Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Torsdagsinspo

Så häromdagen pratade jag med en vän om vad vi skulle kunna tänka oss att hitta på till våren, vart vi skulle vilja resa, vad vi vill se och göra. Italien dök lite otippat upp.

Italien har i generationer lockat människor från hela världen tack vare sin livsstil, som hur svårfångad den än må vara framstår som den mest åtråvärda. Men jag insåg när vi satt och pratade hur lite jag faktiskt har sett av Italien och att jag känner en längtan att resa dit. Det blir ju nästan alltid så att jag åker till Frankrike annars om jag drar söderut. Ett ställe som lockar mig är Castelfalfi i Toscana.

Italien ser som bekant ut som en stövel och Toscana Resort Castelfalfi ligger strax ovanför knäskålen på stöveln, i den ”gyllene triangeln” Pisa-Florens-Sienna. Det stora området som resorten omfattar är tre gånger större än Monaco och förutom hotell, villor och lägenheter finns ett 800 år gammalt medeltidsslott som varsamt renoverats; ett tag var slottet hemvist för den berömda adelsfamiljen Medici. Här finns vinodlingar och två finfina golfbanor, Mountain Course (18 hål) och Lake Course (9 hål).

Italien har seglat upp ordentligt som destination för golfsugna resenärer, vilket är kul. Annars är det främst Spanien, Portugal och Turkiet som ses som de självklara resmålen men Italien har alla ingredienser för en lyckad (golf-)resa med extra allt. Vi talar ju ändå om ett land där la dolce vita är ett begrepp.

Mountain Course anses vara en av de bättre och kanske framför allt tuffaste i hela Italien, både för psyket och för benen. Vad jag har hört så är den en rejäl utmaning som kräver både golfbil, tålamod och en sving i toppform. Den är lång med branta lutningar och en mängd vattenhinder. I gengäld har man en utsikt som inte många andra banor bräcker. Så vackert att få spela omgiven av olivlundar, vinrankor och vacker skog! Niohålsbanan Lake Course bjuder som namnet antyder på mycket vatten, men den ligger i flackare miljö vilket gör att den är mindre krävande.

Slottet är från tidig medeltid och invigdes för fyra år sedan. Bottenvåningen ståtar med en panoramaterrass med utsikt över omgivningarna, och här ligger också gourmetrestaurangen La Rocca di Castelfalfi. Nu är jag själv ingen pastafantast, men Toscana har som bekant underbara råvaror och starka mattraditioner och det är sällan man äter så gott som från det italienska köket, eller vad säger ni? Resorten har även trattorian Il Rosmarino, plus bar och kafé i ett som lyfter fram de bästa smakerna från trakten.

Utöver golf kan man ägna sig åt ridning, cykling och vandring i det vackra landskapet. Eller varför inte gå en matlagningskurs eller åka på en vespatur? Jag har själv tidigare haft två stycken vespor och det är hur kul som helst att köra. Men det måste helt klart ge en extra dimension att köra på ”hemmaplan”!

Jag måste dock lämna er med ett varningens ord. Det finns nämligen risk att man blir så betagen av landskapet och hela atmosfären att man lite oöverlagt lättar på lädret och köper in sig på en egen lägenhet eller villa. Fast å andra sidan, av det jag sett så är Castelfalfi en plats man gör bäst i att besöka flera gånger.

 

 

Hårfint

Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är utvalda av mig.

Högst på accessoartoppen just nu? Hårsmycken i form av klämmor och spännen i roliga färger och former.

 

Hårnål i silver Ariana Boussard-Reifel // Hårspänne med nitar Valentino // Äggformat hårspänne Charlotte Chesnais // Hårklämma i kristall Jennifer Behr

Hårklämma Rosantica By Michela Panero // Körsbärsformat hårspänne La Label // Hårkammar med Swarovskipärlor och emalj Jennifer Behr

Hårnålar i blomform Philippa Craddock // Hårspänne med fuskpärlor Lelet NY// Hårspänne med blommor Hvisk // Hårklämma Hvisk

 

Vecka 8

På något otroligt sätt har det blivit måndag igen? Förstår ingenting. Fattar heller inte hur vi redan har hunnit passera halva februari. Fast det innebär ju förstås att det snart är VÅR! Det är sol på min balkong och igår efter att jag kommit hem från mamma där vi packat inför flytten satt jag där och drack espresso och hörde vårfåglarna sjunga. Den känslan.

