Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Utvärdering: en månad med Elixir Jeunesse

God morgon onsdag!

Nu har jag använt Yves Rochers nya serie Elixir Jeunesse en dryg månad (läs första inlägget här). Jag bytte hudvård för att jag ville få en fastare och mer elastisk hud och även få tillbaka lystern. Gå från glåmig till glow helt enkelt. Under vinterhalvåret tar min hud alltid mycket stryk, har inte haft en enda snyggdag på fyra månader känns det som utan bara fnas och plitor och röda fläckar. Hoppades också att om möjligt göra rynkorna lite mindre framträdande. Jag tycker mycket om franska märken som jobbar med naturliga ingredienser utan onödiga tillsatser. Därför var jag lite nyfiken på Yves Rochers nya hudvårdsserie Elixir Jeunesse som jag skaffade.

Elixir Jeunesse beskrivs som en hudvårdsserie som bromsar ålderstecknens framfart genom att reparera och skydda mot föroreningar. Serien innehåller bland annat ett extrakt ur bladen hos aphloiabusken som har förmåga att reparera sin egen bark och har en naturlig molekyl som skapar ett effektivt skydd mot yttre angrepp. Det är vad ingrediensen gör även i produkterna, hjälper till att reparera och skyddar mot saker som föroreningar och UV-strålning, som påskyndar hudens åldrande. Och det låter ju toppen.

I ett första steg har sex produkter lanserats; en micellärt gelvatten, serum, dag- och nattcrème, ögoncrème och en ansiktsmask och jag har testat alla sex.

Åldrandet är en oundviklig process som påverkas både av ens gener och hur man lever. Jag tror ju att skönhet till stor del kommer inifrån och påverkas mycket av kosten och hur man tar hand om sig i övrigt. Det är nog en starkt bidragande orsak till att min hy tappat sin elastisitet och fått många små fina rynkor under de senaste åren, för jag har verkligen inte tagit hand om mig som jag borde utan stressat för mycket och ätit alldeles för lite och för näringsfattigt. Samtidigt tror/hoppas jag att man med de rätta hudvårdsprodukterna kan få huden att glowa, vilket är precis vad jag behöver.

Så, vad tycker jag då om Elixir Jeunesse. Överlag känns produkterna känns riktigt bra, de tas upp av huden i ett nafs och doftar fräscht. Jag gillar särskilt serumet och ansiktsmasken och tyckte att jag började märka skillbad redan efter några dagar. Men det blir både plus och lite minus för de enskilda produkterna.

Micellar Cleansing Water: Texturen på det micellära vattnet är lite geléaktigt, vilket gör det lite svårt att använda. Om man vill göra rent ansiktet ordentligt måste man ha två fulla bomullstussar med gelvattnet men jag upplevde ändå inte att min hud blev helt rengjord. Fast det kan bero på att jag gillar känslan av ”tvål och vatten”, alltså en rengöring som man löddrar upp med vatten. Anspråket att gelvattnet skulle detoxa huden känns väl lite vagt tycker jag, så av den anledningen skulle jag inte fortsätta med produkten. Men använder man minimalt med makeup och vill ha en mild och enkel rengöring i sin dagliga rutin så passar den.

Ögongel: Jag älskar applikatorn på den här produkten. De tre små kulorna masserar huden mjukt men effektivt, och man behöver bara ett par droppar för att ge näring till huden runt ögonen. Den här gelen kommer att få hänga kvar i necessären.

Double Action Essence: Efter rengöring morgon och kväll har jag tagit ett par droppar av Elixir Jeunesse ansiktsserum, innan jag smort in ansiktet med ansiktskräm. Eftersom min hud lätt får orenheter gav serumet extra fukt. Jag fick intrycket att min hud har blivit något bättre återfuktad en tidigare med serumet.

Restructuring Day Care/Sleeping Night Care: Dag- och nattkrämen doftar ljuvligt och har en skön konsistens. Nattkrämen är lite gelliknande och sjunker in i huden lika snabbt som ögongelen och min hud känns mjuk och len. Dagkrämen räckte inte riktigt till att hålla min hud återfuktad. Jag hade lätt kunnat köra nattkrämen dygnet om.

Detoxifying Flash Mask: Ansiktsmasken är min favorit bland produkterna. Till skillnad från typiska ansiktsmasker som man behöver skölja bort applicerar man ett tjockt lager över hela ansiktet och låter det sjunka in. Det som eventuellt är kvar efter 10–15 minuter torkar man av med en bomullstuss. Jag har använt masken två till tre gånger i veckan och eftersom jag är så yttorr har jag knappt ens behövt torka av något överflöd. Ansiktsmasken lämnar en matt känsla och huden känns fullmatad med fukt efteråt.

På det stora hela gillar jag Elixir Jeunesse-serien och jag kommer att fortsätta med några av produkterna. Trots att serien fick ett tufft utgångsläge med tanke på hur den kalla vinterluften gjort min hud oerhört torr och fnasig på ytan, vilket fått talgproduktionen att sätta fart varpå finnar dyker upp, så upplever jag att min hud känns mer elastisk än tidigare och har fått lite mer lyster. Däremot tycker jag inte att min hud känns renare än vanligt eller ”detoxifierad”. Jag ser alltid till att ha en bra ansiktsrengöring som även exfolierar så att jag blir av med döda hudceller och en sådan produkt saknar i serien. Jag tror att det är svårt att hitta ett enda hudvårdsmärke som tillgodoser alla mina behov så jag kommer att fortsätta att blanda produkter från olika märken. Huruvida min hud har reparerats är svårare att svara på. Det tror jag att jag behöver gå till en dermatolog för att titta på huden i närbild för att kunna se konkreta skillnader före och efter.

