Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Utvärdering: en månad med Elixir Jeunesse

God morgon onsdag!

Nu har jag använt Yves Rochers nya serie Elixir Jeunesse en dryg månad (läs första inlägget här). Jag bytte hudvård för att jag ville få en fastare och mer elastisk hud och även få tillbaka lystern. Gå från glåmig till glow helt enkelt. Under vinterhalvåret tar min hud alltid mycket stryk, har inte haft en enda snyggdag på fyra månader känns det som utan bara fnas och plitor och röda fläckar. Hoppades också att om möjligt göra rynkorna lite mindre framträdande. Jag tycker mycket om franska märken som jobbar med naturliga ingredienser utan onödiga tillsatser. Därför var jag lite nyfiken på Yves Rochers nya hudvårdsserie Elixir Jeunesse som jag skaffade.

Elixir Jeunesse beskrivs som en hudvårdsserie som bromsar ålderstecknens framfart genom att reparera och skydda mot föroreningar. Serien innehåller bland annat ett extrakt ur bladen hos aphloiabusken som har förmåga att reparera sin egen bark och har en naturlig molekyl som skapar ett effektivt skydd mot yttre angrepp. Det är vad ingrediensen gör även i produkterna, hjälper till att reparera och skyddar mot saker som föroreningar och UV-strålning, som påskyndar hudens åldrande. Och det låter ju toppen.

I ett första steg har sex produkter lanserats; en micellärt gelvatten, serum, dag- och nattcrème, ögoncrème och en ansiktsmask och jag har testat alla sex.

Åldrandet är en oundviklig process som påverkas både av ens gener och hur man lever. Jag tror ju att skönhet till stor del kommer inifrån och påverkas mycket av kosten och hur man tar hand om sig i övrigt. Det är nog en starkt bidragande orsak till att min hy tappat sin elastisitet och fått många små fina rynkor under de senaste åren, för jag har verkligen inte tagit hand om mig som jag borde utan stressat för mycket och ätit alldeles för lite och för näringsfattigt. Samtidigt tror/hoppas jag att man med de rätta hudvårdsprodukterna kan få huden att glowa, vilket är precis vad jag behöver.

Så, vad tycker jag då om Elixir Jeunesse. Överlag känns produkterna känns riktigt bra, de tas upp av huden i ett nafs och doftar fräscht. Jag gillar särskilt serumet och ansiktsmasken och tyckte att jag började märka skillbad redan efter några dagar. Men det blir både plus och lite minus för de enskilda produkterna.

Micellar Cleansing Water: Texturen på det micellära vattnet är lite geléaktigt, vilket gör det lite svårt att använda. Om man vill göra rent ansiktet ordentligt måste man ha två fulla bomullstussar med gelvattnet men jag upplevde ändå inte att min hud blev helt rengjord. Fast det kan bero på att jag gillar känslan av ”tvål och vatten”, alltså en rengöring som man löddrar upp med vatten. Anspråket att gelvattnet skulle detoxa huden känns väl lite vagt tycker jag, så av den anledningen skulle jag inte fortsätta med produkten. Men använder man minimalt med makeup och vill ha en mild och enkel rengöring i sin dagliga rutin så passar den.

Ögongel: Jag älskar applikatorn på den här produkten. De tre små kulorna masserar huden mjukt men effektivt, och man behöver bara ett par droppar för att ge näring till huden runt ögonen. Den här gelen kommer att få hänga kvar i necessären.

Double Action Essence: Efter rengöring morgon och kväll har jag tagit ett par droppar av Elixir Jeunesse ansiktsserum, innan jag smort in ansiktet med ansiktskräm. Eftersom min hud lätt får orenheter gav serumet extra fukt. Jag fick intrycket att min hud har blivit något bättre återfuktad en tidigare med serumet.

Restructuring Day Care/Sleeping Night Care: Dag- och nattkrämen doftar ljuvligt och har en skön konsistens. Nattkrämen är lite gelliknande och sjunker in i huden lika snabbt som ögongelen och min hud känns mjuk och len. Dagkrämen räckte inte riktigt till att hålla min hud återfuktad. Jag hade lätt kunnat köra nattkrämen dygnet om.

Detoxifying Flash Mask: Ansiktsmasken är min favorit bland produkterna. Till skillnad från typiska ansiktsmasker som man behöver skölja bort applicerar man ett tjockt lager över hela ansiktet och låter det sjunka in. Det som eventuellt är kvar efter 10–15 minuter torkar man av med en bomullstuss. Jag har använt masken två till tre gånger i veckan och eftersom jag är så yttorr har jag knappt ens behövt torka av något överflöd. Ansiktsmasken lämnar en matt känsla och huden känns fullmatad med fukt efteråt.

