Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Sweet meet: Karolina Bohlin lämnade sitt drömjobb bara för att upptäcka ett nytt

Driven, målmedveten, affärsmässig. Är serviceinriktad, social och kommunikativ. Vågar tänka nytt, kan engagera och motivera.

Det ställs höga krav på en modern golfklubbschef. Man är till stor del spindeln i nätet mellan medlemmar, gäster, styrelse och affärspartners och det är ett jobb som kräver såväl simultankapacitet som lyhördhet, något som många kvinnor är duktiga på.

En av dem är Karolina Bohlin på Forsgårdens Golfklubb i Kungsbacka. 2016 fick hon motta det hedersamma priset som Årets klubbchef i Sverige av Golf Administratörernas Förening.

– Att få den utmärkelsen betydde väldigt mycket för mig. Jag blev otroligt glad och stolt, mycket mer än jag trodde. Jag känner att det är ett erkännande och bekräftelse på att det jag tror på och den väg jag valt att gå på är rätt väg. Jag har jobbat jättehårt så det kändes väldigt bra att få den bekräftelsen. Det var också väldigt roligt för personalen. Jag försöker att involvera och engagera alla hela tiden och vi jobbar mycket med teambildning. Så det var ett pris till mig men även till personalen och hela klubben.

Karolina, och jag lärde känna varandra för många år sedan då hon arbetade som tränare på Vallentuna Golfklubb och försökte hjälpa mig att bli bättre på golf. Sedan fem år tillbaka är hon alltså boss på Forsgården – och uppenbarligen gör hon väldigt mycket rätt. Klubben har, trots den svåra omställningsperiod som branschen utstått de senaste åren på grund av en tydlig avmattning lyckats öka antalet aktiva medlemmar. De har haft en positiv resultatutveckling som möjliggjort investeringar i bana och fastigheter, utvecklat Forsgårdens Business Club och mer än tredubblat antalet företagspartners, ordnat med gym och träningsmöjligheter för medlemmar och personal, samt inte minst tagit nydanande initiativ inom ungdomsverksamheten för att attrahera fler och aktivare juniorer i klubben.

Naturligtvis har Karolina inte åstadkommit allt detta själv. Att driva en golfklubb var sig det är i företagsform eller som ideell förening är ett lagspel bestående av många. Utan sin personal, en styrelse som litat på henne och även medlemmar som ställt upp, hade den föredömliga utvecklingsresan inte klarats av, betonar hon.

Vad skulle du säga är det som behövs för att bli en bra klubbchef?

– För det första måste man ha ett enormt stort kundfokus och få hela styrkan med sig i det. Det krävs tydliga ramar, att man bestämmer sig för vart man ska och att man i det är väldigt konsekvent. Sedan är det förstås viktigt med tydliga mål. Det gäller att säkerställa ett engagemang hos personalen. De ska hitta drivet i sig själva och vi måste ha ett gemensamt synsätt för vart vi ska. Jag är mycket för transparens och att alla ska veta vart vi är på väg. Men också att få många olika slags människor att trivas och må bra.

För den som kanske inte alls spelar golf, kan du berätta vad ditt arbete innebär mer konkret?

– Forsgården är en golfklubb med över 2 000 medlemmar till de 27 hål som vi har på anläggningen. Mitt jobb som klubbchef och VD innebär att jag tillsammans med styrelsen helt enkelt ansvarar för att leverera det resultat som önskas för vår klubb och vårt driftsbolag. Vi ska leverera en bana och upplevelse för våra medlemmar, företagspartners och gäster. Till detta ska jag då leda all personal mot utsatta mål och helt enkelt säkerställa att vi når eller överträffar uppsatta mål. Det är ett fantastiskt arbete med stor variation på arbetsuppgifterna vilket ger mig utmaningar varje dag vilket jag älskar.

Från en dröm till en annan

Man skulle kunna säga att Karolina har vigt sitt liv åt sporten. Hon växte upp i Falkenberg och började fattade en golfklubba redan som 6-åring. 14 år gammal kom hon med i juniorlandslaget och 1997 blev hon proffs på damernas Europatour. Hon satsade stenhårt på proffskarriären och kan bland annat stoltsera med en seger, fyra andraplatser, tre tredjeplatser och en rad topp-10-placeringar.

