Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Så håller du dina sneakers i toppskick

Kommer ni ihåg i september när jag köpte de här New Balance-sneakersen? I vaniljgul mesh och mocka med vita skosnören.

De fick följa med till Hamburg i förra veckan men när jag kom hem upptäckte jag att de såg de ut så här.

Men så är det ju med skor, förr eller senare får man fläckar på dem och är de vita kan man ge sig den på att det går snabbt.

Man vill ju bevara den där ”gå ut i nya fräscha skor”-känslan länge och det allra bästa är förstås att ta bort fläckarna så fort de dyker upp eller åtminstone göra rent sneakersen en gång i veckan, men vi vet ju alla hur det är med den saken.

Så nu när sneakersäsongen drar igång på allvar tänkte jag passa på att denna onsdag skicka med er åtta smarta tips om hur du håller dina sneakers rena och fräscha.

1. Impregnera skorna innan du använder dem första gången. Dels förebygger du och skyddar dem mot smuts och fukt, och dels är de lättare att senare göra rent.

2. Borsta bort smuts med en torr skoborste. Rengör därefter skorna med en fuktig trasa och gnugga bort fläckarna med varmt vatten och några droppar mild tvål eller diskmedel, alternativt speciell rengöring för sneakers. Ta bort löddret och låt torka.

3. Använd en tandborste längs kanter och för andra svåråtkomliga delar. Gnugga med varmt vatten och mild tvål.

4. Behöver du ta till grövre rengöring på dina en gång vita sneakers kan du ta en klick tandkräm (obs, måste vara vit) som du sprider ut på smutsiga delar. Skrubba ordentligt med en tandborste över de insmorda ytorna. Låt sitta någon minut och torska sedan av tandkrämsresterna med en fuktig tygtrasa. Tada!

5. Nu är det dags att ta fram gummit! Japp, bästa knepet att få rent smutsiga gummisulor är med ett vanligt pennsuddgummi. Har du sneakers helt i mocka kan du ta bort svårare fläckar med ett speciellt mockasudd.

6. Tvätta skosnörena i maskin. Eller byt ut dem mot en annan färg för en ny – och ren – look.

7. Hur fräscht luktar de inuti? Ta bort odörer och bakterier med en skospray eller ”sneakerballs”, eller ta till husmorstricket genom att strö i en matsked bikarbonat i varje sko och låta stå över natten innan du borstar ur dem ordentligt dagen efter.

8. Impregnera igen.

Sista utvägen för sneakers som är så skitiga att inget av ovanstående hjälper? Stoppa in dem i diskmaskinen. Lägg skorna högt upp (se till att diskmaskinen är tom i övrigt), häll i vanligt diskmedel och sätt igång ett diskprogram. Ta ut och låt lufttorka och du ska se att de blivit, om inte som nya så i alla fall himla mycket gladare.

Dagens tips.

 

Fredag!

Håller ni med mig om att den här veckan har varit en sjuhelvetes resa? Galet hektisk för min del och jag har nog sällan varit så produktiv. Skrivit artiklar, intervjuat spännande personer, gjort research, gått på möten, förberett lanseringen inför jul, talat i telefon, sprungit ärenden, skissat på samarbetsförslag för 2019, talat ännu mer i telefon, plåtat till bloggen, cyklat på träningshojen i omgångar och hjälp morsan med att planera en glöggfika. Det jag inte hunnit med är pedikyren, hade tänkt att ha öppna skor på smokingfesten i kväll så jag får se hur jag gör med den saken. Jag har heller inte hunnit med administration för företaget som jag hade tänkt men det får vänta till nästa vecka. Den här helgen tänker jag ägna åt mer icke-relaterade aktiviteter såsom bokläsande, promenader och provsmakning av pepparkakor – bara fem veckor kvar till jul nu!

Men nu ska jag ge järnet på tangentbordet ett par timmar till innan det är dags att svida om till smoking. Först blir det fördrink hemma hos Robert och därefter färd till Såstaholm där baluns med Connoisseur-gänget väntar, vilket ska bli hur kul som helst. Note to self: Gå på fest lite oftare!

Jag hoppas att ni får en alldeles strålande fredagskväll ni med, vare sig ni ska på partaj eller chilla i myskläder hemma i soffan, så hörs vi lite senare.

 

Efter ett besök hos frisören

Nu känns håret fint och fräscht igen efter ett besök hos Camilla på Cardell.

Hej! Jag var hos Camilla på Cardell igår och fixade håret. Det är alltid mysigt att komma dit och få bli ompysslad. Camilla är grym på att få mitt hår att se mycket fräschare ut igen och jag går alltid därifrån lite mer rak i ryggen. Kan vi bara komma överens om att en bra frisör är värd sin vikt i guld?

För mig är ett besök hos frisören också en välbehövlig paus från vardagens knot. Jag sitter gärna tyst och ser på när Camilla jobbar och det är så skönt att kunna göra det utan att det känns konstigt. Camilla är helt fine med att inte behöva prata; jag kan tänka mig att som frisör blir det rätt mycket snack om allt mellan himmel och jord hela dagarna så hon tycker nog också att det är rätt skönt. Ibland har jag även med mig datorn så att jag kan jobba lite samtidigt.

Igår var det dags för omsättning av mina extensions. Mitt eget hår har blivit ganska långt i sig självt men typiskt nordiskt (läs: tunna hårstrån) så jag har förlängning främst för en tjockare känsla. Sedan jämnade hon till topparna och kapade min galet snabbväxande lugg, så nu går jag runt med den där härliga känslan av nyklippt hår.

Dags för mig att kila, jag ska hämta bilen och åka till däckverkstan för att byta till vinterdäck. Mors!

 

Torsdagsinspo

Nu när jag ändå redan har bombarderat er med så många bilder från Gleneagles så tycker jag att vi stannar kvar i Skottland ett tag till, i alla fall mentalt. Men vi lämnar Gleneagles och vänder blicken åt sydväst där en skotsk superanläggning väntar: Turnberry.

Bland alla ikonbanor står Turnberrys Alisa Course högt i popularitet. Belägen på randen av Atlanten talar vi links av bästa sort. Alisa har stått värd för British Open vid fyra tillfällen, senast 2009, och det är verkligen en underbar scen för The Open. Här finns lika spektakulära som legendariska hål där stor golfhistoria har skrivits. Det vore väl något att själv få åka dit och skriva vidare på den! Efter helgen som var har jag verkligen fattat tycke för Skottland, såväl atmosfären som folket och naturen så det skulle jag inte tacka nej till.

Här på Alisa utgör naturens element och det ombytliga vädret utgör en stor del av upplevelsen. Skulle den ständigt närvarande blåsten bli för svår är det samtidigt så vackert att man kan bortse från alla dubbelbogeys man garanterat kommer att göra. Det är väl ändå fair, känner jag.

I blickfånget står den storslagna fyren, 24 meter hög som visat sjömännen vägen ända sedan 1873. Och sedan 1901, då Turnberry invigdes, vägleder den golfare.

Det femstjärniga hotellet är lika omtalat som banan. Nu kan jag inte hela historien bakom men det var här som legenden Robert de Bruce en gång regerade. Och det ser ju superfint ut där det ligger inbäddat i grönskan med utsikt mot havet och den oförstörda kustlinje. Turnberrys andra bana Kintyre ska vara minst lika bra, sedan finns det också en niohålare, Arran, att pröva på om man vill maxa golfen.

Vi säger väl så, ha en fin torsdag!

 

Till hela bloggen