Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Mina sweet spots i München

Glad onsdag på er, igen! Jag har bara varit hemma i några dagar sedan min resa till München men jag längtar redan tillbaka. Min vurm för stan kanske märks på alla inlägg, haha!

Men om Hamburg är mediemogulers högborg (älskar den staden också), Frankfurt finansfolkets och Berlin konstnärernas, så är München livsnjutarnas. Det märks både på invånarna och atmosfären och det kanske är därför jag trivs så bra där. Dessutom är det omgivande landskapet sceniskt och om man står högt upp, till exempel på Bayerischer Hofs fina takterrass, så kan man klara dagar se Alperna.

Hursom, jag har fått en del frågor om jag inte kan ge lite fler Münchentips och självklart kan jag det. Så här kommer fem av mina München-måsten, håll till godo!

Engelska parken
Münchens gröna lunga är en av Europas största stadsparker och en härlig oas att strosa runt i. När andan faller på slår man sig ner på någon av ölträdgårdarna och umgås över en öl. Genom parken strömmar alpfloden Isar och vid de små trappslussarna som finns på flera ställen ägnar sig våghalsiga åt surfing i det kristallklara vattnet.

Münchens matmarknad
Viktualienmarkt, München
Runt hörnet från Marienplatz ligger matmarknaden Viktualienmarkt. Här kan man provsmaka bayerska specialiteter, handla lokalproducerad ost, delikatesser, korvar, fisk, honung, frukt och grönsaker och mycket annat från hundratalet stånd. Slå er ner på någon av de många serveringarna och njut av god öl i det vardagliga München. Öppet måndag-fredag 10.00–18.00 och lördagar fram till klockan 15.

servus.heimat
Münchener Stadtmuseum, Sankt-Jakobs-Platz 1, Altstadt/Lehel och Brunnstrasse 3
Om du letar efter något modernt bayerskt att köpa med dig hem är servus.heimat ett toppenställe. Här hittar man alltid roliga presenter och kitschiga souvenirer från Bayern. Ett gökur eller ett par tofflor med hjortar på kanske? Butiker finns på tre platser, den största ligger vid Münchens stadsmuseum och har öppet även på söndagar.


Falks Bar
Promenadeplatz 2-6, Bayerischer Hof
Klassiska cocktailar i cool miljö – Falks Bar är en hotspot för såväl innefolk som hotellgäster. Beläget i hotellet Bayerischer Hofs vackra spegelsal, daterad 1839. Häng vid baren och låt barchefen Adrian Schultz blanda till en Drago’s Punch som skapades inför öppnandet av baren efter andra världskrigets slut.


Münchener Golf-Club
Tölzer Strasse 95, Strasslach
Några av Münchens allra finaste golfbanor ligger i det vackra landskapet söder om citykärnan. Münchener Golf-Club i Strasslach är Bayerns äldsta golfklubb, grundad redan 1910. Här finns 27 hål och parkbanan är inte bara vacker utan sätter en också på prov med sina långa fairways, kluriga doglegs och välvaktade greener. En golfpärla.

 

Startbild: Daniel Schvarcz

 

Keeping it simple

Skjorta Cos Stores // Jeans Massimo Dutti // Skor Rizzo

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme

 

Skärtorsdagsinspo – takterrasserna som snart öppnar

Glad påsk guys!

Snart blir det fri lek hela helgen. Om ni som jag blir kvar i stan så kommer här några tips på härliga takterrasserna där man kan lapa sol, dricka drinkar och se solen gå ner över se horisonten.

Önskar er härliga stunder och en massa påskkyssar.

SUS – Stockholm under stjärnorna

Fem hus, fyra gator och två torg formar Stockholms mest spännande citykvarter Urban Escape. Högst upp breder ett enormt taklandskap ut sig, SUS, kort för Stockholm Under Stjärnorna. Den 1 200 kvadratmeter stora terrassen öppnade i somras och här, 47 meter upp i luften, samsas restauranger, barer, utomhusbio, träning och aktiviteter. Den 26 april öppnar SUS för säsongen – inte en dag för tidigt!

www.sthlmunderstjarnorna.com

Foto: AMF Fastigheter

Scandic Anglais Terrassen – ovanför Stureplan

Mitt ”go to”-ställe för skön stämning, bra musik och goda drinkar. Och med toppenläge intill Stureplan och vacker vy över Humlegården fortsätter Scandic Anglais takterrass att hålla fanan högt som en av stans bästa. Våning 7, tack!

www.scandichotels.se

Foto: Jimmy Eriksson

The Winery Hotel – vin, mat, pool, musik

Vin, vyer och vass musik. Skippa city och ta er ut till Solna; på Winery Hotels härliga takterrass kopplar man av med ett glas hantverksvin och italienska charkuterier medan solen går ner över Friends Arena. Hotellet öppnade 2016 och blev snabbt omtalat för sin helgjutna satsning på vin och allt därtill. Winery Rooftop är deras takbar inredd i industriell stil och med bekväma solstolar för skönt kvällshäng medan DJ:s spelar grym musik. Köper man ett dagspass får man även tillgång till takpoolen och ett rum för ombyte och avkoppling.

www.thewineryhotel.se

ARC – nykomlingen

Den 26 april slår nya designhotellet Blique by Nobis upp portarna. Beläget på Gävlegatan 18 leder portalen in på en grönskande gård. Tanken är att hotellet ska kännas som ett helt eget kvarter i gränslandet mellan Vasastan och Hagastaden, ett kreativt community med stora sociala ytor där arkitektur möter konst möter konst möter design, musik och mat. Högst upp i huset ligger Arc med restaurang och utebar med milsvid utsikt 360 °. Takterrassen kommer garanterat att bli sommarens hetaste ”go to”-ställe.

www.nobis.se

Urban Deli – takpark mitt i stan

Takpark by Urban Deli är numera en institution bland Stockholms mäktigaste uteserveringar med utsikt. Högst upp i huset på Sveavägen 44 har man ett panorama över takåsarna och inför säsongen har terrassen fått en make-over och fått ett italienskt torg och en sydfransk apelsinlund där man kan gotta sig med sydamerikanska paraplydrinkar. Dessutom kommer underbara modeprofilen Fredrik Robertsson  att fylla takparken med underhållning och aktiviteter hela sommaren.

www.urbandeli.org/takpark

 

Påskhelgens äggigaste tips

Veckans mattips! Äggugglor och äggkycklingar som lyfter påskbordet på ett kick.

God mat och framförallt ägg hör ju högtiden till. Dessutom är det alltid kul att påskpyssla med ägg och smarriga bakverk och skapa sina egna versioner av klassikerna på matbordet i påsk. Dit hör definitivt de här ägg-stra (förlåt!) söta skapelserna.

Ett tips: Spola äggen i kallt vatten direkt efter kokning. Då upphör kokningen av ägget direkt, dessutom lossnar skalet lättare om ägget kyls.

Äggugglor och äggkycklingar – det här behövs
ägg
gröna oliver
tandpetare
morot
torkade blåbär

Gör så här:
Koka äggen hårdkokta (8–10 minuter). Spola dem i kallt vatten och skala dem.
Skala en morot och skär tunna remsor av den med osthyvel. Använd sedan kniv för att skära ut fötter, näbb och tuppkam.
Dela oliverna (= ögonen) på mitten och fäst dem med tandpetare som ögon på äggugglorna.
Skär runda små ögon av torkade blåbär och fäst dem på ägget med hjälp av tandpetare på äggkycklingarna.
Ta-da!

 

Till hela bloggen