Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Saker att se fram emot

Nu är arbetsveckans andra dag över och tekokaren går varm här hemma. Jag har en hel del vila att ta igen efter två långa arbetsdagar. Gårdagen var dessutom rätt tung och jag kände mig oerhört ledsen när jag tänkte på pappa och att han skulle ha fyllt 74 år. Jag försökte bara ta mig igenom dagen och när jag kom hem på kvällen orkade jag knappt få i mig någonting att äta så jag kröp ner i sängen och låg och tittade på kort och läste i pappas dagbok. Det känns fint att få ta del av hans små vardagliga anteckningar genom åren, vad han har gjort, vilket väder det varit, helt vardagliga triviala saker. Sedan sov jag som en stock och jag förmodar att det är känslostormen i kombination med mycket jobb som knockade mig.

Det är okej att livet inte alltid är roligt och att man emellanåt drabbas av kriser som skakar om ens tillvaro i sina grundvalar, men jag vet att jag måste se framåt. Märkligt nog fylls min energi på ändå och jag börjar närma mig den genuina glädje jag brukade ha inom mig. I dag har jag mått bättre och känt mig gladare. Inte minst för att jag haft på mig min nya kanelfärgade tröja. Låter kanske malplacerat i sammanhanget, men visst är det väl skönt att man kan peppa sig själv med något så banalt som kläder? Bra psykologiknep att ta till när man inte får tag på sin terapeut för ett akutsamtal; man drar bara på sig en favoritoutfit så klarar man att ta sig igenom en dag till. Och jag älskar kanel, både smaken och färgen. Kommer att matcha alla färgglada träd med denna stickade tröja framöver. Men hörrni, strunt i det nu för jag tänkte prata lite om saker att se fram emot i stället.

För det första, lanseringen av vårt accessoarmärke! Vi börjar närma oss och det känns så jäkla spännande, galet, läskigt, ja allt på en och samma gång. I mitten av november åker AnnKathrin och jag dessutom till Köpenhamn för att diskutera ett eventuellt samarbete inför 2019, vilket jag har stora förhoppningar på. Stay tuned.

Jag har haft några riktigt bra kundmöten på sistone och har flera nya uppdrag på väg in. Verkligen superkul och en bekräftelse på att jag faktiskt är bra på det jag gör eftersom folk har hört av sig till mig via rekommendationer.

Jag åker till Skottland om två veckor vilket ska bli så jäkla kul. Det blir första gången jag åker dit och ser fram emot precis allting; landskapet, språket, maten, kulturen och förstås att få uppleva Gleneagles som alla pratar om.

Det går som tåget med mina investeringar. Jag sparar både i fonder, på bankkonto med så hög ränta som möjligt, investerar i aktier själv och via en privat kapitalförvaltare, som jag var och träffade i eftermiddags för att gå igenom läget. Även om börsen har gått ner mycket den senaste tiden så är jag på det stora hela väldigt nöjd. Att se sina besparingar växa ger en stor tillfredsställelse – oavsett om man sparar pengar till något speciellt eller bara vill ha en stor hög med fuck off-pengar. Alla borde ha det så har ni inte tagit tag i era investeringar så är det dags nu! Egentligen sparar jag inte till något speciellt men det känns väldigt bra att veta att jag kommer att klara mig vad som än händer, och att den dagen jag vill flytta till en ny lägenhet eller vad det nu är, så kan jag faktiskt ta den kostnaden.

Det var allt för mig – ha en trevlig kväll!

Keeping it simple

Skjorta Cos Stores // Jeans Massimo Dutti // Skor Rizzo

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme

 

Skärtorsdagsinspo – takterrasserna som snart öppnar

Glad påsk guys!

Snart blir det fri lek hela helgen. Om ni som jag blir kvar i stan så kommer här några tips på härliga takterrasserna där man kan lapa sol, dricka drinkar och se solen gå ner över se horisonten.

Önskar er härliga stunder och en massa påskkyssar.

