Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Små souvenirer från norr till söder, öster till väster

”Travel is the only thing you can buy that makes you richer.”

En av de bästa sakerna med att resa är att köpa något ätbart från de lokala livsmedelsbutikerna med sig hem. Ätbara ”souvenirer” slår det mesta. På Mauritius köpte jag till exempel vanilj och ifrån Frankrike som jag besöker titt som tätt vet jag inte hur många burkar honung, sardiner, senap och kryddpåsar jag släpat hem.

Fast matrelaterade saker har en tendens att just ätas upp, ehh, så jag brukar också försöka köpa med mig någon liten figurin som får bli ett fint blickfång här hemma.

Låt oss ta en titt på lite av det jag kommit hem med från olika platser:

Kinesiske krigaren – är inköpt i Singapore 2014. Jag hittade den i en liten butik i Chinatown, inte långt från People Park’s Food Court som är ett av Singapores många hawker centres, alltså matmarknader, där man kan äta helt makalöst god mat för några tior. Singapore är som en miniatyrversion av hela Asien med en salig blandning av kinesiska, malajiska, indiska traditioner och västerländska traditioner. Kineser utgör över tre fjärdedelar av befolkningen så den kinesiska kulturen är en av de mest framträdande.

Flakongen – införskaffades på en lokal marknad i Peking när jag var där på jobbresa. Tror det var runt 1998. Fatta att glaset är målat från insidan! Helt makalöst hur de gör det och så otroligt detaljrikt. Jag ångrar att jag inte köpte med mig fler sådana här små glasflaskor.

Klockan – kommer också från Peking, samma resa. Jag har faktiskt ingen aning om vad de brukade användas till men söt är den.

Mopsen – kommer från en av mina absoluta favoritstäder Hamburg. Jag tyckte den var så vansinnigt söt där den satt och väntade på mig i en inredningsbutik som låg vägg i vägg med hotellet där jag brukar bo, så det var bara att slå till.

Lövet – Tokyo 1999, min Japanpremiär. Bästa resan ever men alldeles för kort. Vill dit igen! Skulle mycket väl kunna tänka mig att göra som Sandra och hyra en lägenhet där någon månad eller så. Till dess får det lilla porslinslövet påminna mig om denna oerhört fascinerande stad som inte liknar något annat.

Gröna vasen – hittade jag i en liten inredningsbutik i Lund i somras. Den är handgjord av keramik och kommer från svenska Lindform. Det jag tycker är fint med den är kombinationen av japanskt formspråk och skandinavisk minimalism.

Skålen – här är jag lite clueless för denna lilla porslinsskål har hängt med mig i massor med år. Den kan ha köpts i Chinatown i San Francisco 1988 när vi åkte till USA hela familjen, eller så är också den från Peking i slutet av 90-talet. Hursom, införskaffad blev den. Jag var tvungen för hur fin är den inte.

Svarta grodan – Varberg sommaren 2012. En weekend på Varbergs Stadshotell Asia Spa för att bara ta hand om mig själv. Jag kom hem glad, välmasserad – och med denna lilla groda i bagaget.

Gröna grodan – Ännu en groda – ska berätta om mitt grodsamlande i ett annat inlägg – som jag hittade i en inredningsbutik i Palma. Hade som mål att komma hem med en ny skinnjacka men det lyckades jag inte med utan det blev en groda istället. Får åka tillbaka till Palma i vår och slutföra min mission.

Snäckan – mitt senaste fynd. Den bokstavligen snavade jag över på stranden på Mauritius. Tänk att där har bott en snigel inuti en gång i tiden. Naturen är banne mig en häftig formgivare.

Vad brukar ni köpa med er hem från era resor?

 

Words of wisdom

“Grateful for where I’m at, excited about where I’m going.”

 

Glad fredag alla där ute. I dag ska det bli närmare tio grader här i stan och då kan man inte vara annat än peppad på dagen och på helgen som är i antågande. Vad har ni för planer? Själv ska jag dricka finkaffe på stan, äta middag med en kompis i soffan, planera ett event, lyssna på det här, skriva klart en text om tre samhällsförändrare och powerbabes, fira våren, köpa en vit t-shirt och sälja ett radhus.

