Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Lyckan kommer från ett annat land

”Allt är så stilla denna julidag
Vindarna susar lätt i morgonstunden
Allt är så sinnrikt som ett andetag
Och hjärtats slag är ett under

Allt är försonat denna morgonstund
Natten har gömt och glömt allt mörkt jag kände
Nu stiger solen redan varm och rund
Och havet syns utan ände

Lyckan kommer från ett annat land
Somliga tror att man kan flytta dit
Om du följer linjerna i barnets hand
Så är du där ibland, fast ingen ser det

Barnen de sover än i stugorna
Sniglarna sover snällt i skokartongen
Sömniga surrar de små flugorna
Från träden hörs sommarsånger

Snart rusar männskor i en evig ström
Jagar mot ljuset, alla vill bli rika
När deras drömmar är besannade
Blir de förbannade och besvikna

För lyckan kommer från ett annat land
Somliga tror att man kan flytta dit
Om du följer linjerna i barnets hand
Så är du där ibland, fast ingen ser det

Allt är så stilla denna julidag
Ljuset det vandrar över gråa stenar
Allt är så enkelt, det är ofattbart
Nog är det klart, vad vi menar” *

 

Jag besökte pappa på sjukhuset i helgen. Vi pratade, jag höll hans hand. Vi kramades. Jag berättade om min resa till Antibes, vad jag tänk se och göra men att jag också var orolig för att resa iväg. Men pappa lugnade mig med att säga att han inte kommer att försvinna någonstans, att han var glad att jag skulle åka för det är viktigt att jag tillåter mig själv att känna lycka även om livet känns skrämmande.

Lycka är något vi alla strävar efter. Men lyckan är lika svårdefinerad som den är hal som en ål. Just när man tror sig fångat den glider den en ur händerna. För det är just det, lyckan låter sig inte fångas. Och att söka lyckan i yttre faktorer, pengar, prylar, status är dömt på förhand. De har inget med verklig lycka att göra. Jag tror att vi måste släppa lyckan fri, inte jaga eller hålla fast vid den så krampaktigt utan låta den komma till oss.

Den ständiga jakten på lyckan ter sig aldrig så fåfäng som när man, precis som min barndoms sångpedagog Ulla-Carin Nyquist så träffsäkert beskriver det i sin låttext, följer linjerna i barnets hand. Lyckan kommer från ett annat land, och det är i de små magiska stunderna som plötsligt infinner sig som man får möta den.

Jag tänker på alla fina stunder vi delat, pappa och jag. Alla middagar, samtal, resor, golfrundor. Hans hjälp när jag flyttade hemifrån, övningskörningen, skjutsandet till ridskolan, barndomens kalas.

Pappa, liten blev stor. Nu är rollerna ombytta. Nu är det jag som följer linjerna i din hand. I sådana stunder blir så tydligt vad det är som gör mig lycklig.

 

* ”Julimorgon i Saltboden” text och musik av Ulla-Carin Nyquist

 

 

Words of wisdom

”Either write something worth reading or do something worth writing.”

― Benjamin Franklin

Kofta Soaked in Luxury // Kjol Nümph

Nyanser av beige

Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är utvalda av mig.

Tröja Massimo Dutti // Jeans Crocker // Skärp Compotoir des Cotonniers // Skor Rizzo // Armbandsur Longines // Pärlhalsband (som armband) arvegods

 

Det är lika svårt att föreställa sig att det någonsin ska bli vår och sommar, som att det kommer att bli en vår och sommar utan pasteller. En av vårens trendfärger är beige i alla nyanser, från nude och sand till gräddkola och nougat.

Beiga nyanser är det bästa jag vet – och denimblått. Gärna i kombination som jag bär på bilden. Annars är ett tips att kombinera beige i olika nyanser från topp till, en klassiker som inte går att tjata om för mycket. Addera ett stänk brunt i form av snygga accessoarer så har du säsongens härligaste färgskala.

Ta en titt på de här fina sakerna i beige nyanser som tagit plats i butikerna. Själv ska jag förbereda mig inför dagens första möte, innan det bär av till Haymarket för lunch och möte med en återförsäljare.

 

Väska Mansur Gavriel // Klänning i crêpe Carl Kapp // Örhängen Isabel Marant // Ballerinaskor Sam Edelman / Kurt Geiger // Sidentopp Rochas // Shorts Arket // Kort trenchcoat Vero Moda // Armband Kyoto Tango // Minikjol Arket // Jeans Raey // Kortärmad kashmirtröja Connolly // Nappaskor Flattered // Ryggsäck Chloé

Proudly presenting AKENBERG

Hej från Sweet spot-kontoret! Sitter här och planerar veckans intervjuer och en massa andra roliga projekt som är på gång. Och vilken härlig vecka detta är. Nu är det nämligen dags! Jag har dröjt alldeles för länge med att berätta för er om mitt nya företag men nu går det inte att vänta längre för i dag lanserar vi vårt accessoarmärke AKENBERG!

Det känns lite overkligt att det är på riktigt – som vi har jobbat för detta det senaste året AnnKathrin och jag. Att starta företag är så sjukt roligt och läskigt på samma gång och man känner verkligen att man lever. Ibland måste man ta mod till sig och göra saker man drömmer om trots oro och rädsla, och det finns en enorm tillfredsställelse i att göra något EGET, det lovar jag. Jag gillar att jobba och var inställd på att det skulle vara jättemycket att göra även om jag inte är ensam i bolaget. Även om alllting har tagit längre tid än vi trott, bara den senaste månaden har ytterligare förseningar skett, så är det viktigaste är att produkterna blivit precis så bra som vi vill ha dem.

Ni känner ju mig och att jag klär mig relativt nedtonat och androgynt. Det är sällan jag går loss på kvinnliga attribut, jag använder nästan alltid byxor och satsar hellre på accessoarer som skor, bälten, skärp och solglasögon för att addera till looken. Men jag tyckte inte att jag fann det jag sökte så för ett par år sedan började skissa på egna idéer på pappret. När sedan jag och AnnKathrin fann varandra föll allt på plats.

Först ut är en premiumkollektion limiterade handgjorda solglasögon med tre modeller, Kallax, Tärendö och Skaulo. Materialet är ett cellulosaacetat i toppkvalitet och inspirationen kommer från den spektakulära naturen i svenska Lappland. Modellerna är unisex och passar alltså både kvinnor och män, de kommer i sex färger vardera och är utrustade med superlinser från Carl Zeiss med komplett UV3-skydd. Till varje par solglasögon medföljer ett superfint lädercase, Uuma, som vi designat i naturgarvat renskinn. Självklart är allt hållbart producerat för är det någonting vi brinner så är det hållbarhet och noggrant utvalda material och produktionssätt.

Det bästa med Akenberg är att vi nu får designa accessoarer som vi själva saknar på marknaden. Att nu se webbshopen gå live är så otroligt roligt. Vi har stora planer och har redan fler släpp och nya accessoarer på gång till vår och sommar.

Jag hoppas innerligt att ni kommer att gilla bågarna!

Till hela bloggen