Nog om det. Nu ringer vi in veckan som för min del består av intervjuer, strategimöten, säljsnack, en smygläsning och en flytt.

Glad måndag!

 

Fredag, flyttbestyr, pr-planer och AW

Hej vänner.

Oj, den här dagen och hela veckan har sprungit iväg. Jag har knappt hunnit sitta ner en enda sekund känns det som för det har gått i ett sedan i måndags – då vi fick besked från kommunen att mamma har fått en lägenhet på omsorgsboende! Alltså ni anar inte hur skönt det beslutet var att få. Vi har väntat så himla länge och det är så skönt att det äntligen är klart. Mamma har ju så svårt att röra sig och det har blivit så mycket sämre den sista tiden. Bara senaste veckorna har hon ramlat nästan varenda dag och det är bara ren tur att hon inte slagit sig värre än vad hon har gjort. Dessutom är det så välkommet att hon nu får flytta för mamma är så himla social så det har varit svårt för henne att bo kvar i huset alldeles själv sedan pappa dog, även om hon fått mycket hjälp av hemtjänsten och att hon varit på dagverksamhet flera dagar i veckan.

Det kommer att bli så bra med lägenheten tror jag, där hon har personal och ett helt gäng med massa glada tanter och gubbar utanför dörren. Och för egen del ska det bli himla skönt att slippa gå med det stora ansvaret för henne som jag har burit på under en lång tid, att jag snart kan lämna över mycket till kunnig personal. Jag är så lättad och det finns nog risk att jag bryter ihop efter flytten nästa fredag när stressen liksom släpper och kroppen vågar efter.

Men det är mycket att fixa och fort ska det går. Från det att man tackar ja har man en vecka på sig att flytta in. Men det löser sig, vi resonerar som så att bara hon är på plats så fixar vi allt pö om pö. Så tiden har inte funnits till allt som stod på min to do-list. Jag skulle till exempel bloggat i morse och sedan haft ett viktigt kundmöte men var tvungen att flytta det och hjälpa mamma. Det är som det är, ibland måste man prioritera vad som faktiskt är viktigast.

Nu har jag i alla fall fått i mig lite energi och ska i rask takt röra mig bort till Anglais där AnnKathrin och jag har ett möte inbokat. Hon har kommit ner från Luleå för att vi ska kunna ha kvalitetstid och skissa på nya produkter, gå igenom försäljning och prata ihop oss om lite marknadsföringsaktiviteter. Vi har så mycket kul på gång, både event och ett galet spännande samarbete till sommaren som ni definitivt kommer att få veta mer om längre fram! Efter det ska vi gå och träffa vår nya pr-byrå. Det känns verkligen jättebra att sajna med dem och det blir spännande att höra deras ideér och tankar. När vi är klara väntar sedan en kul AW med ett gäng powerdonnor på Berns, vilket ska bli riktigt härligt, inte minst därför att jag så sällan är kvar i stan efter jobbet. AnnKathrin och jag ska skåla i Champagne har vi sagt för vi har liksom inte riktigt hunnit med att fira att vi har lanserat, men ikväll så!

Fast innan allt detta sker ska vi kasta oss tillbaka till förra torsdagen. På kvällen var jag nämligen inbjuden till Lisa och Fabian, grundare av Nordics Knots som nu lanserar i Sverige efter en riktig framgångssuccé i USA. De hade valt att ha eventet i sin lägenhet och det var så himla trevligt. Jag blev helt kär i inredningen och färgpaletten, för att inte tala om mattorna som ju var huvudanledningen till att jag och Anna, som följde med mig, var där.

Kan vi tala om hur snygg denna soffa från Massproductions är? Formen är underbar och kulören är så rätt. Jag kan verkligen se mig själv draperad i denna därhemma hos mig, haha.

Och mattorna, så otroligt fina. Jag fastnade särskilt mycket för den greige som ni såg under soffan och den här rosa ullmattan som var helt ljuvligt mjuk och len.

Alla mattor är inspirerade av Norden och gamla mönster som har fått en modern touch. Efter att ha sett deras fina lya insåg jag hur mycket mattor gör för ett hem så jag ska definitivt budgetera för det när det är dags för mig att köpa mig en ny lägenhet.

Men nu är det fredag, tjohoo! Jag hoppas att ni får en härlig dag och helg om vi inte hörs mer innan dess.

 

Till hela bloggen