Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Några favoriter från modeveckan

Stockholms modevecka som invigdes i söndags är nu över för den här gången. Det visades klassiskt svensk mode med stilrena och bärbara plagg i sobra färger för höst/vinter 2018. Men allt var inte landet lagom, där fanns också designers som stack ut med punk, glamour och neonfärger. Här är några av mina favoritkollektioner ur visningarna jag hunnit se. Enjoy!

Busnel

Busnels visningar är alltid en höjdpunkt och AW18-kollektionen som visades upp i knökfulla Spegelsalen på Grand Hôtel höll som vanligt hög klass och kvalitet. Feminint eleganta siluetter men med en kaxig touch i blått, grått och burgundy. Bäst gillade jag deras gräddvita looker – supersnygga.

Filippa K

Med grundaren Filippa Knutsson tillbaka som kreativ chef visade Filippa K upp sin kommande höst- och vinterkollektion på Nordiska Galleriet. Trogen sin minimalistiska, moderna och samtidigt klassiska design fick vi bland annat se höstkappor med fina detaljer, knälånga kjolar och kostymer i siden. Dominerande färger var svart, grått, beige och mörkblått.

STAND

Under måndagen visade bland andra lädermärket STAND i Bolinderska på Grand. Den här gången var kollektionen en mer avslappnad och nonchalant tolkning av plagg som man verkligen investerar i. Jag gillade verkligen den blå kappan och de svarta läderjackorna med kontrasterande neonfärger.

Naim

Först ut dag tre var Naim Josefi, som jag har haft ögonen på sedan han var med i Project Runway Sweden 2012. Sin första kollektion visade Naim för ett år sedan. Kollektionen för AW/18 har inspirerats av insekter i en botanisk trädgård, och deras olika former, färger och mönster tog sig uttryck i blanka material, färgrika mönster och metallic accenter. Kappor, blazrar, klänningar och stickat med en skräddarsydd känsla.

Stylein

Sista visningen för mig blev Stylein med en stark kollektion som enligt designern Elin Alemdar är inspirerad av konstnären Josef Albers verk. Svepande längder, höga markerade midjor, vida ben och voluminösa puffärmar. Otroligt välskräddat, vackert och modernt i färger som grått, beige, kornblått, svart och korallröd. Jag älskar den kornblå toppen med nedhasade axlar och den beige outfiten med print fram på (den vänstra bilden, rad två).

Foto: Fashion Week Stockholm

 

Bilar, bilar, bilar och lite till

Det är måndag men i fredags var det fredag och dags för ett av försommarens trevligaste event: Connoisseurs Motordag.

Ni som har följt mig ett tag har säkert koll på att jag gillar att ratta bil och även om jag inte har råd att lägga vantarna på någon av dyrgriparna som presenteras på motordagen så är det alltid härligt att åka ut till Steninge Slott och njuta av de fina bilarna och vackra ägorna.

Steninge slott ligger i Sigtuna kommun, inte långt från Arlanda och ägs av Per och Åsa Taube. Det är ett otroligt fint och välbehållet slott, uppfört i slutet av 1600-talet efter ritningar av Nicodemus Tessin den yngre.

Under motordagen får prestigemärken som Rolls Royce, Porsche, Ferrari och andra möjlighet att visa upp sig för inbjudna motorentusiaster och i år hade de satsat som aldrig tidigare. Vagnparken gick verkligen inte av för hackor.

Det fanns många skönheter att sätta tänderna i! Vem vill inte ha en bil med vingar?

Madame Connoisseur och min boss Susanne var nöjd och glad.

Drygt tusen gäster var på plats och förutom bilutställningen och möjligheten att provköra bjöds det på härlig lunch och en mousserande vin från Richard Juhlin och MRG Wines – alkoholfri förstås eftersom det ju är ett motorevent. Jag dricker ju sällan alkohol och vill ni hitta ett riktigt bra alkoholfritt vin rekommenderar jag varmt att ta en kik på MRG Wines alkoholfria viner. Gillar särskilt den här gjord på chardonnaydruvor med låg sötma och fullpackad med gröna äpplen, päron och citrus och precis lagom torrt.

Min stiliga kollega Robin från Connoisseur – dagen till ära iklädd våra bågar Skaulo. Det känns fortfarande overkligt när jag ser folk på stan gå runt med Akenberg på näsan.

Vädret var verkligen helt perfekt. Lagom temperatur för att bilarna ska gå varma och utställarna bli nöjda. Vad säger ni om den här giftgröna McLaren?

Ja, och sen åkte vi hem mitt sällskap och jag efter en fantastiskt trevlig eftermiddag.

 

Vecka 25

God morgon!

Måndag och midsommarvecka – hoppas att ni är laddade! I morse gick jag upp vid fem för att hinna träna och få klart lite saker innan dagen kickar igång på allvar. På mitt bord den här veckan.

Research inför tre intervjuer, förbereda knock out criteria och market prioritization inför vår workshop med Business Sweden, ha möte med mitt team, göra en intervju med den här kvinnan, färga fransarna, läsa om batterisvensken, skriva skriva skriva, styra upp midsommar och gratulera min lillebror på födelsedagen.

Nu rullar vi igång den här veckan.

Pic source

 

Tre för övrigt

Gillar: Lila, lavendel, violett, purpur, gredelin. Oavsett vad man kallar den är färgten lila helt enkelt ljuvlig. Aristokratisk och intelligent, men också skör och melankolisk.

Lyssnar på: Marschmusik. Jag bara älskar marschmusik, parader, tapto allt som framförs av en musikkår. Är jag knäpp eller finns det fler därute som är inne på samma spår?

Imponeras av: Ståuppkomiker, som har en fantastisk förmåga att göra långa utsvävningar för att sedan kunna plocka upp en tidigare tråd och knyta ihop säcken. Samtidigt som de är kick-ass på att skämta. En sån vill jag bli.

.

 

Till hela bloggen