Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Pyjamasparty i djungeln

Byxor Massimo Dutti // Tröja Cos Stores // Skor Geox // Skärp H&M // Väska Kicks

Hej onsdag!

Jag kom ju hem från Mauritius för en dryg vecka sedan och det slog mig direkt hur grått allting var här. Det var som att färgställningen på ett kick blev en helt annan jämfört med på Mauritius där allt gick i fyrfärg. Alltså, jag är så trött på det här vädret nu. Vi har inte fått se solen på jag vet inte hur länge och även om snön lyser upp en del så är det bara grå, grå, grå … Jag har för vana att alltid ta en långpromenad mitt på dagen, och att få det lilla dagsljus som ändå ges tror jag är det som räddar mig genom vintrarna.

Jag vet inte hur det är för er, men jag har en väldigt stark koppling till naturen. Att vistas i naturen är så otroligt viktigt för mig. När jag promenerar i skogen och känner doften av tall och gran, eller sitter på en klippa och ser ut över stilla vatten i havsbandet, slås jag av att Sverige har en fantastisk natur. En natur som dessutom kan påverka hälsan positivt, för jag är helt övertygad om att naturen har en läkande kraft.

Forskning har också visat att naturen kan förbättra vår förmåga till inlärning och att minnas, att den botar stress bättre än medicin och att vi tankar kraft och laddar våra resurser på alla sätt. En utflykt i skogen, en promenad i ett grönområde, eller för all del en runda på golfbanan, är så välgörande. Det är också kul att gå i samma skog ofta för då lär man sig att se nyanser och detaljer, och hur skogen ändrar karaktär genom årstiderna.

Att naturen har hälsofrämjande effekter har många vittnat om, inte minst de som fått naturterapi, alltså att vistas i naturen som KBT, utskrivet på recept. Det är tydligen väldigt effektivt, och det som är så bra är att man inte alls behöver gå ut i storskogen för att få effekt. Det räcker med trädgården eller en liten park. Jag känner själv hur lugnet infinner sig när jag är ute på min skogspromenad, precis som när jag rör mig mellan möten och genar genom Humlegården. Och jag tänker nog aldrig så bra som när jag är ute och promenerar.

Jag läste förresten en intressant studie där forskare vid Anglia Ruskin University, Perdana University och University College London har undersökt hur personer med kroppsnojor påverkas av att vistas i naturen. Studien var indelad i fem mindre studier och resultaten av alla indikerade att ju mer tid deltagarna spenderade i naturen desto positivare kroppsbild fick de. Spännande, eller hur? Snacka om en oväntad men högst välkommen hälsofördel, att man kan om inte bota så i alla fall minska sin kroppsnoja bara genom att vistas ute i naturen.

Naturen på Mauritius är också helt fantastisk men förstås väldigt annorlunda mot den svenska. Jag riktigt sög i mig alla naturupplevelser som en svamp. Doften från havet. Vågornas brus. Märkliga fågelläten och en lummig djungel som är makalöst färgrik. Kanske inte så konstigt att jag med min naturvurm tycker väldigt mycket om färgen grön i nästan alla nyanser. Särskilt mörkgrön är så fin, som i de här vida pyjamasbyxorna som får bli dagens outfit fast i dåtid. Jag fullkomligt älskar dem, köpta på rea på Massimo Dutti så de var ett riktigt kap. Jag har även den matchande skjortan och tillsammans är de en riktig pyjamasdröm i grönt.

Jag har burit byxorna och skjortan ihop som en hel look både till fest och till vardags, men de funkar lika bra att bära separat i kombination med svart, vitt eller vinrött. Byxorna med en t-shirt och kavaj eller en stickad tröja, och skjortan med ett par jeans. Och gärna med några snygga silversmycken eller -skor.

Tvådelade matchade set är så användbara och jag får inte riktigt nog av pyjamaslooken om ni undrar. Både snyggt och bärbart och dessutom superskönt, så det kan mycket väl bli så att det blir pyjamasparty för min del den här julhelgen.

 

Hårfint

Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är utvalda av mig.

Högst på accessoartoppen just nu? Hårsmycken i form av klämmor och spännen i roliga färger och former.

 

Hårnål i silver Ariana Boussard-Reifel // Hårspänne med nitar Valentino // Äggformat hårspänne Charlotte Chesnais // Hårklämma i kristall Jennifer Behr

Hårklämma Rosantica By Michela Panero // Körsbärsformat hårspänne La Label // Hårkammar med Swarovskipärlor och emalj Jennifer Behr

Hårnålar i blomform Philippa Craddock // Hårspänne med fuskpärlor Lelet NY// Hårspänne med blommor Hvisk // Hårklämma Hvisk

 

Vecka 8

På något otroligt sätt har det blivit måndag igen? Förstår ingenting. Fattar heller inte hur vi redan har hunnit passera halva februari. Fast det innebär ju förstås att det snart är VÅR! Det är sol på min balkong och igår efter att jag kommit hem från mamma där vi packat inför flytten satt jag där och drack espresso och hörde vårfåglarna sjunga. Den känslan.