Efter tio års kuskande runt om i världen fick Karolina nog av det slitsamma tourlivet. Hon valde att i stället satsa på en golftränarutbildning.

– Redan vid sju års ålder blev jag väldigt duktigt i golf och jag insåg snabbt att jag var lite av en talang. Jag fortsatte att träna mycket och älskade livet att få satsa helt och fullt på mig själv och träna och spela och leva golf. Att vara proffs innebär många resdagar hemifrån och vi hade väl säkert 260 dagar utomlands per år. De åren på touren har gett mig så mycket roligt och det var en helt fantastisk tid. Men efter tio år kände jag att det var dags för nya utmaningar och valde att sluta som professionell spelare för att bli tränare.

Att lämna en aktiv idrottskarriär kan vara svårt, det har många elitidrottare vittnat om. Varför tog du sedan steget in på kansliet?

– Jag trivdes fint som tränare men insåg att jag vill jobba i ett större företag och med anställda. Jag drivs mycket av företagande och strategiarbete och sökte ett uppdrag som gav mig fler av de ingredienserna. För åtta år sedan flyttade vi ner till Kungsbacka jag och min man Martin, då vi tillträdde varsin tränartjänst på Forsgården. Vi hade också golfshopen på klubben och där någonstans kände jag att jag ville utveckla det mer. Jag har ett driv och såg vad man kunde göra. Så när möjligheten gavs blev det ett väldigt naturligt steg för mig att hoppa över till det administrativa. Det har varit väldigt lyckat för både mig och klubben. Jag har fått möjlighet att ta mig an nya utmaningar och klubben har fått någon som kan ta sig an och utveckla den dagliga verksamheten. Dessutom är jag ju ursprungligen från Falkenberg så det var extra roligt att också komma närmare min släkt.

Framgång för ett golfproffs får man med väldigt tydliga kvitton i form av placeringar och prispengar. Vad är framgång för dig i dag?

– Att få göra det man drivs av. Att få arbeta med det man är mest lämpad för – och för mig är det att få vara med och påverka och se resultaten av det jag lägger energi på. Att få utvecklas som människa genom jobbet och få känna och uppleva en stark drivkraft varje dag. Jag älskar att driva projekt framåt och få vara med i hela processen.

Många går och bär på en dröm om att byta karriär som du gjorde även om du fortfarande verkar i samma bransch. Hur vågar man ta steget?

– Jag tror att det är otroligt viktigt att först lära känna sig själv till 100 procent och veta vad man mår bäst av. Vilken typ av jobb är man mest lämpad för? I vilken roll trivs man bäst och i vilken roll presterar man bäst? Ta reda på det först, sedan är det inte så svårt att ta steget. Vet man vem man är och i vilken roll man passar bäst är det tryggare att ta steget vidare mot det man brinner för. Självklart är det ibland lite oro inblandat i karriärbytet, men jag tror att magkänslan berättar mycket om vad som är rätt och fel.

Viktigt med planering

Golf spelas som bekant framförallt under vår, sommar och höst. Av förklarliga skäl är Karolinas arbetsdagar under säsongen långa och med två barn i skolåldern, Melker och Maja, undrar hon ibland hur hon får vardagen att gå ihop.

Det som är hemligheten är att jag planerar allt väldigt noggrant. Alltifrån jobb, läxläsning med barn, mat i vardagen, egen träning med mera. Planering, planering och time management är hemligheten för att få till de ingredienserna man önskar i sitt eget liv.

Vilken brukar vara dagens roligaste stund?

Åh vilken bra fråga! Jag tänker att den kan inträffa när som helst på dagen. Ett lyckat möte, egen tid för reflektion, ett härligt lunchsamtal eller något liknande. Ett möte med en eller flera människor som ger energi är oftast det som är det bästa.

Vad gör du för att motivera dig en ”motig” dag?

