Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Skimrande pärlor– vår nya favoritdetalj

Så här års är butikernas skyltfönster fyllda med extra glittriga smycken för helgernas många kalas. Inte minst pärlor har gjort comeback och smugit sig in mer och mer i vardagsmodet. Pärlors popularitet har skiftat under åren men i dag är skimrande pärlor i alla former, från klassiska pärlcollier till statementörhängen med stora sötvattenspärlor, återigen superhett.

För mig har fascinationen för pärlan alltid funnits där, vissa material talar ju till en. Dessutom tycker jag att det är spännande att varje pärla är unik. Genom åren har jag både köpt, fått och ärvt pärlsmycken av olika slag. Mest använder jag mina pärlhalsband och då framför allt till vardags för att lyfta en annars nerklädd look. Till fest gillar jag att ösa på med ett gäng pärlhalsband i olika längder. Jag har bland annat ett riktigt långt pärlhalsband som jag ärvt av mormor och jag gillar tanken på att hon får följa med mig ut när jag bär det.

Nästan lite ironiskt kommer en äkta naturlig pärla till av en slump – helt utan människans påverkan. Det är ett sätt för musslan att skydda sig när något främmande, till exempel en parasit, har trängt in under skalet och som irriterar. I musslans mantelvävnad produceras en pärlsubstans som musslan väver lager på lager av för att kapsla in inkräktaren. Så småningom bildas en vacker pärla.

Äkta naturliga havspärlor av god kvalitet är dock sällsynta och de flesta pärlor på marknaden idag är odlade. Men även de kan vara ytterst ovanliga och dyra, för pärlodling är en tidskrävande process som kan ta flera år innan en pärla av någorlunda storlek blivit till. Lite kul att känna till är att vår egen Carl von Linné faktiskt var en av pionjärerna inom pärlodling. Redan på 1700-talet lyckades han odla runda pärlor i den svenska sötvattenmusslan. Men det dröjde till början av 1900-talet innan det stora genombrottet kom, då flera japaner gemensamt förfinade pärlodlingsmetoden, samma metod som används än idag. Efter att pärlodlingar i större skala kom igång på 1920-talet har de odlade pärlorna översvämmat marknaden.

Det finns tre huvudgrupper av odlade pärlor; saltvattenspärla (Akoya), söderhalvspärla (South Sea), och sötvattenspärla. Den övervägande andelen är vita men de förekommer i en rad olika färger såsom rosa, silver, guld, blå och svart. Sydostasien är världsledande i att odla pärlor och särskilt eftertraktad är den japanska pärlan: vit, med perfekt form och en fantastisk lyster.

Klassiska pärlsmycken är inte bara förenade med en lång hantverkstradition utan också nydanande design. Pärlan är smyckesdesignernas och modehusens nya favoritdetalj och den klassiska pärlan har fått nya uttryck med moderna former. Så plocka fram dina äkta pärlor och uppdatera gärna smyckeskriet med något nytt som ger din stil det lilla extra. Ett par pärlörhängen eller ett enradigt halsband är så snyggt att bära till ett par jeans och en enkel vit t-shirt, precis som till den lilla svarta. Vackert, tidlöst och sensuellt!

Till sist vill jag bara skicka med er lite tips på hur ni bäst sköter om era äkta pärlor:

  • Pärlor mår bäst av att användas för att behålla sin fina lyster. Låt dem alltså inte ligga kvar i smyckeskrinet!
  • Förvara pärlorna liggande på mjukt underlag, dock inte bomull som har en uttorkande effekt på den fukt som finns naturligt i pärlan.
  • Pärlor är känsliga för stora temperaturskillnader. Undvik att lägga varma pärlor på kalla ytor, eller gå från kallt utomhusväder till värmen framför en öppen spis.
  • Pärlor är också känsliga för kemikalier såsom hårspray, parfym, svett och dylikt. Undvik därför att spraya parfym direkt på pärlorna. Vänta en halvtimme efter att du sprayat på dig parfym innan du sätter på dig pärlorna. Bär heller inte pärlsmycken i duschen.
  • Torka av pärlorna då och då efter användning med en mjuk och lätt fuktad trasa för att få bort hudavlagringar och sminkrester.
  • Låt gärna en juvelerare titta på ditt halsband en gång om året. Om tråden har blivit nött eller om avstånden mellan pärlorna ökat bör halsbandet träs om.

