Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Om att skapa framtidens ledare och företagsägare

Varje generation har sina utmaningar. Just nu står vi inför utmaningar som är större och mer komplexa än någonsin tidigare, både globala såsom klimatkrisen och lokala i det svenska samhället. För att kunna möta dessa krävs inte bara nya tänkesätt och verktyg, det krävs också en större mångfald av kompetens och ledarskap.

Att arbeta som journalist är något av det roligaste (men också tuffaste) som finns. Jag ser det som ett privilegium att få dyka ner i intressanta ämnen, ta mig in bakom kulisserna i sammanhang jag annars inte haft tillträde till, träffa och intervjua spännande personer. För en tid sedan hade jag nöjet att för Plaza Kvinnas räkning intervjua Siduri Poli, en av den nya generationens viljestarka, begåvade kvinnor som pushar gränser och krossar barriärer. Som bryter mot stereotyper och strukturer och skapar nya sätt att arbeta, nya sätt att anamma ett modernt ledarskap.

Siduri Poli är chef för och en av fyra grundare av innovationshuset Changers Hub, där hon arbetar för att demokratisera framgång för ytterstadens unga så att alla oavsett startsträcka ska ges möjlighet att förverkliga sina drömmar. Uppvuxen i Tumba utanför Stockholm med föräldrar som är assyrier, hoppade hon av skolan för att börja jobba på sitt eget sätt, vilket inte bara starten på hennes karriär som tech-entreprenör. Det blev också en dörröppnare för andra ungdomar i förorten. Siduri såg vilka hinder som stod i vägen och att det som saknades var kunskap, inspiration och framförallt nätverk, något hon själv saknade under sin uppväxt.

Fast forward fyra år: I dag har Changers Hub vuxit till 1 500 medlemmar med två hubbar, en i Alby och en på Grev Turegatan mitt i Stockholm, som fungerar som en direktlänk mellan den enorma potentialen i ytterstaden och kapitalet i innerstaden. Siduri menar att vi genom ny teknik, innovation och digitalisering kan förändra både individer, organisationer och samhället i stort. Jag blev otroligt imponerad av hennes tankar, drivkraft och tydliga vision. Jag är övertygad om att vi utan inkludering och representation, som hon lyfter fram som absoluta krav, kommer att ha svårt att klara av våra samhällsutmaningar och inte minst bryta maktstrukturer för att skapa framtidens ledare och företagsägare.

Läs gärna hela reportaget i senaste numret av Plaza Kvinna där jag förutom Siduri Poli även intervjuade Amanda Lundeteg, vd för Stiftelsen Allbright, och människorättsaktivisten Lovette Jallow som genom sin plattform Action for Humanity arbetar brett med frågor kring hur samhället ska bli mer inkluderande för alla hudtyper.

Det är kvinnor som Siduri, Amanda och Lovette som ger mig hopp om framtiden.

 

The Edit

Jessica Alba – om passion, fördomar och att gå sin egen väg
Porter Edit maj 2019
Foto: Will Davidson // Styling: Tracy Taylor

Tröja och byxor Chloé; halsband Alighieri; ringar Spinelli Kilcollin, Stone and Strand och Grace Lee // Klänning 3.1 Phillip Lim; halsband Alighieri // Klänning Zimmermann; sandaler Chloé; ringar Spinelli Kilcollin, Stone and Strand och Grace Lee // Klänning och armband Isabel Marant, sandaler Chloé

 

Touché!

För en tid sedan ledsnade jag på mina mörka partier under ögonen och gav mig ut på jakt efter en mirakelkräm. Nu sminkar jag mig inte särskilt mycket, men sedan gammalt är ju att man inte vill se trött och sliten ut, särskilt inte när det inte finns fog för det, haha. Till vardags använder jag som bas BB-krämen Nudista från L’Oréal för en naturlig lyster och jämnare hudton, men den är inte särskilt täckande.

Så kom det sig att jag fick den lilla guldpennan Touche Éclat från Yves Saint Laurent i händerna. Jag har ju hört mycket gott om denna concealerpenna som nått en form av kultstatus världen över, men tyckt att den varit aningen dyr. Nu har den släppts som ett add on-makeupverktyg, High Cover 2, med ny formula som jag blev nyfiken på så jag beslutade mig för att testa. Skulle verkligen denna klassiker kunna trolla bort mina mörka ringar under ögonen?

Skeptiker som jag är har jag sällan några höga förväntningar på produkter men jag kan redan säga att jag är fast. High Cover 2 är precis som originalet ljusreflekterande och den funkar som både highlighter och concealer tack vare att den innehåller mycket pigment. Ändå blir den inte kakig eller lägger sig i de fina linjerna under ögonen, vilket jag upplevt med andra produkter.

High Cover 2 finns i flera olika nyanser som kompletterar originalpennan. Jag valde 0,75 som är den ljusaste. Först tyckte jag den såg lite orange ut men när jag applicerade den lättarbetade highlightern så smälte väldigt bra in i min hudton. Resultatet är väldigt naturligt och jag upplever att hela området under ögonen med mörka ringar försvinner på ett fascinerande sätt. Även röda prickar och blemmor fungerar toppen att dölja.

Nu var det inte jättebra ljus där jag tog dessa bilder men jag hoppas att ni kan se. Helt klart en game changer som från och med nu kommer att ha sin självklara plats i necessären.

 

On the spot i Humlegården

Hej torsdag! Gudars vad jag njuter av detta väder – ÄNTLIGEN! Man älskar ju hur hela stan lever upp så här års. Så härligt att slå av på taken och bara promenera runt i det gröna fluffet och le mot andra glada människor.

Och med våren öppnar också nya satsningar upp – kul! Ett ställe som jag är nyfiken på är Omnipollo som öppnat ölträdgård vid Floras kulle i Humlegården. Jag passerar nästan dagligen genom Humlan som är en av mina favoritparker och det känns närmast självklart att här ska finnas en bra ölträdgård, tycker ni inte?

Omnipollo är ett av stans mikrobryggerier som gör hantverksöl. För ett par år sedan öppnade de pizzabaren Omnipollos hatt på Söder – som bekant är ju pizza ölens bästa vän. Jag har inte varit där men det är visst populärt. Omnipollo driver också ett ställe i Göteborg.

Nu har de alltså längtat ut och med tanke på at namnet är en sammanskrivning av orden omnipotent och det spanska ordet för kyckling, pollo, så lovar det gott tycker jag. På menyn finns, förutom öl förstås, godsaker såsom grillade skaldjur och mjukglass.

Vad säger ni, när går vi dit?

Foto: Gustav Karlsson Frost och Simon Bredenberg

 

Till hela bloggen