Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Skimrande pärlor– vår nya favoritdetalj

Så här års är butikernas skyltfönster fyllda med extra glittriga smycken för helgernas många kalas. Inte minst pärlor har gjort comeback och smugit sig in mer och mer i vardagsmodet. Pärlors popularitet har skiftat under åren men i dag är skimrande pärlor i alla former, från klassiska pärlcollier till statementörhängen med stora sötvattenspärlor, återigen superhett.

För mig har fascinationen för pärlan alltid funnits där, vissa material talar ju till en. Dessutom tycker jag att det är spännande att varje pärla är unik. Genom åren har jag både köpt, fått och ärvt pärlsmycken av olika slag. Mest använder jag mina pärlhalsband och då framför allt till vardags för att lyfta en annars nerklädd look. Till fest gillar jag att ösa på med ett gäng pärlhalsband i olika längder. Jag har bland annat ett riktigt långt pärlhalsband som jag ärvt av mormor och jag gillar tanken på att hon får följa med mig ut när jag bär det.

Nästan lite ironiskt kommer en äkta naturlig pärla till av en slump – helt utan människans påverkan. Det är ett sätt för musslan att skydda sig när något främmande, till exempel en parasit, har trängt in under skalet och som irriterar. I musslans mantelvävnad produceras en pärlsubstans som musslan väver lager på lager av för att kapsla in inkräktaren. Så småningom bildas en vacker pärla.

Äkta naturliga havspärlor av god kvalitet är dock sällsynta och de flesta pärlor på marknaden idag är odlade. Men även de kan vara ytterst ovanliga och dyra, för pärlodling är en tidskrävande process som kan ta flera år innan en pärla av någorlunda storlek blivit till. Lite kul att känna till är att vår egen Carl von Linné faktiskt var en av pionjärerna inom pärlodling. Redan på 1700-talet lyckades han odla runda pärlor i den svenska sötvattenmusslan. Men det dröjde till början av 1900-talet innan det stora genombrottet kom, då flera japaner gemensamt förfinade pärlodlingsmetoden, samma metod som används än idag. Efter att pärlodlingar i större skala kom igång på 1920-talet har de odlade pärlorna översvämmat marknaden.

Det finns tre huvudgrupper av odlade pärlor; saltvattenspärla (Akoya), söderhalvspärla (South Sea), och sötvattenspärla. Den övervägande andelen är vita men de förekommer i en rad olika färger såsom rosa, silver, guld, blå och svart. Sydostasien är världsledande i att odla pärlor och särskilt eftertraktad är den japanska pärlan: vit, med perfekt form och en fantastisk lyster.

Klassiska pärlsmycken är inte bara förenade med en lång hantverkstradition utan också nydanande design. Pärlan är smyckesdesignernas och modehusens nya favoritdetalj och den klassiska pärlan har fått nya uttryck med moderna former. Så plocka fram dina äkta pärlor och uppdatera gärna smyckeskriet med något nytt som ger din stil det lilla extra. Ett par pärlörhängen eller ett enradigt halsband är så snyggt att bära till ett par jeans och en enkel vit t-shirt, precis som till den lilla svarta. Vackert, tidlöst och sensuellt!

Till sist vill jag bara skicka med er lite tips på hur ni bäst sköter om era äkta pärlor:

  • Pärlor mår bäst av att användas för att behålla sin fina lyster. Låt dem alltså inte ligga kvar i smyckeskrinet!
  • Förvara pärlorna liggande på mjukt underlag, dock inte bomull som har en uttorkande effekt på den fukt som finns naturligt i pärlan.
  • Pärlor är känsliga för stora temperaturskillnader. Undvik att lägga varma pärlor på kalla ytor, eller gå från kallt utomhusväder till värmen framför en öppen spis.
  • Pärlor är också känsliga för kemikalier såsom hårspray, parfym, svett och dylikt. Undvik därför att spraya parfym direkt på pärlorna. Vänta en halvtimme efter att du sprayat på dig parfym innan du sätter på dig pärlorna. Bär heller inte pärlsmycken i duschen.
  • Torka av pärlorna då och då efter användning med en mjuk och lätt fuktad trasa för att få bort hudavlagringar och sminkrester.
  • Låt gärna en juvelerare titta på ditt halsband en gång om året. Om tråden har blivit nött eller om avstånden mellan pärlorna ökat bör halsbandet träs om.

