Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Skor för livet – sju tips som får skorna att bli som nya

Häromdagen var jag förbi min skomakare och hämtade ett par skor som jag lämnat in för att klackas och sulas om. Inte de på bilden men väl ett par loafers. Det känns bra att kunna säga min skomakare. Jag har gått till honom i flera år nu och mina skor blir nästan alltid till och med bättre än nya. Så var det med mina omtalade svarta skinnloafers som jag bott i den här sommaren och som jag helt slitit bort sulan på. Upputsade var de till på köpet när jag fick tillbaka dem. Man vill ju slå ett slag för sin skomakare som alltid tar sig an ens skor hur slitna och smutsiga de än är när man släntrar med dit med dem i en påse. Varför skäms man alltid lite för att man inte putsat dem bättre?

Jag tycker det är fint att kunna gå till någon som håller koll på ens skor. Haha, det känns ibland till och med som att han bara genom att titta på skorna vet hur jag själv mår. Jag investerar gärna i kvalitetsskor som man kan använda i tio, och ibland upp till 20 år med rätt skovård. Då hinner de forma sig efter fötterna och bli personliga, förutsätt att man sköter om dem.

Skorna ska inte bara ta oss från A till B, de sätter också tonen och kan lyfta vilken look som helst. Om de är välskötta. Allt som behövs är lite tid och kärlek. Nu när sommarskorna ställs undan brukar jag försöka passa på att se över alla, göra rent och putsa upp dem och lämna de som behöver mer omvårdnad till skomakaren. Jag har skor i min ägo jag haft i säkert tjugo år och då är det sådana som jag ändå använt frekvent, om inte dagligen så varje vecka. Så, från mig till er alla, här kommer sju smarta tips för hur ni bäst piffar upp era skor.

Torka av skorna. Ta för vana att alltid torka av skorna med en fuktig trasa efter användning. (Mockaskor borstas lätt med en mockaborste.) Det är viktigt särskilt under höst och vinter då salt och smuts kan förstöra dina skor.

Rengör, smörj in och impregnera. Gör rent och smörj in skorna regelbundet med skokräm. Glöm inte lädersulan, om skon har en sådan. Avsluta med en impregnering och se till att alltid impregnera nya skor före den första användningen. Tänk på att även sneakers ska impregneras.

Använd skoblock. Med skoblock bevarar man formen och ökar livslängden på dina skor. Allra bäst är skoblock av obehandlat ceder- eller sandelträ som absorberar fukt. Var noga med att skoblocken är anpassade efter skons storlek och form.

Sätt på och ta av på rätt sätt. Använd alltid skohorn, hallå! Knyt upp skosnören och lossa spännen/kardborrband ordentligt innan du tar av dig skorna. Trampa inte av dem på hälen för då förstör du bakkappan.

Låt skorna vila. Byt skor ofta, helst varje dag så håller de sig fräscha längre och får en chans att återhämta sig. Är skorna helt nya bör du använda dem varsamt i början.

Besök skomakaren. Lämna in skorna för reparation hos en bra skomakare. Håll skorna levande genom att klacka och sula om dem och laga trasiga sömmar.

Ge skorna utrymme. Förvara dina skor prydligt och luftigt så att de inte nöter mot varandra. Skor som inte används för säsongen förvaras i sina originalkartonger och helst i den tygpåse som ofta följer med vid köpet.

Ju mer regelbundet man tar hand om sina skor desto bättre kommer de att hålla. Då behöver man förstås bra grejer. Själv har jag en hel uppsättning med skovårdsgrejer hemma, men egentligen klarar man sig bra med påstrykningsborste (helst en för varje färg), rengöringsmedel, skokräm i lämpliga färger, putsduk/putsborste (ha några olika för mörka respektive ljusa färger), mockaborste för skor i mocka och nubuck, samt impregneringsspray. Sedan är rejäla skoblock i trä riktigt bra om man vill att skorna ska hålla formen.

Välj produkter med omsorg – här kommer några tips!

 

Rengöringsspray för mocka R.M. Williams // Lädertvål som passar till alla typer av läderprodukter Ekol

 

Skoborste av svinborst med påstrykare Springyard // Skoputslåda innehållandes 14 skovårdsprodukter Loake Luxury

 

Rengöringsservetter för sneakers Sneaker Lab // Impregneringsspray universal Springyard

Putsborste Saphir Medaille d’Or // Putsvante i ull Lorenzi Milano

 

Skohorn i rosenträ Crocket & Jones // Skoknekt Manufactum

 

Keeping it simple

Skjorta Cos Stores // Jeans Massimo Dutti // Skor Rizzo

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme

 

Skärtorsdagsinspo – takterrasserna som snart öppnar

Glad påsk guys!