Det är inte alltid så lätt men för det mesta går det bra även en motig dag. Jag tänker varje dag på vad som är mitt mål. Varför vill jag nå mitt mål och vad blir det för belöning? Ett stort målfokus och att veta varför man ska göra saker är hemligheten till att hålla motivationen uppe. Tack och lov har jag varit förskonad från några djupare kriser i livet. Hela min stora familj finns kvar i livet, vi har friska barn och alla mår bra. Mina mor och farföräldrar har gått bort men alla har fått leva ett långt och bra liv. Men visst har jag dåliga dagar! Hua – det ingår garanterat i mitt liv. Men då pratar jag med familj och vänner och knyter ihop handen och ser till att försöka hitta bra saker att se fram emot.

Ett sätt som kan hjälpa en att må bättre är ju kläder. Hur skulle du beskriva din stil?

– Jag håller med, mode är så kul! På jobbet blir det oftast ett par byxor och en skjorta eller blus. Ibland kör jag en ledig kavaj till. Allt beror lite på årstid – sommartid passar det bra med en pikéklänning på banan.

Under sommaren arbetar du extremt mycket, men vad gör du helst när du har en ledig dag?

Jag tycker så mycket om att ha fint hemma så jag fejar gärna hemma efter en lång god frukost. Sedan kör jag gärna ett träningspass på gymmet med hela familjen följt av en golfrunda. Blir det inte en aktiv sportdag tycker jag om att åka in till Göteborg och gå på stan och äta en god lunch och shoppa kläder eller inredning. Avslutningsvis avnjuter jag en god middag med trevliga vänner. Dagen ska innehålla många olika saker, det är en go’ dag för mig!

Nu börjar snart golfsäsongen på allvar. Vad är aktuellt för dig framöver?

– På arbetet blickar vi framåt mot att arrangera Lag-EM som vi på Forsgården står värd för i år. Det ska bli så roligt att få göra en supertävling för alla dessa tjejer från olika nationer runt om i Europa. Privat ser jag fram emot ett par härliga resor med familjen innehållande golf och annat kul, och jag har även lovat mig själv att fortsätta träna och äta bra vilket jag mår bra av. Jag försöker att krydda livet med massor av roliga saker då jag och familjen mår bra av högt tempo, rikt och variationsrikt innehåll.

Har du några drömmar som du vill förverkliga?

– En gång för länge sedan hade jag en dröm om att springa olika maraton runt om i världen. I dagsläget är jag alldeles för otränad för att springa ett, men det vore coolt om jag hittade motivationen att träna och sträva efter att nå denna dröm. Det vore förbaskat kul att resa runt och samtidigt som jag når mitt mål få uppleva olika kulturer. Lite som förr när jag var golfproffs men i en helt ny gren!

Hur ser sommarplanerna ut?

– I sommar blir det ganska mycket jobb då vi som sagt ska arrangera Lag-EM vilket jag ser mycket fram emot. Men det kommer även att bli någon golfresa utomlands för min golftokiga familj och förhoppningsvis många sköna och lata kvällar i solen efter hektiska intensiva dagar av massor nyfikna påhitt!

 

Karolinas bästa karriärknep

  • Våga lyssna till vad du är bra på och vad du brinner för.
  • Säkerställ att du tar dig dit du vill genom att vara proaktiv för din egen karriär.
    .

Hårfint

Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är utvalda av mig.

Högst på accessoartoppen just nu? Hårsmycken i form av klämmor och spännen i roliga färger och former.

 

Hårnål i silver Ariana Boussard-Reifel // Hårspänne med nitar Valentino // Äggformat hårspänne Charlotte Chesnais // Hårklämma i kristall Jennifer Behr

Hårklämma Rosantica By Michela Panero // Körsbärsformat hårspänne La Label // Hårkammar med Swarovskipärlor och emalj Jennifer Behr

Hårnålar i blomform Philippa Craddock // Hårspänne med fuskpärlor Lelet NY// Hårspänne med blommor Hvisk // Hårklämma Hvisk

 

Vecka 8

På något otroligt sätt har det blivit måndag igen? Förstår ingenting. Fattar heller inte hur vi redan har hunnit passera halva februari. Fast det innebär ju förstås att det snart är VÅR! Det är sol på min balkong och igår efter att jag kommit hem från mamma där vi packat inför flytten satt jag där och drack espresso och hörde vårfåglarna sjunga. Den känslan.

Nog om det. Nu ringer vi in veckan som för min del består av intervjuer, strategimöten, säljsnack, en smygläsning och en flytt.

Glad måndag!