På det stora hela gillar jag Elixir Jeunesse-serien och jag kommer att fortsätta med några av produkterna. Trots att serien fick ett tufft utgångsläge med tanke på hur den kalla vinterluften gjort min hud oerhört torr och fnasig på ytan, vilket fått talgproduktionen att sätta fart varpå finnar dyker upp, så upplever jag att min hud känns mer elastisk än tidigare och har fått lite mer lyster. Däremot tycker jag inte att min hud känns renare än vanligt eller ”detoxifierad”. Jag ser alltid till att ha en bra ansiktsrengöring som även exfolierar så att jag blir av med döda hudceller och en sådan produkt saknar i serien. Jag tror att det är svårt att hitta ett enda hudvårdsmärke som tillgodoser alla mina behov så jag kommer att fortsätta att blanda produkter från olika märken. Huruvida min hud har reparerats är svårare att svara på. Det tror jag att jag behöver gå till en dermatolog för att titta på huden i närbild för att kunna se konkreta skillnader före och efter.

Det var det, hoppas att ni har fått lite tips. Och som av en slump ska jag nu göra en intervju med en framgångsrik entreprenör inom just hudvård. Vi hörs!

 

Påsk, pappa, vemod och varma minnen

Jag kan fortfarande höra pappas röst. Skratta till åt ett minne som dyker upp, bli glad över ett gott råd han gett mig och som jag hållit fast vid. Men under vintern som gått är det som att mina inre bilder av pappa har börjat blekna lite. Ibland får jag panik när jag känner att han försvinner. När detaljer och händelser blir suddiga och fnasiga i kanten och jag inte längre kan minnas hur det var. När jag kliver in i det tomma huset där varken han eller mamma längre bor kvar. Där endast väggarna skvallrar om det liv som en gång levdes där. Då hugger det till av ångest.

Det är påsk och jag saknar pappa något oerhört. Det gör jag varje dag men extra mycket så här när det är en långhelg som i mångt och mycket handlar om umgänge med familjen. Det känns vemodigt. Den första julen direkt efter att pappa hade dött var till exempel en prövning. En sorgeprövning. Det tog hårt på mig eftersom julen var så starkt präglad av pappa. Ett julbak utan honom kändes lemlästat. Stundtals ville jag bara packa väskan och fly utomlands för att slippa allt, glömma bort att det var jul. Det blev så tydligt att livet aldrig mer skulle vara sig likt, och att en ny tid väntade där vi som är kvar var tvungna att skapa nya traditioner utan honom.

Jag tycker så mycket om påskhelgen och det var en favorithögtid även för pappa. Färgglad och otvungen då man kan göra lite vad man har lust med – vilket för oss ändå alltid slutade på ungefär samma sätt: Sillbord och påsklamm, kortspel, påskäggsjakt, promenader, kanske en golfrunda, fika på bänken framför köket med ansiktena vända mot solen. Obetydligt innehåll, kan tyckas, men oerhört minnesfulla stunder. Tid och rum för varandra.

När pappa dog gjorde jag inget annat än sörjde. Sörjde och sörjde tills jag trodde att jag var klar. Nuförtiden sörjer jag väldigt sällan, men ibland kommer det liksom ifatt en. Sorgen har blivit till saknad, en saknad som numera bor i varje andetag jag andas.

Tiden går och det har blivit påsk igen. Det är så tyst och tomt och ensamt. Jag vill men orkar inte riktigt ta itu med påskhelgen. Tänkte att jag skulle ha bjudit in familjen till en fin påskmiddag med sill och snaps och ägghalvor och gula porslinskycklingar på bordet men lusten finns inte där. Eller jo, lusten finns där men inte kraften. Det får väl vara så då, tänker jag. Men det känns vemodigt. Igår kväll läste jag lite i pappas dagbok. Lars, Lasse, som han hette, hade en sådan där 10-årsdagbok där han skrev ett par tre rader om dagen och noterade vädret och små och stora händelser. Jag bläddrade tillbaka genom åren till tidigare påskhelger för att se vad vi gjorde då, i ett försök att hålla minnena vid liv.
Långfredagen 2015: Kokar saft, 8 flaskor. Behövde plats i frysen. L strök handdukar + dammsög.
Påskafton 2014: Melodikrysset. J på kortspel och påskmiddag. Konstigt lamm.
Skärtorsdag 2012: R jobbade ½ dag. Vi sågs i TC. Köpte påskmat rabatt 12 % = 250 kr. Köpte böcker till 4 flickor.
Påskdagen 2010: Flugor och fjärilar – VÅR. En promenad med Jenny.