Snart blir det fri lek hela helgen. Om ni som jag blir kvar i stan så kommer här några tips på härliga takterrasserna där man kan lapa sol, dricka drinkar och se solen gå ner över se horisonten.

Önskar er härliga stunder och en massa påskkyssar.

SUS – Stockholm under stjärnorna

Fem hus, fyra gator och två torg formar Stockholms mest spännande citykvarter Urban Escape. Högst upp breder ett enormt taklandskap ut sig, SUS, kort för Stockholm Under Stjärnorna. Den 1 200 kvadratmeter stora terrassen öppnade i somras och här, 47 meter upp i luften, samsas restauranger, barer, utomhusbio, träning och aktiviteter. Den 26 april öppnar SUS för säsongen – inte en dag för tidigt!

www.sthlmunderstjarnorna.com

Foto: AMF Fastigheter

Scandic Anglais Terrassen – ovanför Stureplan

Mitt ”go to”-ställe för skön stämning, bra musik och goda drinkar. Och med toppenläge intill Stureplan och vacker vy över Humlegården fortsätter Scandic Anglais takterrass att hålla fanan högt som en av stans bästa. Våning 7, tack!

www.scandichotels.se

Foto: Jimmy Eriksson

The Winery Hotel – vin, mat, pool, musik

Vin, vyer och vass musik. Skippa city och ta er ut till Solna; på Winery Hotels härliga takterrass kopplar man av med ett glas hantverksvin och italienska charkuterier medan solen går ner över Friends Arena. Hotellet öppnade 2016 och blev snabbt omtalat för sin helgjutna satsning på vin och allt därtill. Winery Rooftop är deras takbar inredd i industriell stil och med bekväma solstolar för skönt kvällshäng medan DJ:s spelar grym musik. Köper man ett dagspass får man även tillgång till takpoolen och ett rum för ombyte och avkoppling.

www.thewineryhotel.se

ARC – nykomlingen

Den 26 april slår nya designhotellet Blique by Nobis upp portarna. Beläget på Gävlegatan 18 leder portalen in på en grönskande gård. Tanken är att hotellet ska kännas som ett helt eget kvarter i gränslandet mellan Vasastan och Hagastaden, ett kreativt community med stora sociala ytor där arkitektur möter konst möter konst möter design, musik och mat. Högst upp i huset ligger Arc med restaurang och utebar med milsvid utsikt 360 °. Takterrassen kommer garanterat att bli sommarens hetaste ”go to”-ställe.

www.nobis.se

Urban Deli – takpark mitt i stan

Takpark by Urban Deli är numera en institution bland Stockholms mäktigaste uteserveringar med utsikt. Högst upp i huset på Sveavägen 44 har man ett panorama över takåsarna och inför säsongen har terrassen fått en make-over och fått ett italienskt torg och en sydfransk apelsinlund där man kan gotta sig med sydamerikanska paraplydrinkar. Dessutom kommer underbara modeprofilen Fredrik Robertsson  att fylla takparken med underhållning och aktiviteter hela sommaren.

www.urbandeli.org/takpark

 

Påskhelgens äggigaste tips

Veckans mattips! Äggugglor och äggkycklingar som lyfter påskbordet på ett kick.

God mat och framförallt ägg hör ju högtiden till. Dessutom är det alltid kul att påskpyssla med ägg och smarriga bakverk och skapa sina egna versioner av klassikerna på matbordet i påsk. Dit hör definitivt de här ägg-stra (förlåt!) söta skapelserna.

Ett tips: Spola äggen i kallt vatten direkt efter kokning. Då upphör kokningen av ägget direkt, dessutom lossnar skalet lättare om ägget kyls.

Äggugglor och äggkycklingar – det här behövs
ägg
gröna oliver
tandpetare
morot
torkade blåbär

Gör så här:
Koka äggen hårdkokta (8–10 minuter). Spola dem i kallt vatten och skala dem.
Skala en morot och skär tunna remsor av den med osthyvel. Använd sedan kniv för att skära ut fötter, näbb och tuppkam.
Dela oliverna (= ögonen) på mitten och fäst dem med tandpetare som ögon på äggugglorna.
Skär runda små ögon av torkade blåbär och fäst dem på ägget med hjälp av tandpetare på äggkycklingarna.
Ta-da!

 

Till hela bloggen