Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Sweet meet: Karolina Bohlin lämnade sitt drömjobb bara för att upptäcka ett nytt

Driven, målmedveten, affärsmässig. Är serviceinriktad, social och kommunikativ. Vågar tänka nytt, kan engagera och motivera.

Det ställs höga krav på en modern golfklubbschef. Man är till stor del spindeln i nätet mellan medlemmar, gäster, styrelse och affärspartners och det är ett jobb som kräver såväl simultankapacitet som lyhördhet, något som många kvinnor är duktiga på.

En av dem är Karolina Bohlin på Forsgårdens Golfklubb i Kungsbacka. 2016 fick hon motta det hedersamma priset som Årets klubbchef i Sverige av Golf Administratörernas Förening.

– Att få den utmärkelsen betydde väldigt mycket för mig. Jag blev otroligt glad och stolt, mycket mer än jag trodde. Jag känner att det är ett erkännande och bekräftelse på att det jag tror på och den väg jag valt att gå på är rätt väg. Jag har jobbat jättehårt så det kändes väldigt bra att få den bekräftelsen. Det var också väldigt roligt för personalen. Jag försöker att involvera och engagera alla hela tiden och vi jobbar mycket med teambildning. Så det var ett pris till mig men även till personalen och hela klubben.

Karolina, och jag lärde känna varandra för många år sedan då hon arbetade som tränare på Vallentuna Golfklubb och försökte hjälpa mig att bli bättre på golf. Sedan fem år tillbaka är hon alltså boss på Forsgården – och uppenbarligen gör hon väldigt mycket rätt. Klubben har, trots den svåra omställningsperiod som branschen utstått de senaste åren på grund av en tydlig avmattning lyckats öka antalet aktiva medlemmar. De har haft en positiv resultatutveckling som möjliggjort investeringar i bana och fastigheter, utvecklat Forsgårdens Business Club och mer än tredubblat antalet företagspartners, ordnat med gym och träningsmöjligheter för medlemmar och personal, samt inte minst tagit nydanande initiativ inom ungdomsverksamheten för att attrahera fler och aktivare juniorer i klubben.

Naturligtvis har Karolina inte åstadkommit allt detta själv. Att driva en golfklubb var sig det är i företagsform eller som ideell förening är ett lagspel bestående av många. Utan sin personal, en styrelse som litat på henne och även medlemmar som ställt upp, hade den föredömliga utvecklingsresan inte klarats av, betonar hon.

Vad skulle du säga är det som behövs för att bli en bra klubbchef?

– För det första måste man ha ett enormt stort kundfokus och få hela styrkan med sig i det. Det krävs tydliga ramar, att man bestämmer sig för vart man ska och att man i det är väldigt konsekvent. Sedan är det förstås viktigt med tydliga mål. Det gäller att säkerställa ett engagemang hos personalen. De ska hitta drivet i sig själva och vi måste ha ett gemensamt synsätt för vart vi ska. Jag är mycket för transparens och att alla ska veta vart vi är på väg. Men också att få många olika slags människor att trivas och må bra.

För den som kanske inte alls spelar golf, kan du berätta vad ditt arbete innebär mer konkret?

– Forsgården är en golfklubb med över 2 000 medlemmar till de 27 hål som vi har på anläggningen. Mitt jobb som klubbchef och VD innebär att jag tillsammans med styrelsen helt enkelt ansvarar för att leverera det resultat som önskas för vår klubb och vårt driftsbolag. Vi ska leverera en bana och upplevelse för våra medlemmar, företagspartners och gäster. Till detta ska jag då leda all personal mot utsatta mål och helt enkelt säkerställa att vi når eller överträffar uppsatta mål. Det är ett fantastiskt arbete med stor variation på arbetsuppgifterna vilket ger mig utmaningar varje dag vilket jag älskar.

Från en dröm till en annan

Man skulle kunna säga att Karolina har vigt sitt liv åt sporten. Hon växte upp i Falkenberg och började fattade en golfklubba redan som 6-åring. 14 år gammal kom hon med i juniorlandslaget och 1997 blev hon proffs på damernas Europatour. Hon satsade stenhårt på proffskarriären och kan bland annat stoltsera med en seger, fyra andraplatser, tre tredjeplatser och en rad topp-10-placeringar.

Efter tio års kuskande runt om i världen fick Karolina nog av det slitsamma tourlivet. Hon valde att i stället satsa på en golftränarutbildning.

– Redan vid sju års ålder blev jag väldigt duktigt i golf och jag insåg snabbt att jag var lite av en talang. Jag fortsatte att träna mycket och älskade livet att få satsa helt och fullt på mig själv och träna och spela och leva golf. Att vara proffs innebär många resdagar hemifrån och vi hade väl säkert 260 dagar utomlands per år. De åren på touren har gett mig så mycket roligt och det var en helt fantastisk tid. Men efter tio år kände jag att det var dags för nya utmaningar och valde att sluta som professionell spelare för att bli tränare.

