Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Schackmatt

Bonjour! Låt oss prata om något annat än sorg och bedrövelse nu för annars blir jag knäpp. Låt oss prata om mode, för något ytligare än mode finns väl inte. Eller?

Att tänka på sina kläder och sitt utseende kan verka ytligt men jag skulle snarare säga att ens personliga stil går på djupet. Mode är ett uttrycksmedel och jag tror att kopplingen mellan kläder och identitet går mycket djupt. Kläderna vi bär talar om saker om oss vare sig vi vill det eller inte – och säger också något om hur man vill bli sedd.

Själv gillar jag den klassiska rena looken. Kanske för att det pågår så mycket i mitt huvud att jag måste hålla det yttre så rent och avskalat som möjligt för att skapa balans. Det innebär ofta samma typer av kläder, nästan som en uniform, i enkla kombinationer men med en personlig twist. Något liten detalj som överraskar. Att hitta min stil har inte varit lätt och jag är ännu inte helt framme, men vändpunkten kom nog när jag blev mer bekväm med mitt utseende och slutade att följa trender. Samt att jag alltid satsat på kvalitet och bra passform. Det måste kännas bra och sitta bra, då kommer det också att se bra ut.

Kavaj är något jag har fastnat för, till vardags känns det uppklätt och är så snyggt. Jag tar gärna på mig kavaj om jag har något viktigt möte eller bara vill känna mig cool. I min värld är det ett riktigt powerplagg! Jag älskar kavaj i kombination med ett par smala jeans, välputsade herrskor och något kul detalj som gärna får bidra med lite humor. Det är nog min go to-outfit som inte alls behöver kännas tråkigt. Allt beror på vad man stylar med.

Jag är rätt maskulin i min stil, har nog alltid varit det och jag gillar det som händer i mötet mellan maskulint och feminint. Jag försöker ha klänning oftare men känner mig ofta lite obekväm i det//men har aldrig trivts så bra i det. Jag bär heller aldrig smycken särskilt men gärna en snygg herrklocka runt handleden och kanske ett armband.

Färgmässigt är basen i min garderob mörk denim, svart, vinröd och crème. Därtill satsar jag mycket på mossgrönt, kaki, kornblått och en del ljusrosa. Och vitt i kombination med svart förstås, världens bästa, snyggaste och enklaste färgkombination. Är alltid lika rätt och passar alla kvinnor i alla åldrar. Tycker man att färgkombon känns lite för elegant och festlig är mitt tips just att bryta av med ett par blåjeans för en mer avslappnad vardagslook.

Finns det något som jag och många med mig inspireras av så är det den franska stilen, parisiskornas avslappnade je ne sais quoi som ändå alltid gör dem troligt välklädda och sjukt snygga. Det var nog det jag hade i åtanke när jag satte ihop den här looken: dubbelknäppt kavaj, jeans, blus och blanka skor. Armbandet kommer från Thomas Sabo och det fick jag i julklapp av mina föräldrar för några år sedan. Nästan lite Chanel över det hela, oui?

Kavaj Massimo Dutti // Blus H&M // Jeans Kappahl // Skor Rizzo // Armband Thomas Sabo

 

Fredag!

Håller ni med mig om att den här veckan har varit en sjuhelvetes resa? Galet hektisk för min del och jag har nog sällan varit så produktiv. Skrivit artiklar, intervjuat spännande personer, gjort research, gått på möten, förberett lanseringen inför jul, talat i telefon, sprungit ärenden, skissat på samarbetsförslag för 2019, talat ännu mer i telefon, plåtat till bloggen, cyklat på träningshojen i omgångar och hjälp morsan med att planera en glöggfika. Det jag inte hunnit med är pedikyren, hade tänkt att ha öppna skor på smokingfesten i kväll så jag får se hur jag gör med den saken. Jag har heller inte hunnit med administration för företaget som jag hade tänkt men det får vänta till nästa vecka. Den här helgen tänker jag ägna åt mer icke-relaterade aktiviteter såsom bokläsande, promenader och provsmakning av pepparkakor – bara fem veckor kvar till jul nu!

