Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Saker att se fram emot

Nu är arbetsveckans andra dag över och tekokaren går varm här hemma. Jag har en hel del vila att ta igen efter två långa arbetsdagar. Gårdagen var dessutom rätt tung och jag kände mig oerhört ledsen när jag tänkte på pappa och att han skulle ha fyllt 74 år. Jag försökte bara ta mig igenom dagen och när jag kom hem på kvällen orkade jag knappt få i mig någonting att äta så jag kröp ner i sängen och låg och tittade på kort och läste i pappas dagbok. Det känns fint att få ta del av hans små vardagliga anteckningar genom åren, vad han har gjort, vilket väder det varit, helt vardagliga triviala saker. Sedan sov jag som en stock och jag förmodar att det är känslostormen i kombination med mycket jobb som knockade mig.

Det är okej att livet inte alltid är roligt och att man emellanåt drabbas av kriser som skakar om ens tillvaro i sina grundvalar, men jag vet att jag måste se framåt. Märkligt nog fylls min energi på ändå och jag börjar närma mig den genuina glädje jag brukade ha inom mig. I dag har jag mått bättre och känt mig gladare. Inte minst för att jag haft på mig min nya kanelfärgade tröja. Låter kanske malplacerat i sammanhanget, men visst är det väl skönt att man kan peppa sig själv med något så banalt som kläder? Bra psykologiknep att ta till när man inte får tag på sin terapeut för ett akutsamtal; man drar bara på sig en favoritoutfit så klarar man att ta sig igenom en dag till. Och jag älskar kanel, både smaken och färgen. Kommer att matcha alla färgglada träd med denna stickade tröja framöver. Men hörrni, strunt i det nu för jag tänkte prata lite om saker att se fram emot i stället.

För det första, lanseringen av vårt accessoarmärke! Vi börjar närma oss och det känns så jäkla spännande, galet, läskigt, ja allt på en och samma gång. I mitten av november åker AnnKathrin och jag dessutom till Köpenhamn för att diskutera ett eventuellt samarbete inför 2019, vilket jag har stora förhoppningar på. Stay tuned.

Jag har haft några riktigt bra kundmöten på sistone och har flera nya uppdrag på väg in. Verkligen superkul och en bekräftelse på att jag faktiskt är bra på det jag gör eftersom folk har hört av sig till mig via rekommendationer.

Jag åker till Skottland om två veckor vilket ska bli så jäkla kul. Det blir första gången jag åker dit och ser fram emot precis allting; landskapet, språket, maten, kulturen och förstås att få uppleva Gleneagles som alla pratar om.

Det går som tåget med mina investeringar. Jag sparar både i fonder, på bankkonto med så hög ränta som möjligt, investerar i aktier själv och via en privat kapitalförvaltare, som jag var och träffade i eftermiddags för att gå igenom läget. Även om börsen har gått ner mycket den senaste tiden så är jag på det stora hela väldigt nöjd. Att se sina besparingar växa ger en stor tillfredsställelse – oavsett om man sparar pengar till något speciellt eller bara vill ha en stor hög med fuck off-pengar. Alla borde ha det så har ni inte tagit tag i era investeringar så är det dags nu! Egentligen sparar jag inte till något speciellt men det känns väldigt bra att veta att jag kommer att klara mig vad som än händer, och att den dagen jag vill flytta till en ny lägenhet eller vad det nu är, så kan jag faktiskt ta den kostnaden.

Det var allt för mig – ha en trevlig kväll!

Fredag!

Håller ni med mig om att den här veckan har varit en sjuhelvetes resa? Galet hektisk för min del och jag har nog sällan varit så produktiv. Skrivit artiklar, intervjuat spännande personer, gjort research, gått på möten, förberett lanseringen inför jul, talat i telefon, sprungit ärenden, skissat på samarbetsförslag för 2019, talat ännu mer i telefon, plåtat till bloggen, cyklat på träningshojen i omgångar och hjälp morsan med att planera en glöggfika. Det jag inte hunnit med är pedikyren, hade tänkt att ha öppna skor på smokingfesten i kväll så jag får se hur jag gör med den saken. Jag har heller inte hunnit med administration för företaget som jag hade tänkt men det får vänta till nästa vecka. Den här helgen tänker jag ägna åt mer icke-relaterade aktiviteter såsom bokläsande, promenader och provsmakning av pepparkakor – bara fem veckor kvar till jul nu!

