Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Torsdagsinspo

God morgon! I dag tänkte jag att vi skulle göra en avstickare till de brittiska öarna och närmare bestämt till Skottland. Jag har alltid velat besöka Skottland. Naturen lär vara magiskt vacker och jag gillar ju det här karga hedlandskapet, de taggiga bergen och alla dessa spännande ruiner som tycks dyka upp lite varstans. Dessutom tror jag att skottarna är ett oerhört stolt och gästvänligt folk. För att inte tala om den skotska accenten, hur charmig är inte den?!

Ett ställe som står på min bucket list är Gleneagles, denna ikon bland skotska golfresorter en dryg timmes bilresa från Edinburgh. Gleneagles har varit en destination i över 100 år. Förutom det magnifika hotellet finns tre mästerskapsbanor, PGA Centenary, King’s och Queen’s Course. Vi talar alltså legendarisk mark där flera stora internationella tävlingar har avgjorts, bland andra Ryder Cup. Nästa år avgörs Solheim Cup här och då skulle jag väldigt gärna vilja vara på plats. Vad häftigt det vore!

Eftersom jag var nyfiken på att veta mer om Gleneagles vände jag mig till min gode vän Tomas Hagfeldt som driver golfresebyrån Golf Zone Travel och som är en av de mest beresta personerna jag känner.

Tomas, alla pratar om Gleneagles som en av världens bästa golfresorter. Varför är den så speciell?

– Helheten. Skotsk golftradition i kombination med brittisk superservice. Gleneagles är så komplett som en golfanläggning kan bli. Faktiskt också för hela familjen. Tre 18-hålsbanor plus en riktigt rolig korthålsbana och en grymt bra träningsakademi gör Gleneagles till en plats för alla. Och givetvis alla aktiviteter på hotellet och i området. Inte en detalj har missats när ett snart 100-årigt lyxhotell fortsätter att leda utvecklingen i modern tid. 120 olika Single Malt Whiskys i The Century Bar passar också minst en familjemedlem.

Så Gleneagles borde man ha med på sin bucket list?

– Ofta snackar vi om St Andrews, Turnberry, Royal Dornoch och andra skotska superanläggningar vid havet. Links, links och links. Ibland glöms inlandsbanorna bort. Att vandra med klubba och boll på världens mest välskötta parkbanor – gärna i 18 graders värme och vindstilla – är inte så illa, det heller. På Gleneagles med höglandets grönskande berg som kuliss. Gleneagles vinner alltid utmärkelser, inte minst ”Best Golf Resort in the World”. Alltså given på allas ”Bucket List”.

Gleneagles har tre banor, Kings, Queens och den lite nyare PGA-banan. Hur skulle du beskriva dem och vad skiljer dem åt?

– Personligen är The King’s favoriten. Designad av James Braid 1919 på traktens allra bästa markområde. Nu har den också återskapats för att spelas som den en gång var tänkt. Klassisk design. Några blinda slag. Fantastiskt roligt. Queen’s är lika naturligt vacker. Något snällare och mjukare i formerna. PGA Centenary är den moderna mästerskapsbanan, signerad Jack Nicklaus. Galet lång; 6 680 meter från back tee. Givetvis vacker. Bör spelas en gång under en fem dagars vistelse på Gleneagles.

Vilket är ditt bästa Gleneagles-minne?

– Ryder Cup 2014. Det var magiskt och oförglömligt. Äntligen var Ryder Cup tillbaka i Skottland och den skotska publiken tog alla chanser att visa att de är världens bästa golfsupportrar. Stämningen under tre timmars uppladdning vid första tee på söndagen var det häftigaste jag upplevt. Runt hela öppningshålet trängdes folk och gjorde vågen. Jamie Donaldson avgjorde på 15:e hålet. Jag lyckades hålla mig innanför repen och fick uppleva européernas galna segerglädje på närmast möjliga håll. Vi gick till 18:e hålet. Det blev ett snack med Henrik och Emma Stenson. Amerikanen Patrick Reed hängde på och var i mina ögon en stor förlorare. På 18:e greenen träffade jag Sir Alex Ferguson. Bara en sån sak.

”Om det är lika fint i himlen hoppas jag att där finns några starttider kvar.”

― Lee Trevino

 

 

Words of wisdom

“Grateful for where I’m at, excited about where I’m going.”

 

Glad fredag alla där ute. I dag ska det bli närmare tio grader här i stan och då kan man inte vara annat än peppad på dagen och på helgen som är i antågande. Vad har ni för planer? Själv ska jag dricka finkaffe på stan, äta middag med en kompis i soffan, planera ett event, lyssna på det här, skriva klart en text om tre samhällsförändrare och powerbabes, fira våren, köpa en vit t-shirt och sälja ett radhus.

