Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

När ett par är roligare en birdie

Om en vecka är det Alla hjärtans dag, en dag som många kanske bävar för? En dag av kärlek som i stället blir en påminnelse om ensamhet. Jag har än så länge inga planer, brukar faktiskt inte tänka speciellt mycket på Alla hjärtans dag men så är jag heller inte i något förhållande nu. Ibland firar jag den tillsammans med min familj eller mina vänner, så jag styr nog upp något mysigt här hemma i stället. För medan jag har gått igenom flera statusuppdateringar vad gäller förhållanden genom åren då Alla hjärtans dagar kommit och gått, så är det en sak som består: Att fira personerna i mitt liv som driver mig att göra saker bättre, bli en bättre människa och älska bättre.

I dagsläget känner jag mig rätt nöjd med att vara singel men jag medger att jag saknar flirtandet och känslan att ha någon som säger att de tycker om en, kramar en, köper blommor när man minst anar det. Få vara sådär besinningslöst förälskad. Skulle helt klart behöva dejta mer, haha! Jag resonerar som så att träffar jag någon så träffar jag någon, det måste ske otvunget. Jag kan bara utsätta mig för situationer då jag kan träffa någon som intresserar mig. Ett riktigt bra flirtställe som jag vill tipsa er om denna torsdag är golfklubben.

Jomen visst, till och med för er som inte spelar har golfklubbar ofta en lättsam och inbjudande atmosfär där det är lätt att träffa och börja prata med folk. Ofta är restaurangerna riktigt bra så det är lätt att dela lunchbord med någon som verkar trevlig. Ännu bättre blir det om man går ut och spelar med någon som man är intresserad av. Under en golfrunda får man möjlighet att lära känna varandra under relativt avslappnade förhållanden. Det är ett naturligt och otvunget sätt att dejta på och man får tid att visa vem man är. Och vice versa, den andres personlighet ger sig ganska snabbt till känna. Det är svårt att upprätthålla en ”falsk fasad” och förställa sig under de timmar man spelar ihop, så eventuella rötägg identifierar man snabb och då är det bara att droppa dem. Många tänker nog inte ens tanken att någon skulle kunna ”stöta” på dem där, medan det ute på krogen är mer uppenbart.

Jag har sällan problem att prata med folk, men några gånger när jag varit på mer traditionella middagsdejter har situation ibland känts krystad, särskilt om samtalsämnena tar slut. Men på golfbanan har man hela tiden något att prata om eftersom det finns ett naturligt samtalsämne i det gemensamma intresset. Forskning visar ju att lika barn leka bäst. Ju mer lika vi är desto bättre brukar vi tycka om varandra. Chansen att förhållandet håller är större om man delar ett gemensamt intresse, vare sig det är golf, musik, matlagning eller något annat.

Om du har spanat in någon på golfklubben som du är intresserad av så bjud in till att spela några hål ihop, eller boka in dig i en boll med personer du inte känner. Några av mina roligaste golfrundor har varit när jag gått ut med någon random person, eller då jag spelat partävling och lottats ihop med någon kul kille i lämplig ålder. En runda i solnedgången kan vara nog så romantisk!

Till sist vill jag bara skicka mer några fingervisningar för att dejten ska bli så bra som möjligt. Golf kan som bekant vara förenat med en del frustration om spelet inte går som man vill. Låt för guds skull inte ilskan få utlopp även om du har en usel dag. Genom att svära, kasta klubbor eller fuska framstår du inte som särskilt attraktiv. Ta golfen tillräckligt seriöst så att du faktiskt anstränger dig, men inte på så blodigt allvar att du blir galen över ett dåligt slag. Jag brukar säga att man alltid ska sträva efter att vara en bättre version av sig själv. Skippa också oombedda råd. Denna regel gäller förstås inte bara vid nya bekantskaper utan förstås även stadgade par. Det finns ingen som uppskattar (usla) råd i tid och otid.

Skulle din spelpartner visa sig vara en hit så är sedan steget till en ny runda eller en dejt utanför banan inte långt bort. Lycka till!

 

Hårfint

Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är utvalda av mig.

Högst på accessoartoppen just nu? Hårsmycken i form av klämmor och spännen i roliga färger och former.

 

Hårnål i silver Ariana Boussard-Reifel // Hårspänne med nitar Valentino // Äggformat hårspänne Charlotte Chesnais // Hårklämma i kristall Jennifer Behr

Hårklämma Rosantica By Michela Panero // Körsbärsformat hårspänne La Label // Hårkammar med Swarovskipärlor och emalj Jennifer Behr

Hårnålar i blomform Philippa Craddock // Hårspänne med fuskpärlor Lelet NY// Hårspänne med blommor Hvisk // Hårklämma Hvisk

 

Vecka 8

På något otroligt sätt har det blivit måndag igen? Förstår ingenting. Fattar heller inte hur vi redan har hunnit passera halva februari. Fast det innebär ju förstås att det snart är VÅR! Det är sol på min balkong och igår efter att jag kommit hem från mamma där vi packat inför flytten satt jag där och drack espresso och hörde vårfåglarna sjunga. Den känslan.

