Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Torsdagsinspo

Hörrni, om ni följer med vad som händer på tourerna så har ni väl koll på att Evian Championship börjar i dag? Årets sista dammajor. Riktigt spännande ska det bli eftersom Anna Nordqvist lär vara på hugget för att försvara sin titel från i fjol. Dessutom är Pernilla (Lindberg) med som varit så vass i år, plus de andra svenskorna Dani Holmqvist, Madde Sagström och Carro Hedwall som ju slog till med seger i genrepet i Lacoste Ladies Open de France förra veckan – hallå?! Äntligen, säger jag. jag har ju väntat på att det ska ta fart för Carro ända sedan triumfen i förra Solheim Cup så det är kul att det börjar lossna nu. Jag hoppas verkligen att det ska gå hela vägen för någon av tjejerna men startfältet är ju tufft.

Så, när tävlingen nu drar igång, vad kan väl vara mer lämpligt att vi i dag tar en tur till Evian Resort, spelplatsen för mästerskapet?

Resorten ligger i den charmiga byn Évian-les-Bains vid foten av Alperna och på första parkett vid Genèvesjön. Om namnet låter bekant så jodå, visst är det härifrån det välkända mineralvattnet kommer. Upptäckten av det hälsobringande mineralvattnet lär ha skett 1790, då markisen Lessert under en promenad drack vatten ur en källa på sin gode vän Monsieur Cachats ägor. Markisen som led av njurproblem lär ha upptäckt att hans hälsa förbättrades av källvattnet – et voilà! In på 1820-talet öppnade de första termalbaden och sedan dröjde det inte länge förrän Évian blev en destination på modet.

Kurorten är inte bara en oas med sitt hälsobringande källvatten, utan också en plats för magiska naturupplevelser – och golf. Evian Resort är en höjdare för alla som älskar kvalitetsgolf med ett vackert sceneri. Jag har tyvärr inte haft tillfälle att spela banan själv men har varit i trakten och vet hur vackert den ligger. Men enligt ryktet får man vara beredd på hårt motstånd; för något år sedan genomgick den över 100 år gamla banan en renovering för att bli än mer spektakulär och strategisk. Fast jag tänker att om man får spela golf med den här utsikten så må det vara hänt att man inte får ihop någon score.

Resorten har två hotell, Royal Palace eller Hôtel Ermitage, och jag säger ”ja tack” till vilket som. Kanske allra helst Royal Palace som är 5 star, med allt vad det innebär. Alpromantik x lyx verkar ju inte helt fel. Självklart har de också ett stort spa på resorten.

Vill man ägna sig åt annat än golf kan man ge sig ut på sjön för diverse vattensporter, vandra i bergen eller flanera i den charmiga byn.

Det var det. Glad torsdag på er!

 

Foto: P.Thiriet, Ot Evian

The Edit

Jessica Alba – om passion, fördomar och att gå sin egen väg
Porter Edit maj 2019
Foto: Will Davidson // Styling: Tracy Taylor

Tröja och byxor Chloé; halsband Alighieri; ringar Spinelli Kilcollin, Stone and Strand och Grace Lee // Klänning 3.1 Phillip Lim; halsband Alighieri // Klänning Zimmermann; sandaler Chloé; ringar Spinelli Kilcollin, Stone and Strand och Grace Lee // Klänning och armband Isabel Marant, sandaler Chloé

 

Touché!

För en tid sedan ledsnade jag på mina mörka partier under ögonen och gav mig ut på jakt efter en mirakelkräm. Nu sminkar jag mig inte särskilt mycket, men sedan gammalt är ju att man inte vill se trött och sliten ut, särskilt inte när det inte finns fog för det, haha. Till vardags använder jag som bas BB-krämen Nudista från L’Oréal för en naturlig lyster och jämnare hudton, men den är inte särskilt täckande.

Så kom det sig att jag fick den lilla guldpennan Touche Éclat från Yves Saint Laurent i händerna. Jag har ju hört mycket gott om denna concealerpenna som nått en form av kultstatus världen över, men tyckt att den varit aningen dyr. Nu har den släppts som ett add on-makeupverktyg, High Cover 2, med ny formula som jag blev nyfiken på så jag beslutade mig för att testa. Skulle verkligen denna klassiker kunna trolla bort mina mörka ringar under ögonen?

Skeptiker som jag är har jag sällan några höga förväntningar på produkter men jag kan redan säga att jag är fast. High Cover 2 är precis som originalet ljusreflekterande och den funkar som både highlighter och concealer tack vare att den innehåller mycket pigment. Ändå blir den inte kakig eller lägger sig i de fina linjerna under ögonen, vilket jag upplevt med andra produkter.

High Cover 2 finns i flera olika nyanser som kompletterar originalpennan. Jag valde 0,75 som är den ljusaste. Först tyckte jag den såg lite orange ut men när jag applicerade den lättarbetade highlightern så smälte väldigt bra in i min hudton. Resultatet är väldigt naturligt och jag upplever att hela området under ögonen med mörka ringar försvinner på ett fascinerande sätt. Även röda prickar och blemmor fungerar toppen att dölja.

Nu var det inte jättebra ljus där jag tog dessa bilder men jag hoppas att ni kan se. Helt klart en game changer som från och med nu kommer att ha sin självklara plats i necessären.

 

On the spot i Humlegården

Hej torsdag! Gudars vad jag njuter av detta väder – ÄNTLIGEN! Man älskar ju hur hela stan lever upp så här års. Så härligt att slå av på taken och bara promenera runt i det gröna fluffet och le mot andra glada människor.

Och med våren öppnar också nya satsningar upp – kul! Ett ställe som jag är nyfiken på är Omnipollo som öppnat ölträdgård vid Floras kulle i Humlegården. Jag passerar nästan dagligen genom Humlan som är en av mina favoritparker och det känns närmast självklart att här ska finnas en bra ölträdgård, tycker ni inte?

Omnipollo är ett av stans mikrobryggerier som gör hantverksöl. För ett par år sedan öppnade de pizzabaren Omnipollos hatt på Söder – som bekant är ju pizza ölens bästa vän. Jag har inte varit där men det är visst populärt. Omnipollo driver också ett ställe i Göteborg.

Nu har de alltså längtat ut och med tanke på at namnet är en sammanskrivning av orden omnipotent och det spanska ordet för kyckling, pollo, så lovar det gott tycker jag. På menyn finns, förutom öl förstås, godsaker såsom grillade skaldjur och mjukglass.

Vad säger ni, när går vi dit?

Foto: Gustav Karlsson Frost och Simon Bredenberg

 

Till hela bloggen