Det var det, hoppas att ni har fått lite tips. Och som av en slump ska jag nu göra en intervju med en framgångsrik entreprenör inom just hudvård. Vi hörs!

 

Hårfint

Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är utvalda av mig.

Högst på accessoartoppen just nu? Hårsmycken i form av klämmor och spännen i roliga färger och former.

 

Hårnål i silver Ariana Boussard-Reifel // Hårspänne med nitar Valentino // Äggformat hårspänne Charlotte Chesnais // Hårklämma i kristall Jennifer Behr

Hårklämma Rosantica By Michela Panero // Körsbärsformat hårspänne La Label // Hårkammar med Swarovskipärlor och emalj Jennifer Behr

Hårnålar i blomform Philippa Craddock // Hårspänne med fuskpärlor Lelet NY// Hårspänne med blommor Hvisk // Hårklämma Hvisk

 

Vecka 8

På något otroligt sätt har det blivit måndag igen? Förstår ingenting. Fattar heller inte hur vi redan har hunnit passera halva februari. Fast det innebär ju förstås att det snart är VÅR! Det är sol på min balkong och igår efter att jag kommit hem från mamma där vi packat inför flytten satt jag där och drack espresso och hörde vårfåglarna sjunga. Den känslan.

Nog om det. Nu ringer vi in veckan som för min del består av intervjuer, strategimöten, säljsnack, en smygläsning och en flytt.

Glad måndag!

 

Fredag, flyttbestyr, pr-planer och AW

Hej vänner.

Oj, den här dagen och hela veckan har sprungit iväg. Jag har knappt hunnit sitta ner en enda sekund känns det som för det har gått i ett sedan i måndags – då vi fick besked från kommunen att mamma har fått en lägenhet på omsorgsboende! Alltså ni anar inte hur skönt det beslutet var att få. Vi har väntat så himla länge och det är så skönt att det äntligen är klart. Mamma har ju så svårt att röra sig och det har blivit så mycket sämre den sista tiden. Bara senaste veckorna har hon ramlat nästan varenda dag och det är bara ren tur att hon inte slagit sig värre än vad hon har gjort. Dessutom är det så välkommet att hon nu får flytta för mamma är så himla social så det har varit svårt för henne att bo kvar i huset alldeles själv sedan pappa dog, även om hon fått mycket hjälp av hemtjänsten och att hon varit på dagverksamhet flera dagar i veckan.

Det kommer att bli så bra med lägenheten tror jag, där hon har personal och ett helt gäng med massa glada tanter och gubbar utanför dörren. Och för egen del ska det bli himla skönt att slippa gå med det stora ansvaret för henne som jag har burit på under en lång tid, att jag snart kan lämna över mycket till kunnig personal. Jag är så lättad och det finns nog risk att jag bryter ihop efter flytten nästa fredag när stressen liksom släpper och kroppen vågar efter.

Men det är mycket att fixa och fort ska det går. Från det att man tackar ja har man en vecka på sig att flytta in. Men det löser sig, vi resonerar som så att bara hon är på plats så fixar vi allt pö om pö. Så tiden har inte funnits till allt som stod på min to do-list. Jag skulle till exempel bloggat i morse och sedan haft ett viktigt kundmöte men var tvungen att flytta det och hjälpa mamma. Det är som det är, ibland måste man prioritera vad som faktiskt är viktigast.

Nu har jag i alla fall fått i mig lite energi och ska i rask takt röra mig bort till Anglais där AnnKathrin och jag har ett möte inbokat. Hon har kommit ner från Luleå för att vi ska kunna ha kvalitetstid och skissa på nya produkter, gå igenom försäljning och prata ihop oss om lite marknadsföringsaktiviteter. Vi har så mycket kul på gång, både event och ett galet spännande samarbete till sommaren som ni definitivt kommer att få veta mer om längre fram! Efter det ska vi gå och träffa vår nya pr-byrå. Det känns verkligen jättebra att sajna med dem och det blir spännande att höra deras ideér och tankar. När vi är klara väntar sedan en kul AW med ett gäng powerdonnor på Berns, vilket ska bli riktigt härligt, inte minst därför att jag så sällan är kvar i stan efter jobbet. AnnKathrin och jag ska skåla i Champagne har vi sagt för vi har liksom inte riktigt hunnit med att fira att vi har lanserat, men ikväll så!

Fast innan allt detta sker ska vi kasta oss tillbaka till förra torsdagen. På kvällen var jag nämligen inbjuden till Lisa och Fabian, grundare av Nordics Knots som nu lanserar i Sverige efter en riktig framgångssuccé i USA. De hade valt att ha eventet i sin lägenhet och det var så himla trevligt. Jag blev helt kär i inredningen och färgpaletten, för att inte tala om mattorna som ju var huvudanledningen till att jag och Anna, som följde med mig, var där.

Kan vi tala om hur snygg denna soffa från Massproductions är? Formen är underbar och kulören är så rätt. Jag kan verkligen se mig själv draperad i denna därhemma hos mig, haha.

Och mattorna, så otroligt fina. Jag fastnade särskilt mycket för den greige som ni såg under soffan och den här rosa ullmattan som var helt ljuvligt mjuk och len.

Alla mattor är inspirerade av Norden och gamla mönster som har fått en modern touch. Efter att ha sett deras fina lya insåg jag hur mycket mattor gör för ett hem så jag ska definitivt budgetera för det när det är dags för mig att köpa mig en ny lägenhet.

Men nu är det fredag, tjohoo! Jag hoppas att ni får en härlig dag och helg om vi inte hörs mer innan dess.

 

Till hela bloggen