Nog om det. Nu ringer vi in veckan som för min del består av intervjuer, strategimöten, säljsnack, en smygläsning och en flytt.

Glad måndag!

 

Fredag, flyttbestyr, pr-planer och AW

Hej vänner.

Oj, den här dagen och hela veckan har sprungit iväg. Jag har knappt hunnit sitta ner en enda sekund känns det som för det har gått i ett sedan i måndags – då vi fick besked från kommunen att mamma har fått en lägenhet på omsorgsboende! Alltså ni anar inte hur skönt det beslutet var att få. Vi har väntat så himla länge och det är så skönt att det äntligen är klart. Mamma har ju så svårt att röra sig och det har blivit så mycket sämre den sista tiden. Bara senaste veckorna har hon ramlat nästan varenda dag och det är bara ren tur att hon inte slagit sig värre än vad hon har gjort. Dessutom är det så välkommet att hon nu får flytta för mamma är så himla social så det har varit svårt för henne att bo kvar i huset alldeles själv sedan pappa dog, även om hon fått mycket hjälp av hemtjänsten och att hon varit på dagverksamhet flera dagar i veckan.

Det kommer att bli så bra med lägenheten tror jag, där hon har personal och ett helt gäng med massa glada tanter och gubbar utanför dörren. Och för egen del ska det bli himla skönt att slippa gå med det stora ansvaret för henne som jag har burit på under en lång tid, att jag snart kan lämna över mycket till kunnig personal. Jag är så lättad och det finns nog risk att jag bryter ihop efter flytten nästa fredag när stressen liksom släpper och kroppen vågar efter.

Men det är mycket att fixa och fort ska det går. Från det att man tackar ja har man en vecka på sig att flytta in. Men det löser sig, vi resonerar som så att bara hon är på plats så fixar vi allt pö om pö. Så tiden har inte funnits till allt som stod på min to do-list. Jag skulle till exempel bloggat i morse och sedan haft ett viktigt kundmöte men var tvungen att flytta det och hjälpa mamma. Det är som det är, ibland måste man prioritera vad som faktiskt är viktigast.

Nu har jag i alla fall fått i mig lite energi och ska i rask takt röra mig bort till Anglais där AnnKathrin och jag har ett möte inbokat. Hon har kommit ner från Luleå för att vi ska kunna ha kvalitetstid och skissa på nya produkter, gå igenom försäljning och prata ihop oss om lite marknadsföringsaktiviteter. Vi har så mycket kul på gång, både event och ett galet spännande samarbete till sommaren som ni definitivt kommer att få veta mer om längre fram! Efter det ska vi gå och träffa vår nya pr-byrå. Det känns verkligen jättebra att sajna med dem och det blir spännande att höra deras ideér och tankar. När vi är klara väntar sedan en kul AW med ett gäng powerdonnor på Berns, vilket ska bli riktigt härligt, inte minst därför att jag så sällan är kvar i stan efter jobbet. AnnKathrin och jag ska skåla i Champagne har vi sagt för vi har liksom inte riktigt hunnit med att fira att vi har lanserat, men ikväll så!

Fast innan allt detta sker ska vi kasta oss tillbaka till förra torsdagen. På kvällen var jag nämligen inbjuden till Lisa och Fabian, grundare av Nordics Knots som nu lanserar i Sverige efter en riktig framgångssuccé i USA. De hade valt att ha eventet i sin lägenhet och det var så himla trevligt. Jag blev helt kär i inredningen och färgpaletten, för att inte tala om mattorna som ju var huvudanledningen till att jag och Anna, som följde med mig, var där.

Kan vi tala om hur snygg denna soffa från Massproductions är? Formen är underbar och kulören är så rätt. Jag kan verkligen se mig själv draperad i denna därhemma hos mig, haha.

Och mattorna, så otroligt fina. Jag fastnade särskilt mycket för den greige som ni såg under soffan och den här rosa ullmattan som var helt ljuvligt mjuk och len.

Alla mattor är inspirerade av Norden och gamla mönster som har fått en modern touch. Efter att ha sett deras fina lya insåg jag hur mycket mattor gör för ett hem så jag ska definitivt budgetera för det när det är dags för mig att köpa mig en ny lägenhet.

Men nu är det fredag, tjohoo! Jag hoppas att ni får en härlig dag och helg om vi inte hörs mer innan dess.

 

Till hela bloggen