SUS – Stockholm under stjärnorna

Fem hus, fyra gator och två torg formar Stockholms mest spännande citykvarter Urban Escape. Högst upp breder ett enormt taklandskap ut sig, SUS, kort för Stockholm Under Stjärnorna. Den 1 200 kvadratmeter stora terrassen öppnade i somras och här, 47 meter upp i luften, samsas restauranger, barer, utomhusbio, träning och aktiviteter. Den 26 april öppnar SUS för säsongen – inte en dag för tidigt!

www.sthlmunderstjarnorna.com

Foto: AMF Fastigheter

Scandic Anglais Terrassen – ovanför Stureplan

Mitt ”go to”-ställe för skön stämning, bra musik och goda drinkar. Och med toppenläge intill Stureplan och vacker vy över Humlegården fortsätter Scandic Anglais takterrass att hålla fanan högt som en av stans bästa. Våning 7, tack!

www.scandichotels.se

Foto: Jimmy Eriksson

The Winery Hotel – vin, mat, pool, musik

Vin, vyer och vass musik. Skippa city och ta er ut till Solna; på Winery Hotels härliga takterrass kopplar man av med ett glas hantverksvin och italienska charkuterier medan solen går ner över Friends Arena. Hotellet öppnade 2016 och blev snabbt omtalat för sin helgjutna satsning på vin och allt därtill. Winery Rooftop är deras takbar inredd i industriell stil och med bekväma solstolar för skönt kvällshäng medan DJ:s spelar grym musik. Köper man ett dagspass får man även tillgång till takpoolen och ett rum för ombyte och avkoppling.

www.thewineryhotel.se

ARC – nykomlingen

Den 26 april slår nya designhotellet Blique by Nobis upp portarna. Beläget på Gävlegatan 18 leder portalen in på en grönskande gård. Tanken är att hotellet ska kännas som ett helt eget kvarter i gränslandet mellan Vasastan och Hagastaden, ett kreativt community med stora sociala ytor där arkitektur möter konst möter konst möter design, musik och mat. Högst upp i huset ligger Arc med restaurang och utebar med milsvid utsikt 360 °. Takterrassen kommer garanterat att bli sommarens hetaste ”go to”-ställe.

www.nobis.se

Urban Deli – takpark mitt i stan

Takpark by Urban Deli är numera en institution bland Stockholms mäktigaste uteserveringar med utsikt. Högst upp i huset på Sveavägen 44 har man ett panorama över takåsarna och inför säsongen har terrassen fått en make-over och fått ett italienskt torg och en sydfransk apelsinlund där man kan gotta sig med sydamerikanska paraplydrinkar. Dessutom kommer underbara modeprofilen Fredrik Robertsson  att fylla takparken med underhållning och aktiviteter hela sommaren.

www.urbandeli.org/takpark

 

Påskhelgens äggigaste tips

Veckans mattips! Äggugglor och äggkycklingar som lyfter påskbordet på ett kick.

God mat och framförallt ägg hör ju högtiden till. Dessutom är det alltid kul att påskpyssla med ägg och smarriga bakverk och skapa sina egna versioner av klassikerna på matbordet i påsk. Dit hör definitivt de här ägg-stra (förlåt!) söta skapelserna.

Ett tips: Spola äggen i kallt vatten direkt efter kokning. Då upphör kokningen av ägget direkt, dessutom lossnar skalet lättare om ägget kyls.

Äggugglor och äggkycklingar – det här behövs
ägg
gröna oliver
tandpetare
morot
torkade blåbär

Gör så här:
Koka äggen hårdkokta (8–10 minuter). Spola dem i kallt vatten och skala dem.
Skala en morot och skär tunna remsor av den med osthyvel. Använd sedan kniv för att skära ut fötter, näbb och tuppkam.
Dela oliverna (= ögonen) på mitten och fäst dem med tandpetare som ögon på äggugglorna.
Skär runda små ögon av torkade blåbär och fäst dem på ägget med hjälp av tandpetare på äggkycklingarna.
Ta-da!

 

Till hela bloggen