 

Bilar, bilar, bilar och lite till

Det är måndag men i fredags var det fredag och dags för ett av försommarens trevligaste event: Connoisseurs Motordag.

Ni som har följt mig ett tag har säkert koll på att jag gillar att ratta bil och även om jag inte har råd att lägga vantarna på någon av dyrgriparna som presenteras på motordagen så är det alltid härligt att åka ut till Steninge Slott och njuta av de fina bilarna och vackra ägorna.

Steninge slott ligger i Sigtuna kommun, inte långt från Arlanda och ägs av Per och Åsa Taube. Det är ett otroligt fint och välbehållet slott, uppfört i slutet av 1600-talet efter ritningar av Nicodemus Tessin den yngre.

Under motordagen får prestigemärken som Rolls Royce, Porsche, Ferrari och andra möjlighet att visa upp sig för inbjudna motorentusiaster och i år hade de satsat som aldrig tidigare. Vagnparken gick verkligen inte av för hackor.

Det fanns många skönheter att sätta tänderna i! Vem vill inte ha en bil med vingar?

Madame Connoisseur och min boss Susanne var nöjd och glad.

Drygt tusen gäster var på plats och förutom bilutställningen och möjligheten att provköra bjöds det på härlig lunch och en mousserande vin från Richard Juhlin och MRG Wines – alkoholfri förstås eftersom det ju är ett motorevent. Jag dricker ju sällan alkohol och vill ni hitta ett riktigt bra alkoholfritt vin rekommenderar jag varmt att ta en kik på MRG Wines alkoholfria viner. Gillar särskilt den här gjord på chardonnaydruvor med låg sötma och fullpackad med gröna äpplen, päron och citrus och precis lagom torrt.

Min stiliga kollega Robin från Connoisseur – dagen till ära iklädd våra bågar Skaulo. Det känns fortfarande overkligt när jag ser folk på stan gå runt med Akenberg på näsan.

Vädret var verkligen helt perfekt. Lagom temperatur för att bilarna ska gå varma och utställarna bli nöjda. Vad säger ni om den här giftgröna McLaren?

Ja, och sen åkte vi hem mitt sällskap och jag efter en fantastiskt trevlig eftermiddag.

 

Vecka 25

God morgon!

Måndag och midsommarvecka – hoppas att ni är laddade! I morse gick jag upp vid fem för att hinna träna och få klart lite saker innan dagen kickar igång på allvar. På mitt bord den här veckan.

Research inför tre intervjuer, förbereda knock out criteria och market prioritization inför vår workshop med Business Sweden, ha möte med mitt team, göra en intervju med den här kvinnan, färga fransarna, läsa om batterisvensken, skriva skriva skriva, styra upp midsommar och gratulera min lillebror på födelsedagen.

Nu rullar vi igång den här veckan.

Pic source

 

Tre för övrigt

Gillar: Lila, lavendel, violett, purpur, gredelin. Oavsett vad man kallar den är färgten lila helt enkelt ljuvlig. Aristokratisk och intelligent, men också skör och melankolisk.

Lyssnar på: Marschmusik. Jag bara älskar marschmusik, parader, tapto allt som framförs av en musikkår. Är jag knäpp eller finns det fler därute som är inne på samma spår?

Imponeras av: Ståuppkomiker, som har en fantastisk förmåga att göra långa utsvävningar för att sedan kunna plocka upp en tidigare tråd och knyta ihop säcken. Samtidigt som de är kick-ass på att skämta. En sån vill jag bli.

.

 

Till hela bloggen