Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Varför är det så svårt att kasta böcker?

Hej på er!

I förra veckan läste jag den här artikeln i DN, om den svåra konsten att kasta böcker och att det är så sorgligt att göra det. Jag har tänkt mycket på det där även innan jag läste artikeln och insett att jag är precis så där. Jag skulle kanske inte gå så långt som att kalla det en historisk och kulturell skymf, som i artikeln, och inte heller att det är ångestfyllt. Men att kasta bort någon annan människas tankar och formuleringar som med stor vedermöda plitats ner för andra att ta del av känns … otänkbart. Ogörbart. Det skulle bli som att attackera författaren som skrivit boken.

Jag kan inte förklara varför jag känner så. Kanske för att jag själv vet hur förbannat svårt det är att skriva böcker, vilken ansträngning som ligger bakom varenda ord och interpunktion, som vägs på guldvåg för att vävas in i meningar, landa i ett dokument och sedan komma ut i skrift.

Men där finns något mer och kulturellt betingat bakom min ovilja att göra mig av med böcker. Således är mina bokhyllor som ni kan tro knökfulla och den en gång så genomtänkta sorteringen har gått om intet vartefter fler franska essäer, svenska deckare, vackra fotoböcker, Tintin:ar, kurslitteratur i kommunikation och kalligrafi och vemodiga romaner flyttat in. Och så mina egna böcker som jag är mäkta stolt över, förstås.

Förut hade jag klängväxter som slingrade sig genom böckerna uppför hyllorna men de ryms inte längre. Ett antal lass böcker har också några fått flytta upp på vinden där det numera står flera flyttkartonger med gamla böcker, bland annat såna jag läste som liten, och till och med gamla skolböcker jag inte nänts göra mig av med.

Jovisst, ibland uppstår ett behov av att rensa ur bokhyllor och skåp för att göra plats för nytt. Men att slänga? Nä, då försöker jag hellre att lämna de böcker jag trots allt lyckas sortera bort till second hand-butiker. Man slänger inte en bok. Jag inser ju att jag kommer att få stora problem den dagen jag säljer lägenheten och måste fiffa till den inför visningen, haha. För då är det ju luft och rymd som gäller. Ljust och fräscht och avskalat, ni vet.

På ”nattdukshyllan” står en hel radda med böcker och väntar på att bli lästa. Även den kön växer för jag hinner köpa på mig fler böcker i snabbare takt än vad jag just nu hinner läsa dem.

”Men skaffa en padda och läs e-böcker i stället så slipper du problemet”, kanske ni föreslår nu. Sorry, jag är helt odigital i det hänseendet. Med ett virtuellt bibliotek kan man förvisso ha tusentals romaner med sig vart man än går men, nä. Jag är som Carrie Bradshaw i den första ”Sex and the City”-filmen, ni vet när hon ligger i sängen bredvid Mr. Big och läser en bok och han frågande undrar om hon är den sista personen i New York som fortfarande lånar böcker på biblioteket, och hon svarar: ”Jag älskar doften av dem. Mmm.”

Så är det. Och jag ser ju egentligen inte en dignande bokhylla som ett problem, mer som en prekär uppgift.

Samma sorts känsla kan komma över mig om jag är hembjuden till någon och det inte finns en enda bok hemma hos dem. Ingen roman på nattduksbordet, ingen tummad pocket i nån hörna, ingen bokhylla. Det är som att den riktiga trivseln inte vill infinna sig utan böcker. Jag vill ha böcker runt omkring mig, det gör mitt hem ombonat och själfullt. Och sorry, e-böcker gör sig inte riktigt lika bra som dekorativa blickfång!

Dessutom är det kul att botanisera i både andras och sin egen bokhylla för den blir ju med åren så personlig. En välfylld bokhylla är som en sorts självporträtt, som ett tidsdokument eller en sådan där jordlagerföljskarta – stratigrafi, heter det visst – som visar olika faser i ens liv. Ibland kan jag på måfå plocka fram någon gammal favorit, bläddra igenom kapitlen och läsa små kommentarer jag skrivit och försöka minnas var jag var när jag läste den, vad jag tänkte, hur jag mådde, vilka jag träffade.

 

Keeping it simple

Skjorta Cos Stores // Jeans Massimo Dutti // Skor Rizzo

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme

 

Skärtorsdagsinspo – takterrasserna som snart öppnar

Glad påsk guys!