Men nu ska jag ge järnet på tangentbordet ett par timmar till innan det är dags att svida om till smoking. Först blir det fördrink hemma hos Robert och därefter färd till Såstaholm där baluns med Connoisseur-gänget väntar, vilket ska bli hur kul som helst. Note to self: Gå på fest lite oftare!

Jag hoppas att ni får en alldeles strålande fredagskväll ni med, vare sig ni ska på partaj eller chilla i myskläder hemma i soffan, så hörs vi lite senare.

 

Efter ett besök hos frisören

Nu känns håret fint och fräscht igen efter ett besök hos Camilla på Cardell.

Hej! Jag var hos Camilla på Cardell igår och fixade håret. Det är alltid mysigt att komma dit och få bli ompysslad. Camilla är grym på att få mitt hår att se mycket fräschare ut igen och jag går alltid därifrån lite mer rak i ryggen. Kan vi bara komma överens om att en bra frisör är värd sin vikt i guld?

För mig är ett besök hos frisören också en välbehövlig paus från vardagens knot. Jag sitter gärna tyst och ser på när Camilla jobbar och det är så skönt att kunna göra det utan att det känns konstigt. Camilla är helt fine med att inte behöva prata; jag kan tänka mig att som frisör blir det rätt mycket snack om allt mellan himmel och jord hela dagarna så hon tycker nog också att det är rätt skönt. Ibland har jag även med mig datorn så att jag kan jobba lite samtidigt.

Igår var det dags för omsättning av mina extensions. Mitt eget hår har blivit ganska långt i sig självt men typiskt nordiskt (läs: tunna hårstrån) så jag har förlängning främst för en tjockare känsla. Sedan jämnade hon till topparna och kapade min galet snabbväxande lugg, så nu går jag runt med den där härliga känslan av nyklippt hår.

Dags för mig att kila, jag ska hämta bilen och åka till däckverkstan för att byta till vinterdäck. Mors!

 

Torsdagsinspo

Nu när jag ändå redan har bombarderat er med så många bilder från Gleneagles så tycker jag att vi stannar kvar i Skottland ett tag till, i alla fall mentalt. Men vi lämnar Gleneagles och vänder blicken åt sydväst där en skotsk superanläggning väntar: Turnberry.

Bland alla ikonbanor står Turnberrys Alisa Course högt i popularitet. Belägen på randen av Atlanten talar vi links av bästa sort. Alisa har stått värd för British Open vid fyra tillfällen, senast 2009, och det är verkligen en underbar scen för The Open. Här finns lika spektakulära som legendariska hål där stor golfhistoria har skrivits. Det vore väl något att själv få åka dit och skriva vidare på den! Efter helgen som var har jag verkligen fattat tycke för Skottland, såväl atmosfären som folket och naturen så det skulle jag inte tacka nej till.

Här på Alisa utgör naturens element och det ombytliga vädret utgör en stor del av upplevelsen. Skulle den ständigt närvarande blåsten bli för svår är det samtidigt så vackert att man kan bortse från alla dubbelbogeys man garanterat kommer att göra. Det är väl ändå fair, känner jag.

I blickfånget står den storslagna fyren, 24 meter hög som visat sjömännen vägen ända sedan 1873. Och sedan 1901, då Turnberry invigdes, vägleder den golfare.

Det femstjärniga hotellet är lika omtalat som banan. Nu kan jag inte hela historien bakom men det var här som legenden Robert de Bruce en gång regerade. Och det ser ju superfint ut där det ligger inbäddat i grönskan med utsikt mot havet och den oförstörda kustlinje. Turnberrys andra bana Kintyre ska vara minst lika bra, sedan finns det också en niohålare, Arran, att pröva på om man vill maxa golfen.

Vi säger väl så, ha en fin torsdag!

 

Till hela bloggen