Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Make it happen!

Nu har den kommit, känslan att det är dags. Att jag efter månader av tvivel, oro, dålig självkänsla och stor sorg är redo för omstart. Med 2017 i backspegeln har jag aldrig varit så upplagd för äventyr som nu. Nytt år, nya möjligheter!

Jag går in i 2018 med höga ambitioner och det finns så mycket jag vill dra igång. Det här ska bli året då jag tar mig ur min komfortzon. Ett år som jag lovar mig själv ska innebära utveckling, utmaning och kreativitet, men samtidigt att jag inte ska stå med piskan över mig själv – min största kritiker. Mitt motto är att det behövs en speciell kompass för att förstå det förflutna och för att navigera i framtiden. Den håller jag på att skapa och den kommer att guida mig framåt i det jag vill ta mig an. För första gången på väldigt länge känner jag glädje och förväntan över vad som komma skall och jag vill inte missa fler skratt.

2018 är 8 760 timmar långt. 8 760 timmar som jag bland annat ämnar spendera med att …

… starta företag.

… köpa en ny skinnjacka som jag ska känna mig fantastisk i.

… strosa oftare.

… socialisera! Jag inspireras konstant av de jag möter och ser fram emot att få dela tankar och umgås med alla intressanta och begåvade människor.

… åka till London och känna mig upprymd och världsvan.

… ha balkongfest och det ska vara varmt och soligt och jag ska ha massor med ballonger och champagne.

… läsa fler böcker.

… utveckla bloggen, inspirera och i ord och bild dela med mig till er av olika projekt.

… äta skaldjur i mängder, finns det något bättre.

… upptäcka fler sidor av mig själv och bara ha så roligt som möjligt.

… komma igång med golfen igen.

… skaffa mig en frilansplats och ha någonstans att gå på dagarna, småprata och samarbeta med härliga kontorskompisar.

… klara av att kunna gå ner i spagat igen.

… hänga på kaféer.

… byta efternamn, har funderat i flera år och det kanske är nu det ska ske.

… sluta att känna mig som en bluff.

… unna mig en weekend i Palma där jag ska äta tapas och dricka cava.

… bli vän med min kropp fullt ut och acceptera alla mina brister och ”fel”.

… skriva bok.

… låta mig förföras av en man, gärna en med mycket humor och omtanke i sig.

… ha betydligt fler picknickar. Mat som äts på utflykt är väl ändå det bästa.

… sitta i en eka och på vattenytan ska det guppa ett flöte och jag kommer att vara glad även om jag inte får något napp.

… kura skymning och dricka het espresso från egen maskin.

… rensa i garderoben. Vill bli av med kläder jag aldrig använder, skänka bort, göra fint så att det blir kul att välja kläder på morgonen.

… åka tillbaka till Mauritius, ingenting kommer att kunna hålla mig från det paradiset..

… se tillbaka på året som gått och minnas hur fint 2018 var.

Vad vill du göra i år?

 

 

#nybörjare

Trots allt fruktansvärt som händer med skogsbränder, evakueringar och nödslakt av boskap ska vi nu ägna en stund åt yta. I torsdags unnade jag mig nämligen min typ första manikyr någonsin. Ja, jag vet … men jag har liksom aldrig förstått grejen med att sitta och fixa med naglarna. Jag tycker absolut att det är jättesnyggt med välskötta naglar, men när ska man hinna med sånt? Och vem har råd att gå på salong stup i ett, inte jag i alla fall. Dessutom sliter golfspel och mitt ständiga knappande på datorn hårt på naglarna plus att de växer så snabbt så då är det enklare att bara klippa dem kort.

Jag kan visserligen ha gjort en manikyr när hela familjen var i Los Angeles i slutet av åttiotalet men det är jag för gammal för att minnas, haha! I alla fall, i torsdags tänkte jag att nu kunde det vara dags att lyxa till sig med att få naglarna fixade på salong. Inte på något fancy ställe utan ett sådant där hål i väggen. Någon måtta får det ändå vara, tänkte Fröken Spara i mig.

