Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Somewhere between a child and an old person – part innocent, part wise

Det är en märklig tid vi lever i, skev på många sätt. En tid präglad av yta snarare än innehåll, då banala lyxproblem irriterar oss mer än verkliga, bekymmersamma svårigheter. En tid då folk tenderar att förväxla sig själva med jordaxeln och allt är en tävling som ska vinnas. Syns du inte så finns du inte. Och syns du då blir du ständigt bedömd av andra. Det är lätt att tappa bort sig. I det ständiga bruset kan det vara svårt att identifiera sin egen sanna röst, att ens höra den, eftersom vi hela tiden tycks fokusera på andras förväntningar på oss.

Vi är komplexa människor med olika personligheter och livserfarenheter. Jag tror det är viktigt att fundera kring vem man är i grunden och göra sina egna val i livet. Den svåra utmaningen i dag är att vara sann mot sig själv – och ha modet att leva utifrån det. Mod är att acceptera den man är med alla sina bättre och sämre sidor och vara stolt över det. Att vara ett original är nämligen så mycket bättre än att vara en kopia. Individualitet när den är som finast.

”Att drömmar dör med åldern är rent förtal” läste jag i en krönika för en tid sedan. Det kan jag verkligen skriva under på. Men ibland behöver man gå en bit i livet för att ens drömmar ska bli verklighet. Man måste få tid att hitta sig själv och kanske också tid att samla på sig det där modet. Det har tagit mig nästan 48 år att komma till en punkt där jag känner att jag vet vem jag är tillräckligt mycket för att göra verklighet av mina drömmar. Inte för att jag ännu helt har förstått vem jag är, det gör jag verkligen inte, men jag förstår och uppskattar mina styrkor och mina svagheter. Jag är både introvert och extrovert. Jag älskar människor men måste få vara själv. Jag är analytisk och driven men samtidigt social och öppen. Jag är naiv som ett barn men äger också en äldre persons klokskap.

Egentligen borde alla gå runt med ett fotografi på sig själva som barn i plånboken, för att förvalta minnet av de vi en gång var och hålla kvar det lekfulla barnet i sig. För sedan kommer vuxenlivet och ställer allt på ända. Samtidigt är vi aldrig bara en personlighet hela livet utan förändras ständigt. Livet förändras och vi med det. Så om ni känner att ni har fastnat i ett läge då ni tvingas låtsas vara några andra inte de ni är så kanske det är dags att utvärdera igen, se till vilka styrkor och svagheter ni har och låta era barnjag umgås mer med era vuxenjag.

Därför ska jag nu låta den vuxna i mig ta mitt inre barn i handen, stänga av datorn och gå på kalas. Jag känner att de behöver få umgås lite mer med varandra. Bolon har bjudit in till fest för att fira sin nya färgsprakande samarbetskollektion med Missoni Home så dit ska vi gå alla tre. Det ska bli riktigt kul!

Minimalism och black is back

Minimalism är en ”välkommen tillbaka”-trend i höst vilket jag gör vågen inför. Efter ett så anti-minimalistiskt mode under de senaste säsongerna känner jag en stark längtan efter att skala av och tona ner.

Oavsett om det varit storblommigt eller mönstermixat som varit på tapeten så är det en exhibitionlistisk trend som inte riktigt är jag. Hela den danska streetstylen som alla verkar ha gått loss på känner jag mig helt fel och vilsen i – även om jag tycker det är snyggt på andra. Så jag säger välkommen tillbaka minimalism! Med enkla basplagg i neutrala färger beige, vitt, svart, marin och brunt känner jag mig rättare än rätt den här hösten.

En minimalistisk look är verkligen inte synonymt med tråkig stil. Tvärtom. Att bära stilrena plagg med raka snitt, enkla modeller och i fina material i en tidlös färgskala är för mig ett sätt att kunna koncentrera mig på mitt arbete och dagens alla uppgifter utan att känna att någonting stör mig. Jag jobbar och vill vara snyggt klädd – på samma gång.