Under pappas sista levnadsår blir det allt glesare mellan noteringarna. Raderna under påsken 2017 lyser tomma. Pappa låg då på sjukhus och jag var där med ett enormt påskägg åt honom med saker jag hoppades skulle liva upp tillvaron lite. Jag tog några bilder på honom medan han satt på sängkanten och öppnade påskägget och jag tittar på den där bilden. Han är orakad och vildvuxen i håret, ser tunn ut i den blå landstingströjan. Men jag kan ändå se ett ljus i hans ögon – det var ju trots allt påsk.

Så idag kommer jag att minnas pappa just så, med ett ljus i ögonen. Och jag kommer att ägna dagen till att göra lite vad jag har lust med, kanske sillbord och påsklamm, kanske kortspel, kanske påskäggsjakt, kanske en promenad eller en golfrunda, och definitivt fika på bänken framför köket med ansiktet vänt mot solen.

 

Keeping it simple

Skjorta Cos Stores // Jeans Massimo Dutti // Skor Rizzo

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme

 

Skärtorsdagsinspo – takterrasserna som snart öppnar

Glad påsk guys!

Snart blir det fri lek hela helgen. Om ni som jag blir kvar i stan så kommer här några tips på härliga takterrasserna där man kan lapa sol, dricka drinkar och se solen gå ner över se horisonten.

Önskar er härliga stunder och en massa påskkyssar.

SUS – Stockholm under stjärnorna

Fem hus, fyra gator och två torg formar Stockholms mest spännande citykvarter Urban Escape. Högst upp breder ett enormt taklandskap ut sig, SUS, kort för Stockholm Under Stjärnorna. Den 1 200 kvadratmeter stora terrassen öppnade i somras och här, 47 meter upp i luften, samsas restauranger, barer, utomhusbio, träning och aktiviteter. Den 26 april öppnar SUS för säsongen – inte en dag för tidigt!

www.sthlmunderstjarnorna.com

Foto: AMF Fastigheter

Scandic Anglais Terrassen – ovanför Stureplan

Mitt ”go to”-ställe för skön stämning, bra musik och goda drinkar. Och med toppenläge intill Stureplan och vacker vy över Humlegården fortsätter Scandic Anglais takterrass att hålla fanan högt som en av stans bästa. Våning 7, tack!

www.scandichotels.se

Foto: Jimmy Eriksson

The Winery Hotel – vin, mat, pool, musik

Vin, vyer och vass musik. Skippa city och ta er ut till Solna; på Winery Hotels härliga takterrass kopplar man av med ett glas hantverksvin och italienska charkuterier medan solen går ner över Friends Arena. Hotellet öppnade 2016 och blev snabbt omtalat för sin helgjutna satsning på vin och allt därtill. Winery Rooftop är deras takbar inredd i industriell stil och med bekväma solstolar för skönt kvällshäng medan DJ:s spelar grym musik. Köper man ett dagspass får man även tillgång till takpoolen och ett rum för ombyte och avkoppling.

www.thewineryhotel.se

ARC – nykomlingen

Den 26 april slår nya designhotellet Blique by Nobis upp portarna. Beläget på Gävlegatan 18 leder portalen in på en grönskande gård. Tanken är att hotellet ska kännas som ett helt eget kvarter i gränslandet mellan Vasastan och Hagastaden, ett kreativt community med stora sociala ytor där arkitektur möter konst möter konst möter design, musik och mat. Högst upp i huset ligger Arc med restaurang och utebar med milsvid utsikt 360 °. Takterrassen kommer garanterat att bli sommarens hetaste ”go to”-ställe.

www.nobis.se

Urban Deli – takpark mitt i stan

Takpark by Urban Deli är numera en institution bland Stockholms mäktigaste uteserveringar med utsikt. Högst upp i huset på Sveavägen 44 har man ett panorama över takåsarna och inför säsongen har terrassen fått en make-over och fått ett italienskt torg och en sydfransk apelsinlund där man kan gotta sig med sydamerikanska paraplydrinkar. Dessutom kommer underbara modeprofilen Fredrik Robertsson  att fylla takparken med underhållning och aktiviteter hela sommaren.

www.urbandeli.org/takpark

 

Till hela bloggen