Snart blir det fri lek hela helgen. Om ni som jag blir kvar i stan så kommer här några tips på härliga takterrasserna där man kan lapa sol, dricka drinkar och se solen gå ner över se horisonten.

Önskar er härliga stunder och en massa påskkyssar.

SUS – Stockholm under stjärnorna

Fem hus, fyra gator och två torg formar Stockholms mest spännande citykvarter Urban Escape. Högst upp breder ett enormt taklandskap ut sig, SUS, kort för Stockholm Under Stjärnorna. Den 1 200 kvadratmeter stora terrassen öppnade i somras och här, 47 meter upp i luften, samsas restauranger, barer, utomhusbio, träning och aktiviteter. Den 26 april öppnar SUS för säsongen – inte en dag för tidigt!

www.sthlmunderstjarnorna.com

Foto: AMF Fastigheter

Scandic Anglais Terrassen – ovanför Stureplan

Mitt ”go to”-ställe för skön stämning, bra musik och goda drinkar. Och med toppenläge intill Stureplan och vacker vy över Humlegården fortsätter Scandic Anglais takterrass att hålla fanan högt som en av stans bästa. Våning 7, tack!

www.scandichotels.se

Foto: Jimmy Eriksson

The Winery Hotel – vin, mat, pool, musik

Vin, vyer och vass musik. Skippa city och ta er ut till Solna; på Winery Hotels härliga takterrass kopplar man av med ett glas hantverksvin och italienska charkuterier medan solen går ner över Friends Arena. Hotellet öppnade 2016 och blev snabbt omtalat för sin helgjutna satsning på vin och allt därtill. Winery Rooftop är deras takbar inredd i industriell stil och med bekväma solstolar för skönt kvällshäng medan DJ:s spelar grym musik. Köper man ett dagspass får man även tillgång till takpoolen och ett rum för ombyte och avkoppling.

www.thewineryhotel.se

ARC – nykomlingen

Den 26 april slår nya designhotellet Blique by Nobis upp portarna. Beläget på Gävlegatan 18 leder portalen in på en grönskande gård. Tanken är att hotellet ska kännas som ett helt eget kvarter i gränslandet mellan Vasastan och Hagastaden, ett kreativt community med stora sociala ytor där arkitektur möter konst möter konst möter design, musik och mat. Högst upp i huset ligger Arc med restaurang och utebar med milsvid utsikt 360 °. Takterrassen kommer garanterat att bli sommarens hetaste ”go to”-ställe.

www.nobis.se

Urban Deli – takpark mitt i stan

Takpark by Urban Deli är numera en institution bland Stockholms mäktigaste uteserveringar med utsikt. Högst upp i huset på Sveavägen 44 har man ett panorama över takåsarna och inför säsongen har terrassen fått en make-over och fått ett italienskt torg och en sydfransk apelsinlund där man kan gotta sig med sydamerikanska paraplydrinkar. Dessutom kommer underbara modeprofilen Fredrik Robertsson  att fylla takparken med underhållning och aktiviteter hela sommaren.

www.urbandeli.org/takpark

 

Påskhelgens äggigaste tips

Veckans mattips! Äggugglor och äggkycklingar som lyfter påskbordet på ett kick.

God mat och framförallt ägg hör ju högtiden till. Dessutom är det alltid kul att påskpyssla med ägg och smarriga bakverk och skapa sina egna versioner av klassikerna på matbordet i påsk. Dit hör definitivt de här ägg-stra (förlåt!) söta skapelserna.

Ett tips: Spola äggen i kallt vatten direkt efter kokning. Då upphör kokningen av ägget direkt, dessutom lossnar skalet lättare om ägget kyls.

Äggugglor och äggkycklingar – det här behövs
ägg
gröna oliver
tandpetare
morot
torkade blåbär

Gör så här:
Koka äggen hårdkokta (8–10 minuter). Spola dem i kallt vatten och skala dem.
Skala en morot och skär tunna remsor av den med osthyvel. Använd sedan kniv för att skära ut fötter, näbb och tuppkam.
Dela oliverna (= ögonen) på mitten och fäst dem med tandpetare som ögon på äggugglorna.
Skär runda små ögon av torkade blåbär och fäst dem på ägget med hjälp av tandpetare på äggkycklingarna.
Ta-da!

 

Till hela bloggen