En annan stark trend den här hösten är återkomsten av svart. Även det en välkommen motreaktion mot allt det färgstarka och mönstrade – även om starka färger fortsatt är hett i höst. Svart är ju något de allra flesta har i sin garderob. Färgen känns alltid stilren och elegant eller rockig beroende på hur man sätter ihop sin outfit. Ett knep om man vill köra på en monokrom svart look men ändå känna att det händer något är att välja material med olika struktur som man matchar med varandra. Jag har fått massor med ny klädinspiration så den här hösten ska jag bo i min garderob och testa nya kombinationer och stylingar.

Kavaj och sidentopp Massimo Dutti // Jeans Lee // Ballerinaskor Rizzo // Väska & Other Stories // Skärp Afound

Klassiker: Loafern

På sommaren är det så enkelt att bära skor. Allt man behöver göra är att sticka fötterna i ett par sandaler eller träskor så är man klar. Hösten gör saker lite mer komplicerade, särskilt om vädret ställer till det. Inte för att ett par boots inte är schysst, men är man ute efter något bekvämt ska man satsa på loafers, en klassiker som aldrig går ur tiden.

Jag gillar verkligen herrinspirerade loafers. Den här hösten då modet är inspirerat av maskulint skräddat och det tidlösa återigen har blivit trendigt, är loafers den ultimata höstskon som man kan bära även när kylan börjar krypa på. Med sin breda platta klack är de sköna att gå runt i men ger ändå ett välklätt intryck. Lika snyggt att bära till ett par jeans eller kostymbyxor som till en dressad kjol. Man kan till och med matcha dem med en smokingbyxa till fest, eller en feminin klänning om man vill bryta av det gulliga. Ja, ni hör ju – loafers passar till allt.

Jag har samlat på mig några favoriter som jag varvar mellan. Tar man bara hand om sina skor håller de länge och jag har loafermodeller i min garderob med gott och väl tio år på nacken. Just nu älskar jag mina vinröda blanka från Massimo Dutti.

Kuriosa: Till skillnad från andra skor så har loafern flera ursprungshistorier. De flesta är dock överens om att de härstammar från vårt grannland Norge. Under 1930-talet blev de enkla mockasinliknande skor som norska samer bar uppmärksammade i ett bildreportage i ett amerikanskt livsstilsmagasin. Inspirerade av bilderna börjar familjen Spaudling tillverka liknande skor som försågs med en liten slejf tvärsöver. Skons namn, loafer, härrör från engelskans ord för att gå och dra, to loaf. Men vartefter skomodellen utvecklats och nya tillverkare velat sätta sin prägeln har den också fått fler namn, såsom weejuns, penny loafers och tasselloafer (med tofsar framtill).

 

Hösttipset

Sugna på att lämna stan för ett höstäventyr? Kanske en dag på Kastellet i Vaxholm? Då har jag bästa tipset åt er. Från och med den 16 september kan man nämligen använda sitt SL-kort på Waxholmsbåtarna.

Skärgården är underbar off-season, kanske till och med som allra bäst så här års när turisterna lämnat, och nu är det alltså fritt fram att resa med båt till bland annat Vaxholm, Nacka och Lidingö med SL:s periodbiljetter. Man testade att låta resenärer åka Waxholmsbåt med SL-kort under lågsäsong redan i fjol och det blev så populärt att satsningen fortsätter. Jag tycker att det är toppen att kunna använda båttrafiken som kollektivtransportmedel, jag fattar bara inte varför man inte permanentar detta året om och att det gäller över hela skärgården. Det skulle vara suveränt att kunna komma ut i skärgården, och för de som bor eller driver verksamhet där skulle det förstås underlätta oerhört.

SL:s periodbiljetter gäller i Waxholmsbolagets trafik som längst till 7 maj 2020. Jag längtar redan ut!

 

Foto: Kenneth Hellman, Waxholmsbolaget

 

Till hela bloggen