Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Nytt i necessären

Hej tisdag! Mår ni bra? Jag vaknade upp i morse och tyckte väldigt bra om min hud. Jag vet inte om det beror på vädret, att jag ätit bättre, stressat mindre eller en kombination av allt, men den kändes oförskämt bra. Fin hy är alltid en vinstlott.

Jag har haft en del problem med huden genom åren så det hör inte till vanligheten. Förutom tonårsakne och finnar, som fortfarande envist dyker upp då och då, har det varit kli och fnas. Nu när luften blir torrare och temperaturen kallare så vet jag att min hud kräver mer omvårdnad för att inte gå bananas. Blev därför mycket glad när jag häromdagen kom hem och hade fått ett bud från Emma S. – tack tack!

Emma Wiklund fyllde 50 år nu i september, vilket för övrigt är helt omöjligt att förstå – hur snygg är inte människan? – och har som ni kanske uppmärksammat lanserat en exklusiv 50+ anti-age-serie, Ultimate. Själv börjar jag närma mig the big five oh, men till skillnad från Emma har jag betydligt fler och djupare rynkor, och under de senaste åren har det dykt upp linjer på ställen där de inte funnits där tidigare. Vet inte om man ska tacka och vara glad för att det syns att man har levt? Jag skulle ju föredra att rynkorna hade väntat ytterligare några år. Förutom det så har huden under ögonen fått sig en släng av mörka ringar som jag jobbar på att minska med Estée Lauders Advanced Nigh Repaire Eye serum.

Jag vet att mycket av detta är genetiskt och jag ser likadan ut som pappa runt ögonen och som mamma runt mun och på kinder, men jag vill jämna ut, släta till och få tillbaka lite mer av den där ungdomliga lystern man jagar efter. Därför ska det bli väldigt spännande att prova Emmas nya anti-age-serie och se vilket, om något, resultat jag kan få.

Jag gillar att byta hudvårdsserie då och då för att testa mig fram och se vad som ger bäst resultat för min hy. Den här serien är anpassad för mogen hy med ingredienser som ska motverka de problem som uppstår när man når de 50. Jag har tyckt bra om andra produkter från Emma S. så jag har faktiskt rätt stora förhoppningar på serien som består av fyra produkter, en dag- och en nattkräm, ett serum samt en ögonkräm. Så jag ber att få återkomma med en recension när jag hunnit använda produkterna några veckor. Man hoppas ju att ger dig både direkt- och långtidseffekt.

 

Bilar, bilar, bilar och lite till

Det är måndag men i fredags var det fredag och dags för ett av försommarens trevligaste event: Connoisseurs Motordag.

Ni som har följt mig ett tag har säkert koll på att jag gillar att ratta bil och även om jag inte har råd att lägga vantarna på någon av dyrgriparna som presenteras på motordagen så är det alltid härligt att åka ut till Steninge Slott och njuta av de fina bilarna och vackra ägorna.

Steninge slott ligger i Sigtuna kommun, inte långt från Arlanda och ägs av Per och Åsa Taube. Det är ett otroligt fint och välbehållet slott, uppfört i slutet av 1600-talet efter ritningar av Nicodemus Tessin den yngre.

Under motordagen får prestigemärken som Rolls Royce, Porsche, Ferrari och andra möjlighet att visa upp sig för inbjudna motorentusiaster och i år hade de satsat som aldrig tidigare. Vagnparken gick verkligen inte av för hackor.

Det fanns många skönheter att sätta tänderna i! Vem vill inte ha en bil med vingar?

Madame Connoisseur och min boss Susanne var nöjd och glad.

Drygt tusen gäster var på plats och förutom bilutställningen och möjligheten att provköra bjöds det på härlig lunch och en mousserande vin från Richard Juhlin och MRG Wines – alkoholfri förstås eftersom det ju är ett motorevent. Jag dricker ju sällan alkohol och vill ni hitta ett riktigt bra alkoholfritt vin rekommenderar jag varmt att ta en kik på MRG Wines alkoholfria viner. Gillar särskilt den här gjord på chardonnaydruvor med låg sötma och fullpackad med gröna äpplen, päron och citrus och precis lagom torrt.

Min stiliga kollega Robin från Connoisseur – dagen till ära iklädd våra bågar Skaulo. Det känns fortfarande overkligt när jag ser folk på stan gå runt med Akenberg på näsan.

Vädret var verkligen helt perfekt. Lagom temperatur för att bilarna ska gå varma och utställarna bli nöjda. Vad säger ni om den här giftgröna McLaren?

Ja, och sen åkte vi hem mitt sällskap och jag efter en fantastiskt trevlig eftermiddag.

 

Vecka 25

God morgon!

Måndag och midsommarvecka – hoppas att ni är laddade! I morse gick jag upp vid fem för att hinna träna och få klart lite saker innan dagen kickar igång på allvar. På mitt bord den här veckan.

Research inför tre intervjuer, förbereda knock out criteria och market prioritization inför vår workshop med Business Sweden, ha möte med mitt team, göra en intervju med den här kvinnan, färga fransarna, läsa om batterisvensken, skriva skriva skriva, styra upp midsommar och gratulera min lillebror på födelsedagen.

Nu rullar vi igång den här veckan.

Pic source

 

Tre för övrigt

Gillar: Lila, lavendel, violett, purpur, gredelin. Oavsett vad man kallar den är färgten lila helt enkelt ljuvlig. Aristokratisk och intelligent, men också skör och melankolisk.

Lyssnar på: Marschmusik. Jag bara älskar marschmusik, parader, tapto allt som framförs av en musikkår. Är jag knäpp eller finns det fler därute som är inne på samma spår?

Imponeras av: Ståuppkomiker, som har en fantastisk förmåga att göra långa utsvävningar för att sedan kunna plocka upp en tidigare tråd och knyta ihop säcken. Samtidigt som de är kick-ass på att skämta. En sån vill jag bli.

.

 

Till hela bloggen