 

Keeping it simple

Skjorta Cos Stores // Jeans Massimo Dutti // Skor Rizzo

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme

 

Skärtorsdagsinspo – takterrasserna som snart öppnar

Glad påsk guys!

Snart blir det fri lek hela helgen. Om ni som jag blir kvar i stan så kommer här några tips på härliga takterrasserna där man kan lapa sol, dricka drinkar och se solen gå ner över se horisonten.

Önskar er härliga stunder och en massa påskkyssar.

SUS – Stockholm under stjärnorna

Fem hus, fyra gator och två torg formar Stockholms mest spännande citykvarter Urban Escape. Högst upp breder ett enormt taklandskap ut sig, SUS, kort för Stockholm Under Stjärnorna. Den 1 200 kvadratmeter stora terrassen öppnade i somras och här, 47 meter upp i luften, samsas restauranger, barer, utomhusbio, träning och aktiviteter. Den 26 april öppnar SUS för säsongen – inte en dag för tidigt!

www.sthlmunderstjarnorna.com

Foto: AMF Fastigheter

Scandic Anglais Terrassen – ovanför Stureplan

Mitt ”go to”-ställe för skön stämning, bra musik och goda drinkar. Och med toppenläge intill Stureplan och vacker vy över Humlegården fortsätter Scandic Anglais takterrass att hålla fanan högt som en av stans bästa. Våning 7, tack!

www.scandichotels.se

Foto: Jimmy Eriksson

The Winery Hotel – vin, mat, pool, musik

Vin, vyer och vass musik. Skippa city och ta er ut till Solna; på Winery Hotels härliga takterrass kopplar man av med ett glas hantverksvin och italienska charkuterier medan solen går ner över Friends Arena. Hotellet öppnade 2016 och blev snabbt omtalat för sin helgjutna satsning på vin och allt därtill. Winery Rooftop är deras takbar inredd i industriell stil och med bekväma solstolar för skönt kvällshäng medan DJ:s spelar grym musik. Köper man ett dagspass får man även tillgång till takpoolen och ett rum för ombyte och avkoppling.

www.thewineryhotel.se

ARC – nykomlingen

Den 26 april slår nya designhotellet Blique by Nobis upp portarna. Beläget på Gävlegatan 18 leder portalen in på en grönskande gård. Tanken är att hotellet ska kännas som ett helt eget kvarter i gränslandet mellan Vasastan och Hagastaden, ett kreativt community med stora sociala ytor där arkitektur möter konst möter konst möter design, musik och mat. Högst upp i huset ligger Arc med restaurang och utebar med milsvid utsikt 360 °. Takterrassen kommer garanterat att bli sommarens hetaste ”go to”-ställe.

www.nobis.se

Urban Deli – takpark mitt i stan

Takpark by Urban Deli är numera en institution bland Stockholms mäktigaste uteserveringar med utsikt. Högst upp i huset på Sveavägen 44 har man ett panorama över takåsarna och inför säsongen har terrassen fått en make-over och fått ett italienskt torg och en sydfransk apelsinlund där man kan gotta sig med sydamerikanska paraplydrinkar. Dessutom kommer underbara modeprofilen Fredrik Robertsson  att fylla takparken med underhållning och aktiviteter hela sommaren.

www.urbandeli.org/takpark

 

Påskhelgens äggigaste tips

Veckans mattips! Äggugglor och äggkycklingar som lyfter påskbordet på ett kick.

God mat och framförallt ägg hör ju högtiden till. Dessutom är det alltid kul att påskpyssla med ägg och smarriga bakverk och skapa sina egna versioner av klassikerna på matbordet i påsk. Dit hör definitivt de här ägg-stra (förlåt!) söta skapelserna.

Ett tips: Spola äggen i kallt vatten direkt efter kokning. Då upphör kokningen av ägget direkt, dessutom lossnar skalet lättare om ägget kyls.

Äggugglor och äggkycklingar – det här behövs
ägg
gröna oliver
tandpetare
morot
torkade blåbär

Gör så här:
Koka äggen hårdkokta (8–10 minuter). Spola dem i kallt vatten och skala dem.
Skala en morot och skär tunna remsor av den med osthyvel. Använd sedan kniv för att skära ut fötter, näbb och tuppkam.
Dela oliverna (= ögonen) på mitten och fäst dem med tandpetare som ögon på äggugglorna.
Skär runda små ögon av torkade blåbär och fäst dem på ägget med hjälp av tandpetare på äggkycklingarna.
Ta-da!

 

Till hela bloggen