Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Torsdagsinspo

Varför fängslas man så av en fantasistad mitt i öken?

Morning, jag sitter och läser om Burning Man, ni kanske har hört talas om det. Den där mytomspunna postapokalyptiska festivalen mitt ute i Nevadaöknen som sjuttiotusen pers åker till för att finna sig själva och vara en del av. Eller vad det nu är man gör där. Något måste det ju vara som lockar alla dessa folkmassor till en plats utan el, mat och vatten och där varken pengar eller reklam är tillåtet. Kanske måste man uppleva Burning Man med egna ögon för att fatta grejen. Jag får väl ge mig själv en mission att åka dit nästa år, i researchsyfte.

Jag var tvungen att ta fram en karta för att se var det här Black Rock Desert ligger någonstans i Nevada och upptäckte då att det inte ligger alltför långt från Lake Tahoe som jag alltid velat besöka. Lake Tahoe är ett naturreservat och det verkar vara oerhört vackert och underbart för hiking. Dessutom finns det en hel del golfresorter i området och jag har ju aldrig spelat golf i USA vilket skulle vara kul, för när vi var där med familjen hade jag inte börjat spela. I den sydöstra delen av sjön ligger bland annat Edgewood Tahoe som har lyfts fram som en av de bästa golfresorterna i Nevada.

Platsen ser helt magisk ut. Mycket karaktär och vackert med alla barrträd. Banan designades av George Fazio 1968. 50-årsjubileum i år alltså. Undrar förresten om inte kvalspelet till US Open brukar spelas här.

Jag har förresten knappt spelat någonting i år. Jag har haft lust men ändå inte och har bara tagit mig ut några få gånger. Det har visserligen lite sin förklaring, inte bara det att jag har och har haft galet mycket att göra, utan för att golf var något jag brukade spela ihop med pappa. Men nästa år så, high hopes.

Banan är mest känd för de sista tre hålen som spelas utmed Lake Tahoe och visst ser det väl fint ut? Höga tallar, smaragdgröna greener och de snöklädda bergen i Sierra Nevada mot en klarblå himmel. Sceniskt.

Efter avslutad runda kan man inta after golf i Brook’s Bar och/eller ta ett dopp i poolen. Dessutom finns det ett stort spa och sånt är ju aldrig fel. Älskar när hotell och resorter verkligen satsat och erbjuder både bra träningsmöjligheter och stora spa-avdelningar. Att ta sköna spabehandlingar är definitivt min bästa pick me upp-grej.

Inredningen har inspirerats av naturen utanför och det märks; mörka träslag mot det lugna blå och genomgående fina materialval i naturnära toner. Hela resorten andas harmoni. Kan verkligen se mig själv kliva upp på morgonen, gå ut på terrassen och vakna till av den friska bergsluften.

Resortens fine dining restaurang Edgewood hamnade förra året p listan över de 100 mest sceniska restaurangerna I USA av OpenTable diners. Ja jag skulle gärna inta middag med den här utsikten. Fler som räcker upp handen för det?

 

Keeping it simple

Skjorta Cos Stores // Jeans Massimo Dutti // Skor Rizzo

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme

 

Skärtorsdagsinspo – takterrasserna som snart öppnar

Glad påsk guys!

Snart blir det fri lek hela helgen. Om ni som jag blir kvar i stan så kommer här några tips på härliga takterrasserna där man kan lapa sol, dricka drinkar och se solen gå ner över se horisonten.

Önskar er härliga stunder och en massa påskkyssar.

SUS – Stockholm under stjärnorna

Fem hus, fyra gator och två torg formar Stockholms mest spännande citykvarter Urban Escape. Högst upp breder ett enormt taklandskap ut sig, SUS, kort för Stockholm Under Stjärnorna. Den 1 200 kvadratmeter stora terrassen öppnade i somras och här, 47 meter upp i luften, samsas restauranger, barer, utomhusbio, träning och aktiviteter. Den 26 april öppnar SUS för säsongen – inte en dag för tidigt!

www.sthlmunderstjarnorna.com

Foto: AMF Fastigheter

Scandic Anglais Terrassen – ovanför Stureplan

Mitt ”go to”-ställe för skön stämning, bra musik och goda drinkar. Och med toppenläge intill Stureplan och vacker vy över Humlegården fortsätter Scandic Anglais takterrass att hålla fanan högt som en av stans bästa. Våning 7, tack!

www.scandichotels.se

Foto: Jimmy Eriksson

The Winery Hotel – vin, mat, pool, musik

Vin, vyer och vass musik. Skippa city och ta er ut till Solna; på Winery Hotels härliga takterrass kopplar man av med ett glas hantverksvin och italienska charkuterier medan solen går ner över Friends Arena. Hotellet öppnade 2016 och blev snabbt omtalat för sin helgjutna satsning på vin och allt därtill. Winery Rooftop är deras takbar inredd i industriell stil och med bekväma solstolar för skönt kvällshäng medan DJ:s spelar grym musik. Köper man ett dagspass får man även tillgång till takpoolen och ett rum för ombyte och avkoppling.

www.thewineryhotel.se

ARC – nykomlingen

Den 26 april slår nya designhotellet Blique by Nobis upp portarna. Beläget på Gävlegatan 18 leder portalen in på en grönskande gård. Tanken är att hotellet ska kännas som ett helt eget kvarter i gränslandet mellan Vasastan och Hagastaden, ett kreativt community med stora sociala ytor där arkitektur möter konst möter konst möter design, musik och mat. Högst upp i huset ligger Arc med restaurang och utebar med milsvid utsikt 360 °. Takterrassen kommer garanterat att bli sommarens hetaste ”go to”-ställe.

www.nobis.se

Urban Deli – takpark mitt i stan

Takpark by Urban Deli är numera en institution bland Stockholms mäktigaste uteserveringar med utsikt. Högst upp i huset på Sveavägen 44 har man ett panorama över takåsarna och inför säsongen har terrassen fått en make-over och fått ett italienskt torg och en sydfransk apelsinlund där man kan gotta sig med sydamerikanska paraplydrinkar. Dessutom kommer underbara modeprofilen Fredrik Robertsson  att fylla takparken med underhållning och aktiviteter hela sommaren.

www.urbandeli.org/takpark

 

Påskhelgens äggigaste tips

Veckans mattips! Äggugglor och äggkycklingar som lyfter påskbordet på ett kick.

God mat och framförallt ägg hör ju högtiden till. Dessutom är det alltid kul att påskpyssla med ägg och smarriga bakverk och skapa sina egna versioner av klassikerna på matbordet i påsk. Dit hör definitivt de här ägg-stra (förlåt!) söta skapelserna.

Ett tips: Spola äggen i kallt vatten direkt efter kokning. Då upphör kokningen av ägget direkt, dessutom lossnar skalet lättare om ägget kyls.

Äggugglor och äggkycklingar – det här behövs
ägg
gröna oliver
tandpetare
morot
torkade blåbär

Gör så här:
Koka äggen hårdkokta (8–10 minuter). Spola dem i kallt vatten och skala dem.
Skala en morot och skär tunna remsor av den med osthyvel. Använd sedan kniv för att skära ut fötter, näbb och tuppkam.
Dela oliverna (= ögonen) på mitten och fäst dem med tandpetare som ögon på äggugglorna.
Skär runda små ögon av torkade blåbär och fäst dem på ägget med hjälp av tandpetare på äggkycklingarna.
Ta-da!

 

Till hela bloggen