Att lämna en aktiv idrottskarriär kan vara svårt, det har många elitidrottare vittnat om. Varför tog du sedan steget in på kansliet?

– Jag trivdes fint som tränare men insåg att jag vill jobba i ett större företag och med anställda. Jag drivs mycket av företagande och strategiarbete och sökte ett uppdrag som gav mig fler av de ingredienserna. För åtta år sedan flyttade vi ner till Kungsbacka jag och min man Martin, då vi tillträdde varsin tränartjänst på Forsgården. Vi hade också golfshopen på klubben och där någonstans kände jag att jag ville utveckla det mer. Jag har ett driv och såg vad man kunde göra. Så när möjligheten gavs blev det ett väldigt naturligt steg för mig att hoppa över till det administrativa. Det har varit väldigt lyckat för både mig och klubben. Jag har fått möjlighet att ta mig an nya utmaningar och klubben har fått någon som kan ta sig an och utveckla den dagliga verksamheten. Dessutom är jag ju ursprungligen från Falkenberg så det var extra roligt att också komma närmare min släkt.

Framgång för ett golfproffs får man med väldigt tydliga kvitton i form av placeringar och prispengar. Vad är framgång för dig i dag?

– Att få göra det man drivs av. Att få arbeta med det man är mest lämpad för – och för mig är det att få vara med och påverka och se resultaten av det jag lägger energi på. Att få utvecklas som människa genom jobbet och få känna och uppleva en stark drivkraft varje dag. Jag älskar att driva projekt framåt och få vara med i hela processen.

Många går och bär på en dröm om att byta karriär som du gjorde även om du fortfarande verkar i samma bransch. Hur vågar man ta steget?

– Jag tror att det är otroligt viktigt att först lära känna sig själv till 100 procent och veta vad man mår bäst av. Vilken typ av jobb är man mest lämpad för? I vilken roll trivs man bäst och i vilken roll presterar man bäst? Ta reda på det först, sedan är det inte så svårt att ta steget. Vet man vem man är och i vilken roll man passar bäst är det tryggare att ta steget vidare mot det man brinner för. Självklart är det ibland lite oro inblandat i karriärbytet, men jag tror att magkänslan berättar mycket om vad som är rätt och fel.

Viktigt med planering

Golf spelas som bekant framförallt under vår, sommar och höst. Av förklarliga skäl är Karolinas arbetsdagar under säsongen långa och med två barn i skolåldern, Melker och Maja, undrar hon ibland hur hon får vardagen att gå ihop.

Det som är hemligheten är att jag planerar allt väldigt noggrant. Alltifrån jobb, läxläsning med barn, mat i vardagen, egen träning med mera. Planering, planering och time management är hemligheten för att få till de ingredienserna man önskar i sitt eget liv.

Vilken brukar vara dagens roligaste stund?

Åh vilken bra fråga! Jag tänker att den kan inträffa när som helst på dagen. Ett lyckat möte, egen tid för reflektion, ett härligt lunchsamtal eller något liknande. Ett möte med en eller flera människor som ger energi är oftast det som är det bästa.

Vad gör du för att motivera dig en ”motig” dag?

Det är inte alltid så lätt men för det mesta går det bra även en motig dag. Jag tänker varje dag på vad som är mitt mål. Varför vill jag nå mitt mål och vad blir det för belöning? Ett stort målfokus och att veta varför man ska göra saker är hemligheten till att hålla motivationen uppe. Tack och lov har jag varit förskonad från några djupare kriser i livet. Hela min stora familj finns kvar i livet, vi har friska barn och alla mår bra. Mina mor och farföräldrar har gått bort men alla har fått leva ett långt och bra liv. Men visst har jag dåliga dagar! Hua – det ingår garanterat i mitt liv. Men då pratar jag med familj och vänner och knyter ihop handen och ser till att försöka hitta bra saker att se fram emot.

Ett sätt som kan hjälpa en att må bättre är ju kläder. Hur skulle du beskriva din stil?

– Jag håller med, mode är så kul! På jobbet blir det oftast ett par byxor och en skjorta eller blus. Ibland kör jag en ledig kavaj till. Allt beror lite på årstid – sommartid passar det bra med en pikéklänning på banan.

Under sommaren arbetar du extremt mycket, men vad gör du helst när du har en ledig dag?

Jag tycker så mycket om att ha fint hemma så jag fejar gärna hemma efter en lång god frukost. Sedan kör jag gärna ett träningspass på gymmet med hela familjen följt av en golfrunda. Blir det inte en aktiv sportdag tycker jag om att åka in till Göteborg och gå på stan och äta en god lunch och shoppa kläder eller inredning. Avslutningsvis avnjuter jag en god middag med trevliga vänner. Dagen ska innehålla många olika saker, det är en go’ dag för mig!

