Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Nya skönhetsfavoriter i necessären

Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare.

 

Nu blir det krämtajm i bloggen. Jag vet att jag inte har varit så konsekvent när det kommer till just detta tema så det är väl på tiden. Jag har i alla fall väldigt bra hy just nu vilket aldrig (?) händer så här års. Någon liten plita dyker upp ibland men huden är inte särskilt torr och knappt rödfläckig. Jag börjar faktiskt tro att det är tack vare min hudvårdsrutin och framför allt tre nya favoriter i badrumsskåpet.

Jag brukar sällan köpa hela produktserier av ett och samma märke utan blandar friskt bland produkter av olika märken jag gillar. Skönhetsexperter brukar väl hävda att man får bäst resultat om man håller sig till en och samma serie och det må väl vara hänt. Den här gången ville jag testa om det låg något i det, och samtidigt ge min hy en extra näringsboost.

Anledningen till att jag från första början blev nyfiken på Estée Lauders serie Advanced Night Repair är mina mörka ringar och känsliga hud runt ögonen med många fina rynkor. Jag upplevde att jag såg trött och hålögd ut. Jag vet att det till stor del är ärftligt, min pappa såg precis likadan ut runt ögonen, men jag ville inte bara stå och se på utan försöka motverka och kanske till och med minska dem om möjligt. Estée Lauder är världsledande inom skönhet och jag vet att min mamma i perioder har använt många av deras produkter och varit väldigt nöjd, så när jag sökte efter ögonkrämer/-serum som hjälper till att stärka hudens naturligt skyddande fuktighetsbarriär så blev jag nyfiken på detta. Bara namnet utlovar ju mirakel: Estée Lauders Advanced Night Repair Eye Serum Synchronized Complex II.

Serumet arbetar med reparerande teknik som ska minska synliga ålderstecken samt att den är återfuktande. Det går snabbt in i huden och känns väldigt behaglig. Jag lade till den i min hudvårdsrutin morgon och kväll efter rengöring och hann väl använda den i någon vecka innan jag lade märke till att jag faktiskt såg lite piggare ut, mer utvilad. Linjerna runt ögonen tycktes inte lika djupa och huden kändes återfuktad. Däremot tyckte jag inte att det gjorde något för mina mörka ringar.

Jag ger den 3 av 5, att det inte blir ett bättre betyg beror på det höga priset. Finns på Eleven.

Serum är lite av en ny värld för mig men nu har jag börjat förstå fördelarna. Det är en hudvårdsprodukt med kraftfulla ingredienser som kan tränga djupt in i huden och på så sätt hjälpa vid specifika hudproblem. Så naturligtvis blev jag fascinerad av att produkten faktiskt höll vad den lovade. Nöjd med resultatet kompletterade jag med ett ansiktsserum i samma serie för att ge mina många fina linjer i resten av ansiktet en match. Advanced Night Repair Recovery Complex II ska vara Estée Lauders mest avancerade serum någonsin och arbetar enligt beskrivningen aktivt för en utrensande process som rengör cellerna från avfallsämnen under nattens lopp. Det innehåller hyaluronsyra som har förmåga att binda fukt och hjälpa huden med sin naturliga reparationsprocess, samtidigt som det vårdar på djupet. Hyaluronsyra finns naturligt i huden men kroppens egen produktion avtar tyvärr med åldern.

Jag tycker att serumet är extremt skönt att smörja in sig med. Det lägger sig som ett mjukt filter över ansiktet och huden känns silkeslen och ser klarare och jämnare ut i tonen. Ett plus är att alla produkter i serien är oparfymerade och dermatologisk/oftalmologiskt testade. Serumet är också drygt, en eller två droppar räcker för hela ansiktet.

Betyget blir 4 av 5. Finns på Bangerhead.

De mörka ringarna under ögonen var dock fortfarande kvar och efter att ha gjort lite research och läst recensioner klickade jag hem Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix som sades motverka just detta. Extremt dyr kräm men den mest fascinerande hudvårdsprodukt jag har köpt. Den arbetar på tre sätt; reparerande, stärkande och återfuktande och det är framför allt på de mörka ringarna runt ögonen jag märker resultat. Hela området runt ögonen har fått en uppljusande effekt och huden känns verkligen återfuktad. Dessutom älskar jag konsistensen, mjuk och lite silikonig mot huden.