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme 

 

Teleportering till sydligare breddgrader

Inspirerad av Petras roliga inlägg vill jag härmed teleportera mig till en annan breddgrad.

Morgonen börjar med att jag vaknar upp på latituden 20° 17′ S, nämligen Mauritius. Jag har precis klivit upp ur sängen i min drömmiga villa på Belle Mare Plage alldeles intill stranden.

Snabbt satt på mig baddräkt och en tunn klänning ovanpå. På väg ner för ett första dopp fastnar jag inför utsikten som får mig att tappa andan.

Jag bestämmer mig för att vänta med badet och ger mig i kast med frukostbuffén.

Sedan kan jag inte vänta längre. Det blir bad, både i hav och pool.

Konstaterar nöjt att Sverige och vintern är långt borta.

När eftermiddagen kommer gör jag mig redo för en fördrink i loungen, blossande röd om kinderna.

Innan det är dags för middag i den tropiska natten.

Ny dag: Golf på schemat!

Det går bra. Eller faktiskt bäst. Jag blir således bjuden på segerlunch …

… av mitt trevliga sällskap.

Innan eftermiddagen går mot kväll hinner jag med en lång promenad längs den långa vackra sandstranden.  Palmbladen rasslar behagligt i brisen.

Uppsnofsad för kvällen konverseras det med i goda vänners lag.

Innan vi intar middag där kockarna överträffar varandra i kulinariska rätter. Jag konstaterar nöjt att jag nog aldrig har ätit någon godare mat än den nygrillade fisken och skaldjuren som serveras.

Dagen därpå vaknar jag redan klockan sex och ger mig ut på en lång löptur längs havet. Naturen är bedövande vacker, helt filteroberoende.

Tagen av alla intryck intar jag en skön dagbädd invid poolen. Jag läser, skriver och funderar över livet medan underliga fågelläten gäckar. I en hel timme ligger jag helt stilla och ser ut över detta.

Sedan fortsätter mitt filosoferande här, jag känner mig som ett barn på nytt och förtränger tanken på att jag snart måste åka hem.

I stället gör jag mig så toksnygg jag bara kan.

Och smäller sedan av ett stort party i alla regnbågens färger med ett gäng powerdonnor!

Och när den ljumma kvällen övergått till sen timme och till och med gryning vandrar jag tillbaka till min villa och tänker att här …

… på den magiska resorten Belle Mare Plage på Mauritius allra vackraste strand hör jag hemma.

 

Arbetsuniform, ja eller nej?

För något år sedan läste jag en artikel om art directorn Matilda Kahl som haft på sig samma uniform på jobbet i tre års tid för att slippa planera sin outfit varje dag. Hennes stående klädval var vit skjorta och svarta byxor. Genom att alltid köra samma outfit kunde hon i stället för att slösa tid på att välja kläder på morgonen rikta all sin kreativitet på jobbet.

Andra som också kör på det är bland andra Mark Zuckerberg som sportar sin grå Brunello Cucinelli t-shirt. Steve Jobs blev ju känd för att alltid bära svart polotröja, jeans och New Balance sneakers. För att inte tala om salige Karl Lagerfeld med sin ikoniska uniform bestående av stärkt vit skjorta med hög krage (han lär ha haft ett tusental i garderoben), svarta solglasögon och skräddarsydda svarta kavaj.

Samma outfit varje dag känns ju som en bra idé och ibland tänker jag att jag också skulle börja med det. Men direkt efter dyker tanke nummer två upp: vad skulle bli min jobbuniform? Jeans bär jag redan i dag i alla fall 75 % av tiden så de blir det nog. Men upptill då? Vit t-shirt med svart blazer över? Skinnjacka? Eller skulle jag göra en Jobs och satsa på den svarta polotröjan?

Nu tror jag kanske inte att jobbuniform skulle passa mig i längden. Jag skulle nog säkert känna mig befriad från onödig stress och, precis som Kahl säger i artikeln, slippa känna pressen på att alltid bevisa min kreativa förmåga (och att jag har koll på modet) genom mina kläder. Men samtidigt skulle nog mycket av lusten försvinna, glädjen i att faktiskt byta skepnad – och karaktär – efter humör och lust. Är inte det något av modets styrkor, att kunna visa vem man är och styrka sin identitet men också hur man vill uppfattas av andra?

 

Till hela bloggen