Nu börjar snart golfsäsongen på allvar. Vad är aktuellt för dig framöver?

– På arbetet blickar vi framåt mot att arrangera Lag-EM som vi på Forsgården står värd för i år. Det ska bli så roligt att få göra en supertävling för alla dessa tjejer från olika nationer runt om i Europa. Privat ser jag fram emot ett par härliga resor med familjen innehållande golf och annat kul, och jag har även lovat mig själv att fortsätta träna och äta bra vilket jag mår bra av. Jag försöker att krydda livet med massor av roliga saker då jag och familjen mår bra av högt tempo, rikt och variationsrikt innehåll.

Har du några drömmar som du vill förverkliga?

– En gång för länge sedan hade jag en dröm om att springa olika maraton runt om i världen. I dagsläget är jag alldeles för otränad för att springa ett, men det vore coolt om jag hittade motivationen att träna och sträva efter att nå denna dröm. Det vore förbaskat kul att resa runt och samtidigt som jag når mitt mål få uppleva olika kulturer. Lite som förr när jag var golfproffs men i en helt ny gren!

Hur ser sommarplanerna ut?

– I sommar blir det ganska mycket jobb då vi som sagt ska arrangera Lag-EM vilket jag ser mycket fram emot. Men det kommer även att bli någon golfresa utomlands för min golftokiga familj och förhoppningsvis många sköna och lata kvällar i solen efter hektiska intensiva dagar av massor nyfikna påhitt!

 

Karolinas bästa karriärknep

  • Våga lyssna till vad du är bra på och vad du brinner för.
  • Säkerställ att du tar dig dit du vill genom att vara proaktiv för din egen karriär.
    .

Påsk, pappa, vemod och varma minnen

Jag kan fortfarande höra pappas röst. Skratta till åt ett minne som dyker upp, bli glad över ett gott råd han gett mig och som jag hållit fast vid. Men under vintern som gått är det som att mina inre bilder av pappa har börjat blekna lite. Ibland får jag panik när jag känner att han försvinner. När detaljer och händelser blir suddiga och fnasiga i kanten och jag inte längre kan minnas hur det var. När jag kliver in i det tomma huset där varken han eller mamma längre bor kvar. Där endast väggarna skvallrar om det liv som en gång levdes där. Då hugger det till av ångest.

Det är påsk och jag saknar pappa något oerhört. Det gör jag varje dag men extra mycket så här när det är en långhelg som i mångt och mycket handlar om umgänge med familjen. Det känns vemodigt. Den första julen direkt efter att pappa hade dött var till exempel en prövning. En sorgeprövning. Det tog hårt på mig eftersom julen var så starkt präglad av pappa. Ett julbak utan honom kändes lemlästat. Stundtals ville jag bara packa väskan och fly utomlands för att slippa allt, glömma bort att det var jul. Det blev så tydligt att livet aldrig mer skulle vara sig likt, och att en ny tid väntade där vi som är kvar var tvungna att skapa nya traditioner utan honom.

Jag tycker så mycket om påskhelgen och det var en favorithögtid även för pappa. Färgglad och otvungen då man kan göra lite vad man har lust med – vilket för oss ändå alltid slutade på ungefär samma sätt: Sillbord och påsklamm, kortspel, påskäggsjakt, promenader, kanske en golfrunda, fika på bänken framför köket med ansiktena vända mot solen. Obetydligt innehåll, kan tyckas, men oerhört minnesfulla stunder. Tid och rum för varandra.

När pappa dog gjorde jag inget annat än sörjde. Sörjde och sörjde tills jag trodde att jag var klar. Nuförtiden sörjer jag väldigt sällan, men ibland kommer det liksom ifatt en. Sorgen har blivit till saknad, en saknad som numera bor i varje andetag jag andas.

Tiden går och det har blivit påsk igen. Det är så tyst och tomt och ensamt. Jag vill men orkar inte riktigt ta itu med påskhelgen. Tänkte att jag skulle ha bjudit in familjen till en fin påskmiddag med sill och snaps och ägghalvor och gula porslinskycklingar på bordet men lusten finns inte där. Eller jo, lusten finns där men inte kraften. Det får väl vara så då, tänker jag. Men det känns vemodigt. Igår kväll läste jag lite i pappas dagbok. Lars, Lasse, som han hette, hade en sådan där 10-årsdagbok där han skrev ett par tre rader om dagen och noterade vädret och små och stora händelser. Jag bläddrade tillbaka genom åren till tidigare påskhelger för att se vad vi gjorde då, i ett försök att hålla minnena vid liv.
Långfredagen 2015: Kokar saft, 8 flaskor. Behövde plats i frysen. L strök handdukar + dammsög.
Påskafton 2014: Melodikrysset. J på kortspel och påskmiddag. Konstigt lamm.
Skärtorsdag 2012: R jobbade ½ dag. Vi sågs i TC. Köpte påskmat rabatt 12 % = 250 kr. Köpte böcker till 4 flickor.
Påskdagen 2010: Flugor och fjärilar – VÅR. En promenad med Jenny.