Nog om det. Nu ringer vi in veckan som för min del består av intervjuer, strategimöten, säljsnack, en smygläsning och en flytt.

Glad måndag!

 

Fredag, flyttbestyr, pr-planer och AW

Hej vänner.

Oj, den här dagen och hela veckan har sprungit iväg. Jag har knappt hunnit sitta ner en enda sekund känns det som för det har gått i ett sedan i måndags – då vi fick besked från kommunen att mamma har fått en lägenhet på omsorgsboende! Alltså ni anar inte hur skönt det beslutet var att få. Vi har väntat så himla länge och det är så skönt att det äntligen är klart. Mamma har ju så svårt att röra sig och det har blivit så mycket sämre den sista tiden. Bara senaste veckorna har hon ramlat nästan varenda dag och det är bara ren tur att hon inte slagit sig värre än vad hon har gjort. Dessutom är det så välkommet att hon nu får flytta för mamma är så himla social så det har varit svårt för henne att bo kvar i huset alldeles själv sedan pappa dog, även om hon fått mycket hjälp av hemtjänsten och att hon varit på dagverksamhet flera dagar i veckan.

Det kommer att bli så bra med lägenheten tror jag, där hon har personal och ett helt gäng med massa glada tanter och gubbar utanför dörren. Och för egen del ska det bli himla skönt att slippa gå med det stora ansvaret för henne som jag har burit på under en lång tid, att jag snart kan lämna över mycket till kunnig personal. Jag är så lättad och det finns nog risk att jag bryter ihop efter flytten nästa fredag när stressen liksom släpper och kroppen vågar efter.

Men det är mycket att fixa och fort ska det går. Från det att man tackar ja har man en vecka på sig att flytta in. Men det löser sig, vi resonerar som så att bara hon är på plats så fixar vi allt pö om pö. Så tiden har inte funnits till allt som stod på min to do-list. Jag skulle till exempel bloggat i morse och sedan haft ett viktigt kundmöte men var tvungen att flytta det och hjälpa mamma. Det är som det är, ibland måste man prioritera vad som faktiskt är viktigast.

Nu har jag i alla fall fått i mig lite energi och ska i rask takt röra mig bort till Anglais där AnnKathrin och jag har ett möte inbokat. Hon har kommit ner från Luleå för att vi ska kunna ha kvalitetstid och skissa på nya produkter, gå igenom försäljning och prata ihop oss om lite marknadsföringsaktiviteter. Vi har så mycket kul på gång, både event och ett galet spännande samarbete till sommaren som ni definitivt kommer att få veta mer om längre fram! Efter det ska vi gå och träffa vår nya pr-byrå. Det känns verkligen jättebra att sajna med dem och det blir spännande att höra deras ideér och tankar. När vi är klara väntar sedan en kul AW med ett gäng powerdonnor på Berns, vilket ska bli riktigt härligt, inte minst därför att jag så sällan är kvar i stan efter jobbet. AnnKathrin och jag ska skåla i Champagne har vi sagt för vi har liksom inte riktigt hunnit med att fira att vi har lanserat, men ikväll så!

Fast innan allt detta sker ska vi kasta oss tillbaka till förra torsdagen. På kvällen var jag nämligen inbjuden till Lisa och Fabian, grundare av Nordics Knots som nu lanserar i Sverige efter en riktig framgångssuccé i USA. De hade valt att ha eventet i sin lägenhet och det var så himla trevligt. Jag blev helt kär i inredningen och färgpaletten, för att inte tala om mattorna som ju var huvudanledningen till att jag och Anna, som följde med mig, var där.

Kan vi tala om hur snygg denna soffa från Massproductions är? Formen är underbar och kulören är så rätt. Jag kan verkligen se mig själv draperad i denna därhemma hos mig, haha.

Och mattorna, så otroligt fina. Jag fastnade särskilt mycket för den greige som ni såg under soffan och den här rosa ullmattan som var helt ljuvligt mjuk och len.

Alla mattor är inspirerade av Norden och gamla mönster som har fått en modern touch. Efter att ha sett deras fina lya insåg jag hur mycket mattor gör för ett hem så jag ska definitivt budgetera för det när det är dags för mig att köpa mig en ny lägenhet.

Men nu är det fredag, tjohoo! Jag hoppas att ni får en härlig dag och helg om vi inte hörs mer innan dess.

 

Till hela bloggen