Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Vecka 1

Hej på er och glad måndag! Den första dagen på ett nytt år, tänka sig. Kalendern är tom som plenisalen under riksdagsdebatter. Knappt någonting är inskrivet än förutom när folk fyller år. Den här veckan blir ganska lugn, många är nog fortfarande lediga och jag har inte särskilt mycket inbokat. Jag ska göra klart en sammanställning och fixa grejer med datorn, träna, planera för ett nytt inslag här i bloggen som jag är pepp på, laga soppa, skriva, göra en intervju för Lifestylegolf Magazine, kanske köpa ett par skor, skypa med ett gäng i San Diego och boka en resa till Göteborg.

Hoppas att ni hade en strålande nyårsafton och kände er härliga och fina. Jag såg ut såhär.

Bar sidenblus från Cos Stores, vaxade svarta jeans från Lee och Chanel No. 5. Maffig eyeliner för extra festlig stämning förstås. Hela dagen var en enda lång väntan på att få lägga detta år bakom mig. Fast innan aftonen tog vid inledde ju morgonen.

Som började med ett pass i gymmet. Jag tog en långpromenad över till mamma för lunch och då dök lillebror och alla ungarna upp en stund. Sedan skulle de vidare så mamma och jag gick iväg till Kardemumma för att dricka kaffe. Hon käkade prinsessbakelse och jag satt och jobbade lite.

Sedan for jag hem och tände ljus och satte på musik och gjorde mig fin. Hade blivit bjuden på middag till Kattie och där var också Emilia och Alexandra och Affe och hans barn Alva och Jakob.

Jag och Emilia.

Och Alexandra.

Vi åt grillspett och det var himlans gott och en perfekt sista middag på året. Sedan blev det efterrätt och fyrverkerier och tidig hemgång för mig. Det lugnaste nyår och helt kravlös var precis vad vi var ute efter.

När tolvslaget kom kändes det lite speciellt, som att äntligen få stänga en bok och öppna upp pärmen på en ny. Hela 2017 har varit så turbulent och jobbigt och helvetiskt och jag behöver verkligen en nystart. Livet är förändring. Om det är någonting jag har lärt mig så är det just det, och att man måste omfamna det och lära sig av alla prövningar och utmaningar man möter i livet. Jag ser så mycket fram emot 2018. Det ska bli ett förändringarnas år då jag mer än någonsin ställer upp för mig själv.

Jag har en bra känsla i kroppen att det kommer bli ett härligt och händelserikt år och ni kommer självklart att få följa med på allt här i bloggen. Jag har redan börjat hitta nya saker att glädjas åt som skapar harmoni och ger mig styrka.

2018, let’s kick it!

 

Bilar, bilar, bilar och lite till

Det är måndag men i fredags var det fredag och dags för ett av försommarens trevligaste event: Connoisseurs Motordag.

Ni som har följt mig ett tag har säkert koll på att jag gillar att ratta bil och även om jag inte har råd att lägga vantarna på någon av dyrgriparna som presenteras på motordagen så är det alltid härligt att åka ut till Steninge Slott och njuta av de fina bilarna och vackra ägorna.

Steninge slott ligger i Sigtuna kommun, inte långt från Arlanda och ägs av Per och Åsa Taube. Det är ett otroligt fint och välbehållet slott, uppfört i slutet av 1600-talet efter ritningar av Nicodemus Tessin den yngre.

Under motordagen får prestigemärken som Rolls Royce, Porsche, Ferrari och andra möjlighet att visa upp sig för inbjudna motorentusiaster och i år hade de satsat som aldrig tidigare. Vagnparken gick verkligen inte av för hackor.

Det fanns många skönheter att sätta tänderna i! Vem vill inte ha en bil med vingar?

Madame Connoisseur och min boss Susanne var nöjd och glad.

Drygt tusen gäster var på plats och förutom bilutställningen och möjligheten att provköra bjöds det på härlig lunch och en mousserande vin från Richard Juhlin och MRG Wines – alkoholfri förstås eftersom det ju är ett motorevent. Jag dricker ju sällan alkohol och vill ni hitta ett riktigt bra alkoholfritt vin rekommenderar jag varmt att ta en kik på MRG Wines alkoholfria viner. Gillar särskilt den här gjord på chardonnaydruvor med låg sötma och fullpackad med gröna äpplen, päron och citrus och precis lagom torrt.

Min stiliga kollega Robin från Connoisseur – dagen till ära iklädd våra bågar Skaulo. Det känns fortfarande overkligt när jag ser folk på stan gå runt med Akenberg på näsan.

Vädret var verkligen helt perfekt. Lagom temperatur för att bilarna ska gå varma och utställarna bli nöjda. Vad säger ni om den här giftgröna McLaren?

Ja, och sen åkte vi hem mitt sällskap och jag efter en fantastiskt trevlig eftermiddag.

 

Vecka 25

God morgon!

Måndag och midsommarvecka – hoppas att ni är laddade! I morse gick jag upp vid fem för att hinna träna och få klart lite saker innan dagen kickar igång på allvar. På mitt bord den här veckan.

Research inför tre intervjuer, förbereda knock out criteria och market prioritization inför vår workshop med Business Sweden, ha möte med mitt team, göra en intervju med den här kvinnan, färga fransarna, läsa om batterisvensken, skriva skriva skriva, styra upp midsommar och gratulera min lillebror på födelsedagen.

Nu rullar vi igång den här veckan.

Pic source

 

Tre för övrigt

Gillar: Lila, lavendel, violett, purpur, gredelin. Oavsett vad man kallar den är färgten lila helt enkelt ljuvlig. Aristokratisk och intelligent, men också skör och melankolisk.

Lyssnar på: Marschmusik. Jag bara älskar marschmusik, parader, tapto allt som framförs av en musikkår. Är jag knäpp eller finns det fler därute som är inne på samma spår?

Imponeras av: Ståuppkomiker, som har en fantastisk förmåga att göra långa utsvävningar för att sedan kunna plocka upp en tidigare tråd och knyta ihop säcken. Samtidigt som de är kick-ass på att skämta. En sån vill jag bli.

.

 

Till hela bloggen