Under pappas sista levnadsår blir det allt glesare mellan noteringarna. Raderna under påsken 2017 lyser tomma. Pappa låg då på sjukhus och jag var där med ett enormt påskägg åt honom med saker jag hoppades skulle liva upp tillvaron lite. Jag tog några bilder på honom medan han satt på sängkanten och öppnade påskägget och jag tittar på den där bilden. Han är orakad och vildvuxen i håret, ser tunn ut i den blå landstingströjan. Men jag kan ändå se ett ljus i hans ögon – det var ju trots allt påsk.

Så idag kommer jag att minnas pappa just så, med ett ljus i ögonen. Och jag kommer att ägna dagen till att göra lite vad jag har lust med, kanske sillbord och påsklamm, kanske kortspel, kanske påskäggsjakt, kanske en promenad eller en golfrunda, och definitivt fika på bänken framför köket med ansiktet vänt mot solen.

 

Keeping it simple

Skjorta Cos Stores // Jeans Massimo Dutti // Skor Rizzo

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme

 

Skärtorsdagsinspo – takterrasserna som snart öppnar

Glad påsk guys!

Snart blir det fri lek hela helgen. Om ni som jag blir kvar i stan så kommer här några tips på härliga takterrasserna där man kan lapa sol, dricka drinkar och se solen gå ner över se horisonten.

Önskar er härliga stunder och en massa påskkyssar.

SUS – Stockholm under stjärnorna

Fem hus, fyra gator och två torg formar Stockholms mest spännande citykvarter Urban Escape. Högst upp breder ett enormt taklandskap ut sig, SUS, kort för Stockholm Under Stjärnorna. Den 1 200 kvadratmeter stora terrassen öppnade i somras och här, 47 meter upp i luften, samsas restauranger, barer, utomhusbio, träning och aktiviteter. Den 26 april öppnar SUS för säsongen – inte en dag för tidigt!

www.sthlmunderstjarnorna.com

Foto: AMF Fastigheter

Scandic Anglais Terrassen – ovanför Stureplan

Mitt ”go to”-ställe för skön stämning, bra musik och goda drinkar. Och med toppenläge intill Stureplan och vacker vy över Humlegården fortsätter Scandic Anglais takterrass att hålla fanan högt som en av stans bästa. Våning 7, tack!

www.scandichotels.se

Foto: Jimmy Eriksson

The Winery Hotel – vin, mat, pool, musik

Vin, vyer och vass musik. Skippa city och ta er ut till Solna; på Winery Hotels härliga takterrass kopplar man av med ett glas hantverksvin och italienska charkuterier medan solen går ner över Friends Arena. Hotellet öppnade 2016 och blev snabbt omtalat för sin helgjutna satsning på vin och allt därtill. Winery Rooftop är deras takbar inredd i industriell stil och med bekväma solstolar för skönt kvällshäng medan DJ:s spelar grym musik. Köper man ett dagspass får man även tillgång till takpoolen och ett rum för ombyte och avkoppling.

www.thewineryhotel.se

ARC – nykomlingen

Den 26 april slår nya designhotellet Blique by Nobis upp portarna. Beläget på Gävlegatan 18 leder portalen in på en grönskande gård. Tanken är att hotellet ska kännas som ett helt eget kvarter i gränslandet mellan Vasastan och Hagastaden, ett kreativt community med stora sociala ytor där arkitektur möter konst möter konst möter design, musik och mat. Högst upp i huset ligger Arc med restaurang och utebar med milsvid utsikt 360 °. Takterrassen kommer garanterat att bli sommarens hetaste ”go to”-ställe.

www.nobis.se

Urban Deli – takpark mitt i stan

Takpark by Urban Deli är numera en institution bland Stockholms mäktigaste uteserveringar med utsikt. Högst upp i huset på Sveavägen 44 har man ett panorama över takåsarna och inför säsongen har terrassen fått en make-over och fått ett italienskt torg och en sydfransk apelsinlund där man kan gotta sig med sydamerikanska paraplydrinkar. Dessutom kommer underbara modeprofilen Fredrik Robertsson  att fylla takparken med underhållning och aktiviteter hela sommaren.

www.urbandeli.org/takpark

 

Till hela bloggen