Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Think pink

Med vår i luften blir jag så sugen på att bära färg. Bli ett utropstecken på stan!

När jag går och shoppar dras jag vanligtvis mot neutraler och kommer ofta hem med plagg i svart, vitt, beige och blått. Det låter väl vettigt, eller hur? De färgerna bärs oftast och är lätta att kombinera med majoriteten av plaggen i garderoben.

Men när våren försiktigt sveper in över stan och väderleksprognosen gör det möjligt att visa en ankel här eller ett nyckelben där så får jag sådan lust att fräscha upp min look med stråk av starka klara färger. Så på senare tid har det börjat smyga sig in mer färg i min garderob, inte bara genom accessoarer utan också kläder. Jag har ju dessutom gett mig själv en utmaning den här våren, nämligen att vara modigare i mina färgkombinationer och färgval. Särskilt när det kommer till intensiva färger närmast ansiktet.

När jag tittar på visningarna från modeveckorna brukar jag alltid spana lite extra efter fina färgkombinationer. Prada är otroligt vass på det, hon lyckas alltid sätta samman färger på ett helt fenomenalt sätt så att det blir sjukt snyggt och bärbart. Kolla bara hennes visning för SS19.

Vitt + beige är en kombo som känns så het i vår. Jag gillar också ljusblå + bordeaux ihop, känns fräscht och piggt. En alldeles underbar färgkombination är kanariegult + ceriserosa. Den är jag definitivt för feg för men det beror nog mest på att jag inte är jätteförtjust i gult. Men den känns ju härlig, eller hur?

Häromdagen drog jag i alla fall på mig en look som innehöll något extra. Skinnpaj, kostymbyxor, glitter t-shirt, sneakers och sist men inte minst, rött och rosa. Jag har alltid varit svag för rött och rosa ihop men det krävs att det är rätt nyanser av rött och rosa för att bli snygga ihop, tycker jag. Vill man inte gå loss helt så funkar det alltid att bryta av looken med jeans, min stapelvara i garderoben, eller nöja sig med någon av färgerna på accessoarer som en scarf eller en väska.

Byxor Arket (klick) // T-shirt Uterqüe // Skinnjacka Massimo Dutti (tidigare säsong) // Sneakers Adidas Stan Smith (klick) // Skärp garderobsfynd

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme 

 

Bilar, bilar, bilar och lite till

Det är måndag men i fredags var det fredag och dags för ett av försommarens trevligaste event: Connoisseurs Motordag.

Ni som har följt mig ett tag har säkert koll på att jag gillar att ratta bil och även om jag inte har råd att lägga vantarna på någon av dyrgriparna som presenteras på motordagen så är det alltid härligt att åka ut till Steninge Slott och njuta av de fina bilarna och vackra ägorna.

Steninge slott ligger i Sigtuna kommun, inte långt från Arlanda och ägs av Per och Åsa Taube. Det är ett otroligt fint och välbehållet slott, uppfört i slutet av 1600-talet efter ritningar av Nicodemus Tessin den yngre.

Under motordagen får prestigemärken som Rolls Royce, Porsche, Ferrari och andra möjlighet att visa upp sig för inbjudna motorentusiaster och i år hade de satsat som aldrig tidigare. Vagnparken gick verkligen inte av för hackor.

Det fanns många skönheter att sätta tänderna i! Vem vill inte ha en bil med vingar?

Madame Connoisseur och min boss Susanne var nöjd och glad.

Drygt tusen gäster var på plats och förutom bilutställningen och möjligheten att provköra bjöds det på härlig lunch och en mousserande vin från Richard Juhlin och MRG Wines – alkoholfri förstås eftersom det ju är ett motorevent. Jag dricker ju sällan alkohol och vill ni hitta ett riktigt bra alkoholfritt vin rekommenderar jag varmt att ta en kik på MRG Wines alkoholfria viner. Gillar särskilt den här gjord på chardonnaydruvor med låg sötma och fullpackad med gröna äpplen, päron och citrus och precis lagom torrt.

Min stiliga kollega Robin från Connoisseur – dagen till ära iklädd våra bågar Skaulo. Det känns fortfarande overkligt när jag ser folk på stan gå runt med Akenberg på näsan.

Vädret var verkligen helt perfekt. Lagom temperatur för att bilarna ska gå varma och utställarna bli nöjda. Vad säger ni om den här giftgröna McLaren?

Ja, och sen åkte vi hem mitt sällskap och jag efter en fantastiskt trevlig eftermiddag.

 

Vecka 25

God morgon!

Måndag och midsommarvecka – hoppas att ni är laddade! I morse gick jag upp vid fem för att hinna träna och få klart lite saker innan dagen kickar igång på allvar. På mitt bord den här veckan.

Research inför tre intervjuer, förbereda knock out criteria och market prioritization inför vår workshop med Business Sweden, ha möte med mitt team, göra en intervju med den här kvinnan, färga fransarna, läsa om batterisvensken, skriva skriva skriva, styra upp midsommar och gratulera min lillebror på födelsedagen.

Nu rullar vi igång den här veckan.

Pic source

 

Tre för övrigt

Gillar: Lila, lavendel, violett, purpur, gredelin. Oavsett vad man kallar den är färgten lila helt enkelt ljuvlig. Aristokratisk och intelligent, men också skör och melankolisk.

Lyssnar på: Marschmusik. Jag bara älskar marschmusik, parader, tapto allt som framförs av en musikkår. Är jag knäpp eller finns det fler därute som är inne på samma spår?

Imponeras av: Ståuppkomiker, som har en fantastisk förmåga att göra långa utsvävningar för att sedan kunna plocka upp en tidigare tråd och knyta ihop säcken. Samtidigt som de är kick-ass på att skämta. En sån vill jag bli.

.

 

Till hela bloggen