Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Två dokumentärer jag rekommenderar just nu

Hej, det är onsdag. Här kommer två dokumentärer att ta del av om ni har tråkigt på jobbet i dag, eller bara behöver lite paus.

Akrobatens sista hopp

Min duktiga vän Anna som är reporter och producent på Sveriges Radio har gjort en mycket bra dokumentär för P1 om Olle Strandberg, en av Sveriges bästa akrobater som när han en dag gör en misslyckad bakåtvolt bryter nacken. Men Olle vägrar att acceptera sitt öde och blir besatt av tanken att göra om och göra rätt. I ”Akrobatens sista hopp” får man följa hans obönhörliga strävan att göra om volten – men den här gången från en luftballong, 3 000 meter upp i luften. Dokumentären väcker många frågor i mig om vad som egentligen ligger bakom. Väldigt intressant och musiken är så väl vald och lyfter verkligen berättandet. Här hittar ni den.

 

Resten av Sverige

Vad händer med landsbygden? Vad ska folk jobba med, leva för och tänka om sig själva? Vad händer med Sverige om landsbygden dör? Det är några av frågorna som den begåvade journalisten och författaren Po Tidholm tar upp i SVT:s utmärkta dokumentärserie ”Resten av Sverige”. Dokumentären i tre delar har väckt stor debatt runt om i landet, med rätta skulle jag säga, och pekar på beroendeförhållandet som råder mellan land och stad men också den potential som finns på landsbygden. Själv vurmar jag för landsbygden och tycker det är helt vansinnigt hur vi nedmonterar allting till förmån för oss som bor i städerna, hur invånarna på landet får betala rekordhöga skatter utan att få något tillbaka. Hela Sverige måste leva. Väldigt intressant, tänkvärt och aktuell dokumentärserie som ni hittar här.

 

På önskelistan

Det här inlägget innehåller annonslänkar.

 

 

Det är fredag och det enda jag vill ha just nu är dels denna dubbelknäppta ullblazer från Givenchy men även ett par mörkblå jeans som jag kan mixa med nitar och nougatfärgat läder.

Jeans från 7 for all mankind.
Jeanskjol från Name it.
Pumps med nitar från Christian Louboutin.
Miniväska från Loewe.
Solglasögon Jokkfall från Akenberg.

 

Torsdagsinspo

Eftersom Scandinavian Invitation startar i dag på Hills Golf & Sports Club utanför Göteborg så är det väl inte mer än rätt att jag visar er lite fina bilder från banan ur Peters och min första golfbok Golfilicious där Hills är med. En helt underbar anläggning. Den bohuslänska naturen är mäktig och från klubbhuset, som ligger som ett örnnäste på toppen av en kulle, har man hänförande vyer.

Årets upplaga av tävlingen är en stjärntät historia – Stenson spelar, Norén är på plats och en hel radda välkända namn – och det ska bli spännande att följa den. Tyvärr från tv-soffan den här gången eftersom jag inte hade möjlighet att vara på plats. Jag kan verkligen rekommendera ett besök hit, oavsett om man spelar golf eller inte. Och restaurangen är toppen.

Glad torsdag!

Foto: Peter Cordén, Golf is Art

 

En gårdagens outfit

Nu var det bra länge sedan ni fick en outfitlook i bloggen så här kommer en gårdagens.

Jag älskar mina skinnjackor och den här röda godingen från Massimo Dutti har gått varm den senaste tiden. Till den hade jag ett par chinos i twill från Jackpot – minns ni det märket? – som jag köpte för 190 miljoner år sedan och där tyget har blivit hur mjukt och skönt som helst efter all användning, plus en tröja från Cos Stores ton i ton. Eftersom gårdagen gick i ett med flängande på stan fick det bli sneakers till.

Nu har jag precis skrivit klart en artikel och ska hugga tag i lite material till Akenberg som måste bli klart. Vi har ju vår nya höstkollektion på väg in – yay! – som släpps i limiterad upplaga. Det ska bli så kul att snart få visa er vad vi jobbat med under året! Så länge får ni kika in här för mer inspiration.

 

Till hela bloggen