 

Fredag, flyttbestyr, pr-planer och AW

Hej vänner.

Oj, den här dagen och hela veckan har sprungit iväg. Jag har knappt hunnit sitta ner en enda sekund känns det som för det har gått i ett sedan i måndags – då vi fick besked från kommunen att mamma har fått en lägenhet på omsorgsboende! Alltså ni anar inte hur skönt det beslutet var att få. Vi har väntat så himla länge och det är så skönt att det äntligen är klart. Mamma har ju så svårt att röra sig och det har blivit så mycket sämre den sista tiden. Bara senaste veckorna har hon ramlat nästan varenda dag och det är bara ren tur att hon inte slagit sig värre än vad hon har gjort. Dessutom är det så välkommet att hon nu får flytta för mamma är så himla social så det har varit svårt för henne att bo kvar i huset alldeles själv sedan pappa dog, även om hon fått mycket hjälp av hemtjänsten och att hon varit på dagverksamhet flera dagar i veckan.

Det kommer att bli så bra med lägenheten tror jag, där hon har personal och ett helt gäng med massa glada tanter och gubbar utanför dörren. Och för egen del ska det bli himla skönt att slippa gå med det stora ansvaret för henne som jag har burit på under en lång tid, att jag snart kan lämna över mycket till kunnig personal. Jag är så lättad och det finns nog risk att jag bryter ihop efter flytten nästa fredag när stressen liksom släpper och kroppen vågar efter.

Men det är mycket att fixa och fort ska det går. Från det att man tackar ja har man en vecka på sig att flytta in. Men det löser sig, vi resonerar som så att bara hon är på plats så fixar vi allt pö om pö. Så tiden har inte funnits till allt som stod på min to do-list. Jag skulle till exempel bloggat i morse och sedan haft ett viktigt kundmöte men var tvungen att flytta det och hjälpa mamma. Det är som det är, ibland måste man prioritera vad som faktiskt är viktigast.

Nu har jag i alla fall fått i mig lite energi och ska i rask takt röra mig bort till Anglais där AnnKathrin och jag har ett möte inbokat. Hon har kommit ner från Luleå för att vi ska kunna ha kvalitetstid och skissa på nya produkter, gå igenom försäljning och prata ihop oss om lite marknadsföringsaktiviteter. Vi har så mycket kul på gång, både event och ett galet spännande samarbete till sommaren som ni definitivt kommer att få veta mer om längre fram! Efter det ska vi gå och träffa vår nya pr-byrå. Det känns verkligen jättebra att sajna med dem och det blir spännande att höra deras ideér och tankar. När vi är klara väntar sedan en kul AW med ett gäng powerdonnor på Berns, vilket ska bli riktigt härligt, inte minst därför att jag så sällan är kvar i stan efter jobbet. AnnKathrin och jag ska skåla i Champagne har vi sagt för vi har liksom inte riktigt hunnit med att fira att vi har lanserat, men ikväll så!

Fast innan allt detta sker ska vi kasta oss tillbaka till förra torsdagen. På kvällen var jag nämligen inbjuden till Lisa och Fabian, grundare av Nordics Knots som nu lanserar i Sverige efter en riktig framgångssuccé i USA. De hade valt att ha eventet i sin lägenhet och det var så himla trevligt. Jag blev helt kär i inredningen och färgpaletten, för att inte tala om mattorna som ju var huvudanledningen till att jag och Anna, som följde med mig, var där.

Kan vi tala om hur snygg denna soffa från Massproductions är? Formen är underbar och kulören är så rätt. Jag kan verkligen se mig själv draperad i denna därhemma hos mig, haha.

Och mattorna, så otroligt fina. Jag fastnade särskilt mycket för den greige som ni såg under soffan och den här rosa ullmattan som var helt ljuvligt mjuk och len.

Alla mattor är inspirerade av Norden och gamla mönster som har fått en modern touch. Efter att ha sett deras fina lya insåg jag hur mycket mattor gör för ett hem så jag ska definitivt budgetera för det när det är dags för mig att köpa mig en ny lägenhet.

Men nu är det fredag, tjohoo! Jag hoppas att ni får en härlig dag och helg om vi inte hörs mer innan dess.

 

Till hela bloggen