Skulle ha givit den 5 av 5 stjärnor om det inte vore för den dumma förpackningen. Vem kom på denna förfärliga flaska med en märklig applikator som lämnar hälften av den dyra krämen kvar i glasflaskan? Ett tips är att använda en läppensel eller liknande med långt skaft för att få upp det sista ur flaskan. Så betyget blir 4 av 5. Finns på Lyko.

Det finns en hel del olika serum ute på marknaden och de flesta stora skönhetsmärken erbjuder sina versioner. Jag har än så länge bara använt dessa tre i Estée Lauders Advanced Repair-serie i en månad, varje morgon och kväll, men med tanke på de resultat jag tycker mig ha fått så har de redan blivit favoriter och jag hoppas förstås på en fortsatt förbättring vad gäller återfuktning på djupet, fasthet och en jämnare mer strålande hudton.

 

Påsk, pappa, vemod och varma minnen

Jag kan fortfarande höra pappas röst. Skratta till åt ett minne som dyker upp, bli glad över ett gott råd han gett mig och som jag hållit fast vid. Men under vintern som gått är det som att mina inre bilder av pappa har börjat blekna lite. Ibland får jag panik när jag känner att han försvinner. När detaljer och händelser blir suddiga och fnasiga i kanten och jag inte längre kan minnas hur det var. När jag kliver in i det tomma huset där varken han eller mamma längre bor kvar. Där endast väggarna skvallrar om det liv som en gång levdes där. Då hugger det till av ångest.

Det är påsk och jag saknar pappa något oerhört. Det gör jag varje dag men extra mycket så här när det är en långhelg som i mångt och mycket handlar om umgänge med familjen. Det känns vemodigt. Den första julen direkt efter att pappa hade dött var till exempel en prövning. En sorgeprövning. Det tog hårt på mig eftersom julen var så starkt präglad av pappa. Ett julbak utan honom kändes lemlästat. Stundtals ville jag bara packa väskan och fly utomlands för att slippa allt, glömma bort att det var jul. Det blev så tydligt att livet aldrig mer skulle vara sig likt, och att en ny tid väntade där vi som är kvar var tvungna att skapa nya traditioner utan honom.

Jag tycker så mycket om påskhelgen och det var en favorithögtid även för pappa. Färgglad och otvungen då man kan göra lite vad man har lust med – vilket för oss ändå alltid slutade på ungefär samma sätt: Sillbord och påsklamm, kortspel, påskäggsjakt, promenader, kanske en golfrunda, fika på bänken framför köket med ansiktena vända mot solen. Obetydligt innehåll, kan tyckas, men oerhört minnesfulla stunder. Tid och rum för varandra.

När pappa dog gjorde jag inget annat än sörjde. Sörjde och sörjde tills jag trodde att jag var klar. Nuförtiden sörjer jag väldigt sällan, men ibland kommer det liksom ifatt en. Sorgen har blivit till saknad, en saknad som numera bor i varje andetag jag andas.

Tiden går och det har blivit påsk igen. Det är så tyst och tomt och ensamt. Jag vill men orkar inte riktigt ta itu med påskhelgen. Tänkte att jag skulle ha bjudit in familjen till en fin påskmiddag med sill och snaps och ägghalvor och gula porslinskycklingar på bordet men lusten finns inte där. Eller jo, lusten finns där men inte kraften. Det får väl vara så då, tänker jag. Men det känns vemodigt. Igår kväll läste jag lite i pappas dagbok. Lars, Lasse, som han hette, hade en sådan där 10-årsdagbok där han skrev ett par tre rader om dagen och noterade vädret och små och stora händelser. Jag bläddrade tillbaka genom åren till tidigare påskhelger för att se vad vi gjorde då, i ett försök att hålla minnena vid liv.
Långfredagen 2015: Kokar saft, 8 flaskor. Behövde plats i frysen. L strök handdukar + dammsög.
Påskafton 2014: Melodikrysset. J på kortspel och påskmiddag. Konstigt lamm.
Skärtorsdag 2012: R jobbade ½ dag. Vi sågs i TC. Köpte påskmat rabatt 12 % = 250 kr. Köpte böcker till 4 flickor.
Påskdagen 2010: Flugor och fjärilar – VÅR. En promenad med Jenny.

