har alltid varit morgonmänniska och har inga problem alls att gå upp riktigt tidigt även på helgerna och jag vill gärna kickstarta dagen med ett träningspass. Sedan satte jag mig framför datorn och rev av lite på att göra-listan. Men idéerna bara fortsatte att poppa upp hela tiden så listan fylldes på och när jag trodde jag var klar var den längre än när jag började! Jag har så mycket spännande och kul inslag, artiklar och resor planerade åt er.

Efter några timmars jobb tog jag en paus på balkongen (Note to self: köp nya blommor till krukorna.) och då hann jag äntligen läsa ut min bok ”The Wilt Alternative” av Tom Sharpe. Sharpe var en alldeles briljant brittisk författare och alla böckerna i romanserien om Henry Wilt är vansinnigt roliga, svart satir och absurditeter om vartannat. Jag skrattar högt för mig själv! Ibland när jag haft med mig boken och suttit och läst på tåget så har nog folk undrat …

På eftermiddagen hade jag lyckats få en återbudstid för att klippa håret, inte hos min duktiga frisör Camilla på Cardell som jag brukar gå till utan hos kvarterssalongen. Jag håller ju på att spara ut och skulle bara ta av några centimeter eftersom topparna var så slitna, så då kunde jag lika gärna gå dit. Känns så mycket fräschare att bli av med de där kluvna topparna, och jag passade på att boosta med näring och hårolja. Dagen avslutades med en mysig middag i all enkelhet, majbrasa och körsång. En Valborg helt i min smak.

Ska ni ut och demonstrera idag? Själv har jag redan kört ett pass nu på morgonen, ska jobba en stund nu och så städa lite på balkongen där jag tänker spendera mycket tid den här sommaren. Sedan tänkte jag rulla iväg till en av golfklubbarna i närheten för lite range- och chippträning. Och det ser ut att bli härligt väder äntligen! I kväll ska jag bara ta det lugnt här hemma och förbereda mig inför veckans jobb, det kommer att bli intensivt men kul.

Ha en fin dag!

 

Follow my blog with Bloglovin

 

Tre för övrigt

Gillar: Lila, lavendel, violett, purpur, gredelin. Oavsett vad man kallar den är färgten lila helt enkelt ljuvlig. Aristokratisk och intelligent, men också skör och melankolisk.

Lyssnar på: Marschmusik. Jag bara älskar marschmusik, parader, tapto allt som framförs av en musikkår. Är jag knäpp eller finns det fler därute som är inne på samma spår?

Imponeras av: Ståuppkomiker, som har en fantastisk förmåga att göra långa utsvävningar för att sedan kunna plocka upp en tidigare tråd och knyta ihop säcken. Samtidigt som de är kick-ass på att skämta. En sån vill jag bli.

.

 

Smarta affärsidéer och hållbara företag

Man gillar ju smarta affärsidéer och samhällsengagerade företag som arbetar hållbart – samtidigt som de är lönsamma. Därför blev jag så otroligt glad när Afound hörde av sig tidigare i våras och ville göra en kampanj med mig.

Afound är H&M-gruppens senaste satsning, ett butikskoncept som erbjuder en blandning av både deras egna varumärken som COS, Cheap Monday och Weekday, men också andra varumärken. I sortimentet kan man hitta såväl lyx- och premiummärken som Marni, Prada, Gucci, Gestuz och Filippa K, samt billigare kedjor som Monki och NLY. Men poängen är att alla produkter säljs till väldigt rabatterade priser – nedsatta med i genomsnitt 50 procent!

Afound köper in partier från olika håll som blivit över och som de sedan säljer till lägre priser. Man kan alltså hitta både superlyx och verkliga reafynd i det kuraterade utbudet. Dream deal, inte sant? Nytänkande och en affärsidé som känns fräsch och helt rätt i tiden.

Nu är det dags att slå igen datorn och göra tidigt avslut på den här arbetsdagen för det vankas vrålåk, skinande bilkarosser och somrig trädgårdslunch. Trevlig helg!

 

 

Afound-kampanjen som jag frontar i ett halvår framöver.

 

Klassiker: Kavajen

Det är nog ingen hemlighet att plagget jag bär både till vardag och fest och som jag alltid har älskat är kavajen. Eller blazern, beroende på vad man vill kalla den. För det är i princip ingen skillnad alls mellan kavaj och blazer. Vill man ändå vill göra en distinktion så kan man säga att en blazer kan sticka ut mer i sin design och är en enkel- eller dubbelknäppt uddakavaj som bärs med omatchande byxor. En kavaj däremot kan ingå i en kostym med matchande byxor och görs ofta i lite finare material. Oavsett vad man kallar den så är den en stöttepelare i min garderob.

Varför är den då så suverän? Först och främst, den klär upp vilken trist vardagslook som helst på ett kick. För det andra går den att bära till precis allt; kostymbyxor, jeans, shorts, kjol, klänning, ja är den tillräckligt lång kan man till och med bära den som den är, som en minikort klänning. Jag bär gärna kavaj till mina slitna favoritjeans eller shorts. Den adderar en skräddad men ändå avslappnad elegans till ens vardagslook. Så här års fungerar den som min vår- och sommarjacka – superfräsch sommarlook.

När jag ska investera i en ny kavaj tittar jag alltid efter detaljerna som gör att den skiljer sig ur mängden. Fina knappar, ett foder i en avstickande färg, eller ett annorlunda snitt. Den ska vara genomarbetad och får gärna kosta lite mer för då vet jag att den är hållbar både vad gäller kvalitet, trender och miljöaspekt – det är garanterat stilsäkert mode.

Kavaj och jeans Massimo Dutti // Skärp JC // T-shirt Uterqüe // Skor af Klingberg // Väska Moët et Chandon

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme 

 

Till hela bloggen