Bestämde mig för en kolabrun nyans men var tvungen att slänga in en klick ljusblått också. Bara för att. Nagellacken var från OPI och färgerna hette Sailing & Nailing och Sweet Carmel Sunday. Visst blev det snyggt?

Och ja, jag har fortfarande rattmuff på. Frågor på det?

 

Helgredo

Jag tänker inte gnälla över vädret utan suger i sig så mycket sommar jag bara kan. Känner mig glad i själen, lätt i kroppen. Ler åt människor jag möter. Njuter av att se Stockholm förvandlas till en loj sommarstad där måsar skränar, bin surrar och japanska hörs bredvid tyska. Och så är jag så glad att jag har kommit igång att läsa igen! Har verkligen saknat dagarna då jag bara läst och läst utan uppehåll. Nästan varje kväll har jag suttit ute på balkongen och låtit ögonen flyga över raderna; läste klart en kriminalroman i tisdags och har nu börjat på Linda Olssons senaste ”En syster i mitt hus”. Berättar mer om den senare.

Samtidigt går mina tankar till alla som kämpar mot skogsbränderna, alla som tvingas evakuera och som kanske ser sina hus brinna ner, alla som inte klarar att hantera värmen utan behöver åka till sjukhus, alla bönder som tvingas nödslakta sina djur för att fodret tagit slut – och hur de ska klara situationen i vinter när årets skörd halverats vågar jag inte tänka på. En oro fyller mig över att det som nu sker är verkligt. Vi har inte upplevt en varmare sommar på 150 år. Sveriges skogar brinner. Grundvattennivån är farligt låg. Läget är kritiskt på många håll i landet. Jag är rädd för att naturen har börjat slå tillbaka mot oss med all kraft. Jag gör det lilla jag kan för att hjälpa och försöker att leva så hållbart som möjligt men det känns som att jag borde göra mer.

Så med de dubbla känslorna lämnar jag kontorsstolen och tar steget in i helgen. Ta hand om er där ute. Kram.

 

”Framtiden är beroende av starka tjejer och ödmjuka gubbar”

I dag kommer nya numret av Plaza Kvinna ut i butik, ett nummer dedikerat till politik och det kommande valet. Jag tycker det känns oerhört fräscht att ett modemagasin tar ett sådant grepp om något så viktigt. Det har nog aldrig gjort förut, inte i Sverige i alla fall.

Jag har hur som helst skrivit några av artiklarna. Bland annat har jag gjort ett stort jobb om nästa generation politiker där jag träffade fyra unga ambitiösa kvinnor i början av sina politiska karriärer och modererade ett samtal om brännande samtidsfrågor, systerskap, deras väg in i politiken och hur de vill ta Sverige in i framtiden.

De som var med var Sultan Kayhan, riksdagsledamot för Socialdemokraterna, Grön Ungdoms språkrör Hanna Lidström, Anna Horn, vice ordförande och rättspolitisk talesperson för Liberala ungdomsförbundet och Ida Drougge, riksdagsledamot för Moderaterna.

Det som framkom under samtalet och som kändes så positivt var att de alla ser ljust på framtiden, en framtid utan strukturer och förlegade samhällssystem där visioner och optimism får leda väg efter valet.

Jag tycker att kvinnor borde leda samhället. Det har jag sagt långt innan #metoo-rörelsen. Får vi in kvinnor i ledande positioner i politiken, i företag och organisationer kan vi förändra värderingar, slippa alla machogubbar och göra verklig skillnad. Som en av tjejerna sade under intervjun: ”Framtiden är beroende av starka tjejer och ödmjuka gubbar.”

Det är så sant. Det måste bli ett paradigmskifte och jag tror att vi i Sverige står inför vårt kanske viktigaste riksdagsval någonsin, ett val efter vilket vi måste se till att kvinnorna tar täten. Med kvinnor vid makten kan vi förändra.

 

Till hela bloggen