Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Swing it magistern swing it

I fredags var jag i golftältet med Stefan. Tyckte det var dags att rosta av svingen som legat i träda hela vintern, eller egentligen ända sedan i somras för jag varken spelade eller tränade golf under hösten då pappa var så sjuk.

Så jag hade alltså inga som helst förväntningar på hur det skulle gå när jag drog huvan av bagen och började värma upp, men än en gång visade kroppen hur fantastisk den är i att minnas hur intränade rörelser ska utföras. Jag slog faktiskt rätt bra även om det där klippet i tillslaget saknades. Uppställningen såg i alla fall bra ut, haha! Och så är det alltid lika kul och sporrande att hänga med Stefan <3  Vi körde en hel timme och faktum är att jag fortfarande av lite träningsvärk i ryggen och längs underarmarna.

Jag minns inte exakt när jag gjorde mina första trevande nybörjarsvingar men det var någon gång i 20-årsåldern. Det var pappa som fick mig att prova, även om jag då tyckte golf verkade fjantigt och lite stiff. Men någonting i mig vaknade när jag lyckades få iväg den där lilla vita bollen – och jag fastnade.

Golf är än i dag en del av mitt liv, en del jag inte vill vara utan. Sporten är så mångfacetterad och oavsett om det är den fysiska aktiviteten, tävlingsutmaningen, chansen att få uppleva naturens skiftningar på nära håll eller det sociala umgänget så kan alla hitta något de gillar.

Golf är heller aldrig självklart, det är ett ständigt lärande både för proffsen men i allra högsta grad för oss amatörer. Det som fungerar en dag fungerar inte alls nästa och hjälp vad jag har kämpat med att förstå varför bollen sticker till vänster, eller hur jag ska göra för att slå längre.

Genom åren har mitt eget golfspelande varierat utifrån livssituation och intresse. Ibland och särskilt i början har det varit väldigt intensivt och under andra perioder, som i fjol, helt satt på paus. Men även då jag inte varit särskilt aktiv så har jag tyckt om och känt mig hemma i den positiva, lekfulla atmosfären som ofta uppstår i samband med golf. Egentligen är det inte spelandet i sig jag lockas av, även om det är sjukt kul att gå ut på banan och utmana både sig själv och den. Jag tycker nästan att det är roligare att bara stå och träna och många gånger har jag till och med åkt ut till klubben och skrotat runt kring chipping green med en klubba och några bollar, bara för att det har känts så skönt. När jag står där så är jag hundra procent närvarande i nuet. Analog tid.

Golf handlar om helheten, närvaron i stunden. Det svindlande nuet. Varför slarvar vi så ofta med att befinna oss där?

Det här året ska jag därför fokusera på saker som gör mig glad, som golf, och sluta upp att göra saker som jag inte vill. I de situationer där jag har ett eget val ska jag låta magkänslan bestämma och säger den ”Ja, golf!” då får det också bli så.

 

På önskelistan

Det här inlägget innehåller annonslänkar.

 

 

Det är fredag och det enda jag vill ha just nu är dels denna dubbelknäppta ullblazer från Givenchy men även ett par mörkblå jeans som jag kan mixa med nitar och nougatfärgat läder.

Jeans från 7 for all mankind.
Jeanskjol från Name it.
Pumps med nitar från Christian Louboutin.
Miniväska från Loewe.
Solglasögon Jokkfall från Akenberg.

 

Torsdagsinspo

Eftersom Scandinavian Invitation startar i dag på Hills Golf & Sports Club utanför Göteborg så är det väl inte mer än rätt att jag visar er lite fina bilder från banan ur Peters och min första golfbok Golfilicious där Hills är med. En helt underbar anläggning. Den bohuslänska naturen är mäktig och från klubbhuset, som ligger som ett örnnäste på toppen av en kulle, har man hänförande vyer.

Årets upplaga av tävlingen är en stjärntät historia – Stenson spelar, Norén är på plats och en hel radda välkända namn – och det ska bli spännande att följa den. Tyvärr från tv-soffan den här gången eftersom jag inte hade möjlighet att vara på plats. Jag kan verkligen rekommendera ett besök hit, oavsett om man spelar golf eller inte. Och restaurangen är toppen.

Glad torsdag!

Foto: Peter Cordén, Golf is Art

 

En gårdagens outfit

Nu var det bra länge sedan ni fick en outfitlook i bloggen så här kommer en gårdagens.

Jag älskar mina skinnjackor och den här röda godingen från Massimo Dutti har gått varm den senaste tiden. Till den hade jag ett par chinos i twill från Jackpot – minns ni det märket? – som jag köpte för 190 miljoner år sedan och där tyget har blivit hur mjukt och skönt som helst efter all användning, plus en tröja från Cos Stores ton i ton. Eftersom gårdagen gick i ett med flängande på stan fick det bli sneakers till.

Nu har jag precis skrivit klart en artikel och ska hugga tag i lite material till Akenberg som måste bli klart. Vi har ju vår nya höstkollektion på väg in – yay! – som släpps i limiterad upplaga. Det ska bli så kul att snart få visa er vad vi jobbat med under året! Så länge får ni kika in här för mer inspiration.

 

Till hela bloggen