Under pappas sista levnadsår blir det allt glesare mellan noteringarna. Raderna under påsken 2017 lyser tomma. Pappa låg då på sjukhus och jag var där med ett enormt påskägg åt honom med saker jag hoppades skulle liva upp tillvaron lite. Jag tog några bilder på honom medan han satt på sängkanten och öppnade påskägget och jag tittar på den där bilden. Han är orakad och vildvuxen i håret, ser tunn ut i den blå landstingströjan. Men jag kan ändå se ett ljus i hans ögon – det var ju trots allt påsk.

Så idag kommer jag att minnas pappa just så, med ett ljus i ögonen. Och jag kommer att ägna dagen till att göra lite vad jag har lust med, kanske sillbord och påsklamm, kanske kortspel, kanske påskäggsjakt, kanske en promenad eller en golfrunda, och definitivt fika på bänken framför köket med ansiktet vänt mot solen.

 

Keeping it simple

Skjorta Cos Stores // Jeans Massimo Dutti // Skor Rizzo

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme

 

Skärtorsdagsinspo – takterrasserna som snart öppnar

Glad påsk guys!

Snart blir det fri lek hela helgen. Om ni som jag blir kvar i stan så kommer här några tips på härliga takterrasserna där man kan lapa sol, dricka drinkar och se solen gå ner över se horisonten.

Önskar er härliga stunder och en massa påskkyssar.

SUS – Stockholm under stjärnorna

Fem hus, fyra gator och två torg formar Stockholms mest spännande citykvarter Urban Escape. Högst upp breder ett enormt taklandskap ut sig, SUS, kort för Stockholm Under Stjärnorna. Den 1 200 kvadratmeter stora terrassen öppnade i somras och här, 47 meter upp i luften, samsas restauranger, barer, utomhusbio, träning och aktiviteter. Den 26 april öppnar SUS för säsongen – inte en dag för tidigt!

www.sthlmunderstjarnorna.com

Foto: AMF Fastigheter

Scandic Anglais Terrassen – ovanför Stureplan

Mitt ”go to”-ställe för skön stämning, bra musik och goda drinkar. Och med toppenläge intill Stureplan och vacker vy över Humlegården fortsätter Scandic Anglais takterrass att hålla fanan högt som en av stans bästa. Våning 7, tack!

www.scandichotels.se

Foto: Jimmy Eriksson

The Winery Hotel – vin, mat, pool, musik

Vin, vyer och vass musik. Skippa city och ta er ut till Solna; på Winery Hotels härliga takterrass kopplar man av med ett glas hantverksvin och italienska charkuterier medan solen går ner över Friends Arena. Hotellet öppnade 2016 och blev snabbt omtalat för sin helgjutna satsning på vin och allt därtill. Winery Rooftop är deras takbar inredd i industriell stil och med bekväma solstolar för skönt kvällshäng medan DJ:s spelar grym musik. Köper man ett dagspass får man även tillgång till takpoolen och ett rum för ombyte och avkoppling.

www.thewineryhotel.se

ARC – nykomlingen

Den 26 april slår nya designhotellet Blique by Nobis upp portarna. Beläget på Gävlegatan 18 leder portalen in på en grönskande gård. Tanken är att hotellet ska kännas som ett helt eget kvarter i gränslandet mellan Vasastan och Hagastaden, ett kreativt community med stora sociala ytor där arkitektur möter konst möter konst möter design, musik och mat. Högst upp i huset ligger Arc med restaurang och utebar med milsvid utsikt 360 °. Takterrassen kommer garanterat att bli sommarens hetaste ”go to”-ställe.

www.nobis.se

Urban Deli – takpark mitt i stan

Takpark by Urban Deli är numera en institution bland Stockholms mäktigaste uteserveringar med utsikt. Högst upp i huset på Sveavägen 44 har man ett panorama över takåsarna och inför säsongen har terrassen fått en make-over och fått ett italienskt torg och en sydfransk apelsinlund där man kan gotta sig med sydamerikanska paraplydrinkar. Dessutom kommer underbara modeprofilen Fredrik Robertsson  att fylla takparken med underhållning och aktiviteter hela sommaren.

www.urbandeli.org/takpark

 

Till hela bloggen