Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Så håller du dina sneakers i toppskick

Kommer ni ihåg i september när jag köpte de här New Balance-sneakersen? I vaniljgul mesh och mocka med vita skosnören.

De fick följa med till Hamburg i förra veckan men när jag kom hem upptäckte jag att de såg de ut så här.

Men så är det ju med skor, förr eller senare får man fläckar på dem och är de vita kan man ge sig den på att det går snabbt.

Man vill ju bevara den där ”gå ut i nya fräscha skor”-känslan länge och det allra bästa är förstås att ta bort fläckarna så fort de dyker upp eller åtminstone göra rent sneakersen en gång i veckan, men vi vet ju alla hur det är med den saken.

Så nu när sneakersäsongen drar igång på allvar tänkte jag passa på att denna onsdag skicka med er åtta smarta tips om hur du håller dina sneakers rena och fräscha.

1. Impregnera skorna innan du använder dem första gången. Dels förebygger du och skyddar dem mot smuts och fukt, och dels är de lättare att senare göra rent.

2. Borsta bort smuts med en torr skoborste. Rengör därefter skorna med en fuktig trasa och gnugga bort fläckarna med varmt vatten och några droppar mild tvål eller diskmedel, alternativt speciell rengöring för sneakers. Ta bort löddret och låt torka.

3. Använd en tandborste längs kanter och för andra svåråtkomliga delar. Gnugga med varmt vatten och mild tvål.

4. Behöver du ta till grövre rengöring på dina en gång vita sneakers kan du ta en klick tandkräm (obs, måste vara vit) som du sprider ut på smutsiga delar. Skrubba ordentligt med en tandborste över de insmorda ytorna. Låt sitta någon minut och torska sedan av tandkrämsresterna med en fuktig tygtrasa. Tada!

5. Nu är det dags att ta fram gummit! Japp, bästa knepet att få rent smutsiga gummisulor är med ett vanligt pennsuddgummi. Har du sneakers helt i mocka kan du ta bort svårare fläckar med ett speciellt mockasudd.

6. Tvätta skosnörena i maskin. Eller byt ut dem mot en annan färg för en ny – och ren – look.

7. Hur fräscht luktar de inuti? Ta bort odörer och bakterier med en skospray eller ”sneakerballs”, eller ta till husmorstricket genom att strö i en matsked bikarbonat i varje sko och låta stå över natten innan du borstar ur dem ordentligt dagen efter.

8. Impregnera igen.

Sista utvägen för sneakers som är så skitiga att inget av ovanstående hjälper? Stoppa in dem i diskmaskinen. Lägg skorna högt upp (se till att diskmaskinen är tom i övrigt), häll i vanligt diskmedel och sätt igång ett diskprogram. Ta ut och låt lufttorka och du ska se att de blivit, om inte som nya så i alla fall himla mycket gladare.

Dagens tips.

 

Words of wisdom

“Grateful for where I’m at, excited about where I’m going.”

 

Glad fredag alla där ute. I dag ska det bli närmare tio grader här i stan och då kan man inte vara annat än peppad på dagen och på helgen som är i antågande. Vad har ni för planer? Själv ska jag dricka finkaffe på stan, äta middag med en kompis i soffan, planera ett event, lyssna på det här, skriva klart en text om tre samhällsförändrare och powerbabes, fira våren, köpa en vit t-shirt och sälja ett radhus.

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme 

 

Teleportering till sydligare breddgrader

Inspirerad av Petras roliga inlägg vill jag härmed teleportera mig till en annan breddgrad.

Morgonen börjar med att jag vaknar upp på latituden 20° 17′ S, nämligen Mauritius. Jag har precis klivit upp ur sängen i min drömmiga villa på Belle Mare Plage alldeles intill stranden.

Snabbt satt på mig baddräkt och en tunn klänning ovanpå. På väg ner för ett första dopp fastnar jag inför utsikten som får mig att tappa andan.

Jag bestämmer mig för att vänta med badet och ger mig i kast med frukostbuffén.

Sedan kan jag inte vänta längre. Det blir bad, både i hav och pool.

Konstaterar nöjt att Sverige och vintern är långt borta.

När eftermiddagen kommer gör jag mig redo för en fördrink i loungen, blossande röd om kinderna.

Innan det är dags för middag i den tropiska natten.

Ny dag: Golf på schemat!

Det går bra. Eller faktiskt bäst. Jag blir således bjuden på segerlunch …

… av mitt trevliga sällskap.

Innan eftermiddagen går mot kväll hinner jag med en lång promenad längs den långa vackra sandstranden.  Palmbladen rasslar behagligt i brisen.

Uppsnofsad för kvällen konverseras det med i goda vänners lag.

Innan vi intar middag där kockarna överträffar varandra i kulinariska rätter. Jag konstaterar nöjt att jag nog aldrig har ätit någon godare mat än den nygrillade fisken och skaldjuren som serveras.

Dagen därpå vaknar jag redan klockan sex och ger mig ut på en lång löptur längs havet. Naturen är bedövande vacker, helt filteroberoende.

Tagen av alla intryck intar jag en skön dagbädd invid poolen. Jag läser, skriver och funderar över livet medan underliga fågelläten gäckar. I en hel timme ligger jag helt stilla och ser ut över detta.

Sedan fortsätter mitt filosoferande här, jag känner mig som ett barn på nytt och förtränger tanken på att jag snart måste åka hem.

I stället gör jag mig så toksnygg jag bara kan.

Och smäller sedan av ett stort party i alla regnbågens färger med ett gäng powerdonnor!

Och när den ljumma kvällen övergått till sen timme och till och med gryning vandrar jag tillbaka till min villa och tänker att här …

… på den magiska resorten Belle Mare Plage på Mauritius allra vackraste strand hör jag hemma.

 

Arbetsuniform, ja eller nej?

För något år sedan läste jag en artikel om art directorn Matilda Kahl som haft på sig samma uniform på jobbet i tre års tid för att slippa planera sin outfit varje dag. Hennes stående klädval var vit skjorta och svarta byxor. Genom att alltid köra samma outfit kunde hon i stället för att slösa tid på att välja kläder på morgonen rikta all sin kreativitet på jobbet.

Andra som också kör på det är bland andra Mark Zuckerberg som sportar sin grå Brunello Cucinelli t-shirt. Steve Jobs blev ju känd för att alltid bära svart polotröja, jeans och New Balance sneakers. För att inte tala om salige Karl Lagerfeld med sin ikoniska uniform bestående av stärkt vit skjorta med hög krage (han lär ha haft ett tusental i garderoben), svarta solglasögon och skräddarsydda svarta kavaj.

Samma outfit varje dag känns ju som en bra idé och ibland tänker jag att jag också skulle börja med det. Men direkt efter dyker tanke nummer två upp: vad skulle bli min jobbuniform? Jeans bär jag redan i dag i alla fall 75 % av tiden så de blir det nog. Men upptill då? Vit t-shirt med svart blazer över? Skinnjacka? Eller skulle jag göra en Jobs och satsa på den svarta polotröjan?

Nu tror jag kanske inte att jobbuniform skulle passa mig i längden. Jag skulle nog säkert känna mig befriad från onödig stress och, precis som Kahl säger i artikeln, slippa känna pressen på att alltid bevisa min kreativa förmåga (och att jag har koll på modet) genom mina kläder. Men samtidigt skulle nog mycket av lusten försvinna, glädjen i att faktiskt byta skepnad – och karaktär – efter humör och lust. Är inte det något av modets styrkor, att kunna visa vem man är och styrka sin identitet men också hur man vill uppfattas av andra?

 

Till hela bloggen