Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Torsdagsinspo

Jag blir alltid så glad när jag läser om projekt som tillvaratar och främjar biologisk mångfald. Att vistas i naturen är livskvalitet för mig och emellanåt blir jag så frustrerad och bekymrad över hur illa vi tar hand om naturen och hur vi många djurarter som helt riskerar att dö ut på grund av oss. Men det finns så mycket vi kan göra och med väldigt enkla medel för att styra det åt rätt håll.

För många år sedan inleddes till exempel ett fjärilsprojekt på min hemmaklubb Lindö i Vallentuna. I takt med att det svenska jordbrukslandskapet förändrats och de blommande ängarna som förr var vanliga runt gårdarna tack vare alla betande kor i stället blivit till öppna åkerarealer, parker och golfbanor har många av fjärilarnas naturliga livsmiljöer försvunnit. Alla undersökningar som gjorts kring fjärilar under senare år pekar på att de minskar kraftigt både i antal och arter. När såg ni till exempel en Kronärtsblåvinge eller en Påfågelöga sist?

Det här tog min golfklubb fasta på och bestämde sig för att försöka återskapa fjärilarnas naturliga livsmiljöer.

Fjärilar är beroende av blomrika marker där de suger nektar, och de är jättekänsliga för miljöföroreningar och störningar i den ekologiska balansen. I mitten på 1990-talet började klubben att klippa ner ruffarna på banan (för er som inte spelar golf är det området runtom ett hål där gräset är lite högre). Man ville underlätta för folk att hitta sina bollar och på så sätt påskynda spelet. Visst kortades rondtiderna tack vare det lägre gräset, men med konsekvensen att fjärilarna nästan helt försvann eftersom blommorna aldrig hann blomma eller sätta frö. Det i sin tur medförde att olika gräsarter tog över områdena och så blev det en miljö där bara ett fåtal vanliga fjärilsarter kunde överleva. Även fågellivet på banan påverkades av det. Det säger sig ju självt; när blommorna försvinner så försvinner insekter och fjärilar som äter av blommorna och då försvinner också fåglarna. Det tog liksom bort allt liv på banan.

Vissa fjärilsarter och andra insekter är också väldigt lokala och förflyttar sig bara korta sträckor mellan små biotoper eller ”öar” i landskapet. Avståndet mellan biotopöarna får inte vara för stort, tio meter hit eller dit kan vara direkt avgörande. En viss fjärilsart kanske bara trivs vid utslagsplatsen på hål 2 och försvinner de från det stället har de väldigt svårt att ta sig dit igen.

MEN! Då bestämde man sig för att släppa upp de gräsruffar som inte låg i spel eller påverkade spelet så mycket för att se om fjärilarna skulle ta sig tillbaka – och de gjorde dem. I dag är insekts- och fågellivet på klubben helt annat och det är så glädjande att se och höra. Och lite kul att följa när man spelar, för man lär liksom känna doppingfamiljen på hål si och fjärilsgruppen på hål så.

I alla fall. Nyligen läste jag att Saadiyat Beach Golf Club i Förenade Arabemiraten gått med i ett naturskyddsprogram som en del i deras engagemang för miljö och vilda djur. Syftet är att golfklubben både vill skaffa sig insikter i hur de kan förbättra levnadsvillkoren för olika djurarter och hur de kan skydda naturtillgångarna så att det ska gagna lokalsamhället. Runt och på Saadiyat kan man se flera olika vilda djur som bergsgasell, olika fågelarter och i havet utanför delfiner och sköldpaddor. Hur läckert att spela med betande gaseller i närheten?

 

På önskelistan

Det här inlägget innehåller annonslänkar.

 

 

Det är fredag och det enda jag vill ha just nu är dels denna dubbelknäppta ullblazer från Givenchy men även ett par mörkblå jeans som jag kan mixa med nitar och nougatfärgat läder.

Jeans från 7 for all mankind.
Jeanskjol från Name it.
Pumps med nitar från Christian Louboutin.
Miniväska från Loewe.
Solglasögon Jokkfall från Akenberg.

 

Torsdagsinspo

Eftersom Scandinavian Invitation startar i dag på Hills Golf & Sports Club utanför Göteborg så är det väl inte mer än rätt att jag visar er lite fina bilder från banan ur Peters och min första golfbok Golfilicious där Hills är med. En helt underbar anläggning. Den bohuslänska naturen är mäktig och från klubbhuset, som ligger som ett örnnäste på toppen av en kulle, har man hänförande vyer.

Årets upplaga av tävlingen är en stjärntät historia – Stenson spelar, Norén är på plats och en hel radda välkända namn – och det ska bli spännande att följa den. Tyvärr från tv-soffan den här gången eftersom jag inte hade möjlighet att vara på plats. Jag kan verkligen rekommendera ett besök hit, oavsett om man spelar golf eller inte. Och restaurangen är toppen.

Glad torsdag!

Foto: Peter Cordén, Golf is Art

 

En gårdagens outfit

Nu var det bra länge sedan ni fick en outfitlook i bloggen så här kommer en gårdagens.

Jag älskar mina skinnjackor och den här röda godingen från Massimo Dutti har gått varm den senaste tiden. Till den hade jag ett par chinos i twill från Jackpot – minns ni det märket? – som jag köpte för 190 miljoner år sedan och där tyget har blivit hur mjukt och skönt som helst efter all användning, plus en tröja från Cos Stores ton i ton. Eftersom gårdagen gick i ett med flängande på stan fick det bli sneakers till.

Nu har jag precis skrivit klart en artikel och ska hugga tag i lite material till Akenberg som måste bli klart. Vi har ju vår nya höstkollektion på väg in – yay! – som släpps i limiterad upplaga. Det ska bli så kul att snart få visa er vad vi jobbat med under året! Så länge får ni kika in här för mer inspiration.

 

Till hela bloggen