Men nu ska jag ge järnet på tangentbordet ett par timmar till innan det är dags att svida om till smoking. Först blir det fördrink hemma hos Robert och därefter färd till Såstaholm där baluns med Connoisseur-gänget väntar, vilket ska bli hur kul som helst. Note to self: Gå på fest lite oftare!

Jag hoppas att ni får en alldeles strålande fredagskväll ni med, vare sig ni ska på partaj eller chilla i myskläder hemma i soffan, så hörs vi lite senare.

 

Efter ett besök hos frisören

Nu känns håret fint och fräscht igen efter ett besök hos Camilla på Cardell.

Hej! Jag var hos Camilla på Cardell igår och fixade håret. Det är alltid mysigt att komma dit och få bli ompysslad. Camilla är grym på att få mitt hår att se mycket fräschare ut igen och jag går alltid därifrån lite mer rak i ryggen. Kan vi bara komma överens om att en bra frisör är värd sin vikt i guld?

För mig är ett besök hos frisören också en välbehövlig paus från vardagens knot. Jag sitter gärna tyst och ser på när Camilla jobbar och det är så skönt att kunna göra det utan att det känns konstigt. Camilla är helt fine med att inte behöva prata; jag kan tänka mig att som frisör blir det rätt mycket snack om allt mellan himmel och jord hela dagarna så hon tycker nog också att det är rätt skönt. Ibland har jag även med mig datorn så att jag kan jobba lite samtidigt.

Igår var det dags för omsättning av mina extensions. Mitt eget hår har blivit ganska långt i sig självt men typiskt nordiskt (läs: tunna hårstrån) så jag har förlängning främst för en tjockare känsla. Sedan jämnade hon till topparna och kapade min galet snabbväxande lugg, så nu går jag runt med den där härliga känslan av nyklippt hår.

Dags för mig att kila, jag ska hämta bilen och åka till däckverkstan för att byta till vinterdäck. Mors!

 

Torsdagsinspo

Nu när jag ändå redan har bombarderat er med så många bilder från Gleneagles så tycker jag att vi stannar kvar i Skottland ett tag till, i alla fall mentalt. Men vi lämnar Gleneagles och vänder blicken åt sydväst där en skotsk superanläggning väntar: Turnberry.

Bland alla ikonbanor står Turnberrys Alisa Course högt i popularitet. Belägen på randen av Atlanten talar vi links av bästa sort. Alisa har stått värd för British Open vid fyra tillfällen, senast 2009, och det är verkligen en underbar scen för The Open. Här finns lika spektakulära som legendariska hål där stor golfhistoria har skrivits. Det vore väl något att själv få åka dit och skriva vidare på den! Efter helgen som var har jag verkligen fattat tycke för Skottland, såväl atmosfären som folket och naturen så det skulle jag inte tacka nej till.

Här på Alisa utgör naturens element och det ombytliga vädret utgör en stor del av upplevelsen. Skulle den ständigt närvarande blåsten bli för svår är det samtidigt så vackert att man kan bortse från alla dubbelbogeys man garanterat kommer att göra. Det är väl ändå fair, känner jag.

I blickfånget står den storslagna fyren, 24 meter hög som visat sjömännen vägen ända sedan 1873. Och sedan 1901, då Turnberry invigdes, vägleder den golfare.

Det femstjärniga hotellet är lika omtalat som banan. Nu kan jag inte hela historien bakom men det var här som legenden Robert de Bruce en gång regerade. Och det ser ju superfint ut där det ligger inbäddat i grönskan med utsikt mot havet och den oförstörda kustlinje. Turnberrys andra bana Kintyre ska vara minst lika bra, sedan finns det också en niohålare, Arran, att pröva på om man vill maxa golfen.

Vi säger väl så, ha en fin torsdag!

 

Till hela bloggen