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme 

 

Teleportering till sydligare breddgrader

Inspirerad av Petras roliga inlägg vill jag härmed teleportera mig till en annan breddgrad.

Morgonen börjar med att jag vaknar upp på latituden 20° 17′ S, nämligen Mauritius. Jag har precis klivit upp ur sängen i min drömmiga villa på Belle Mare Plage alldeles intill stranden.

Snabbt satt på mig baddräkt och en tunn klänning ovanpå. På väg ner för ett första dopp fastnar jag inför utsikten som får mig att tappa andan.

Jag bestämmer mig för att vänta med badet och ger mig i kast med frukostbuffén.

Sedan kan jag inte vänta längre. Det blir bad, både i hav och pool.

Konstaterar nöjt att Sverige och vintern är långt borta.

När eftermiddagen kommer gör jag mig redo för en fördrink i loungen, blossande röd om kinderna.

Innan det är dags för middag i den tropiska natten.

Ny dag: Golf på schemat!

Det går bra. Eller faktiskt bäst. Jag blir således bjuden på segerlunch …

… av mitt trevliga sällskap.

Innan eftermiddagen går mot kväll hinner jag med en lång promenad längs den långa vackra sandstranden.  Palmbladen rasslar behagligt i brisen.

Uppsnofsad för kvällen konverseras det med i goda vänners lag.

Innan vi intar middag där kockarna överträffar varandra i kulinariska rätter. Jag konstaterar nöjt att jag nog aldrig har ätit någon godare mat än den nygrillade fisken och skaldjuren som serveras.

Dagen därpå vaknar jag redan klockan sex och ger mig ut på en lång löptur längs havet. Naturen är bedövande vacker, helt filteroberoende.

Tagen av alla intryck intar jag en skön dagbädd invid poolen. Jag läser, skriver och funderar över livet medan underliga fågelläten gäckar. I en hel timme ligger jag helt stilla och ser ut över detta.

Sedan fortsätter mitt filosoferande här, jag känner mig som ett barn på nytt och förtränger tanken på att jag snart måste åka hem.

I stället gör jag mig så toksnygg jag bara kan.

Och smäller sedan av ett stort party i alla regnbågens färger med ett gäng powerdonnor!

Och när den ljumma kvällen övergått till sen timme och till och med gryning vandrar jag tillbaka till min villa och tänker att här …

… på den magiska resorten Belle Mare Plage på Mauritius allra vackraste strand hör jag hemma.

 

Arbetsuniform, ja eller nej?

För något år sedan läste jag en artikel om art directorn Matilda Kahl som haft på sig samma uniform på jobbet i tre års tid för att slippa planera sin outfit varje dag. Hennes stående klädval var vit skjorta och svarta byxor. Genom att alltid köra samma outfit kunde hon i stället för att slösa tid på att välja kläder på morgonen rikta all sin kreativitet på jobbet.

Andra som också kör på det är bland andra Mark Zuckerberg som sportar sin grå Brunello Cucinelli t-shirt. Steve Jobs blev ju känd för att alltid bära svart polotröja, jeans och New Balance sneakers. För att inte tala om salige Karl Lagerfeld med sin ikoniska uniform bestående av stärkt vit skjorta med hög krage (han lär ha haft ett tusental i garderoben), svarta solglasögon och skräddarsydda svarta kavaj.

Samma outfit varje dag känns ju som en bra idé och ibland tänker jag att jag också skulle börja med det. Men direkt efter dyker tanke nummer två upp: vad skulle bli min jobbuniform? Jeans bär jag redan i dag i alla fall 75 % av tiden så de blir det nog. Men upptill då? Vit t-shirt med svart blazer över? Skinnjacka? Eller skulle jag göra en Jobs och satsa på den svarta polotröjan?

Nu tror jag kanske inte att jobbuniform skulle passa mig i längden. Jag skulle nog säkert känna mig befriad från onödig stress och, precis som Kahl säger i artikeln, slippa känna pressen på att alltid bevisa min kreativa förmåga (och att jag har koll på modet) genom mina kläder. Men samtidigt skulle nog mycket av lusten försvinna, glädjen i att faktiskt byta skepnad – och karaktär – efter humör och lust. Är inte det något av modets styrkor, att kunna visa vem man är och styrka sin identitet men också hur man vill uppfattas av andra?

 

Till hela bloggen