Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Testar en ny färgkombo

Byxor Arket // Tröja Massimo Dutti // Skor Rizzo // Väska Palmgren // Scarf Ilse Jacobsen // Armbandsur Longines

 

Det här med färgkombinationer är spännande, särskilt ”förbjudna” sådana. Rosa och rött ihop är till exempel något av en vattendelare. Är det snyggt? Fult? Eller bara knasigt? Själv tycker jag att rosa och rött är en fin duett men det krävs rätt ton för att de ska funka ihop.

Eftersom jag tycker att jag är en fegis när det kommer till färg och mönster så har jag gett mig själv en klädutmaning. Varför? För att kicka igång inspirationen plus att det är nyttigt – och kul! – att utmana sig själv och sin garderob. Att använda det jag har men kombinera plaggen som hänger där på nya sätt.

Jag brukar hålla mig hålla mig inom samma färgfamilj, men genom att matcha olika färger med varandra, färger som till en början kanske inte känns självklara ihop blir din look både intressant och iögonfallande. Vem vill gå obemärkt förbi? Inte jag i alla fall.

Färgerna i sig behöver inte vara starka men för att lyckas bryta det invanda sättet att klä mig så blir utmaningen att jag den här våren ska ta ut svängarná och kombinera färger mitt emot varandra i färghjulet, till exempel gult och lila eller blått och orange. Miuccia Prada är en mästare i att kombinera ”förbjudna” färger med varandra, se bara HÄR och HÄR från Prada SS19-kollektionen, eller HÄR från Miu Miu.

Först ut blev den här outfiten där jag kombinerade ett par härligt rosa finbyxor från Arket med en grovstickad tröja i kanelfärg från Massimo Dutti. På fötterna ett par mörkbruna mockaskor från Rizzo och till det min nya väska från Palmgrens. På den knöt jag en scarf som plockade upp den rosa tonen i byxorna. Pappas armbandsur fick också vara med på en hörna, eller, handled i alla fall.

Och jag tycker faktiskt inte att det blev så himla tokigt, eller vad säger ni? De olika strukturerna med stickat, ull, siden, skinn och mocka bidrar också till att konstellationen blev mer intressant.

Framöver är jag sugen på att matcha vinrött med ljusblått eller lila och korall (som för övrigt är vårens trendfärg enligt Pantone).

 

Bilar, bilar, bilar och lite till

Det är måndag men i fredags var det fredag och dags för ett av försommarens trevligaste event: Connoisseurs Motordag.

Ni som har följt mig ett tag har säkert koll på att jag gillar att ratta bil och även om jag inte har råd att lägga vantarna på någon av dyrgriparna som presenteras på motordagen så är det alltid härligt att åka ut till Steninge Slott och njuta av de fina bilarna och vackra ägorna.

Steninge slott ligger i Sigtuna kommun, inte långt från Arlanda och ägs av Per och Åsa Taube. Det är ett otroligt fint och välbehållet slott, uppfört i slutet av 1600-talet efter ritningar av Nicodemus Tessin den yngre.

Under motordagen får prestigemärken som Rolls Royce, Porsche, Ferrari och andra möjlighet att visa upp sig för inbjudna motorentusiaster och i år hade de satsat som aldrig tidigare. Vagnparken gick verkligen inte av för hackor.

Det fanns många skönheter att sätta tänderna i! Vem vill inte ha en bil med vingar?

Madame Connoisseur och min boss Susanne var nöjd och glad.

Drygt tusen gäster var på plats och förutom bilutställningen och möjligheten att provköra bjöds det på härlig lunch och en mousserande vin från Richard Juhlin och MRG Wines – alkoholfri förstås eftersom det ju är ett motorevent. Jag dricker ju sällan alkohol och vill ni hitta ett riktigt bra alkoholfritt vin rekommenderar jag varmt att ta en kik på MRG Wines alkoholfria viner. Gillar särskilt den här gjord på chardonnaydruvor med låg sötma och fullpackad med gröna äpplen, päron och citrus och precis lagom torrt.

Min stiliga kollega Robin från Connoisseur – dagen till ära iklädd våra bågar Skaulo. Det känns fortfarande overkligt när jag ser folk på stan gå runt med Akenberg på näsan.

Vädret var verkligen helt perfekt. Lagom temperatur för att bilarna ska gå varma och utställarna bli nöjda. Vad säger ni om den här giftgröna McLaren?

Ja, och sen åkte vi hem mitt sällskap och jag efter en fantastiskt trevlig eftermiddag.

 

Vecka 25

God morgon!

Måndag och midsommarvecka – hoppas att ni är laddade! I morse gick jag upp vid fem för att hinna träna och få klart lite saker innan dagen kickar igång på allvar. På mitt bord den här veckan.

Research inför tre intervjuer, förbereda knock out criteria och market prioritization inför vår workshop med Business Sweden, ha möte med mitt team, göra en intervju med den här kvinnan, färga fransarna, läsa om batterisvensken, skriva skriva skriva, styra upp midsommar och gratulera min lillebror på födelsedagen.

Nu rullar vi igång den här veckan.

Pic source

 

Tre för övrigt

Gillar: Lila, lavendel, violett, purpur, gredelin. Oavsett vad man kallar den är färgten lila helt enkelt ljuvlig. Aristokratisk och intelligent, men också skör och melankolisk.

Lyssnar på: Marschmusik. Jag bara älskar marschmusik, parader, tapto allt som framförs av en musikkår. Är jag knäpp eller finns det fler därute som är inne på samma spår?

Imponeras av: Ståuppkomiker, som har en fantastisk förmåga att göra långa utsvävningar för att sedan kunna plocka upp en tidigare tråd och knyta ihop säcken. Samtidigt som de är kick-ass på att skämta. En sån vill jag bli.

.

 

Till hela bloggen