Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Lyckan i att se andra växa

Häromdagen träffade jag Stefan över en kaffe och vi satt och snackade länge – alltid lika energigivande! Stefan har ju varit min mentor i några år och förutom att han har hjälpt mig i min beslutsprocess och att ta viktiga steg i livet så har vi ett stort intellektuellt utbyte, särskilt när det kommer till affärsmöjligheter och personlig utveckling, där vi delar många tankar och åsikter.

Receptet till att ha en ständig progression i livet kan låta enkelt. Nyckeln är att våga utvecklas, oavsett om man vill ta ett karriärkliv, starta eget, avancera till nästa nivå eller växa som individ. Men ibland behöver man ta hjälp att se vägen framåt. Hjälp att lära sig förbättra sina svagheter, optimera det man redan har och sedan ta steget mot nya mål. Då kan en mentor kan vara svaret.

Jag har haft turen att ha Stefan vid min sida (här hittar ni ett inlägg där jag berättar mer om det) och nu har jag kommit till en punkt i livet där både jag och han känner oss sugna på att ge oss i kast med något nytt gemensamt. I våras hade Stefan besök av Neels, en ung man som är professionell cricketspelare och som han träffat under en resa till Sydafrika. Neels hade några månader ledigt innan årets cricketsäsong skulle dra igång i England där han bor (själv är han sydafrikan) så han passade på att komma till Stockholm och bodde då hemma hos Stefan.

Eftersom jag verkligen gillar att träffa nya människor mötte jag upp med Neels och vi satt länge och pratade om hans bakgrund, framtidstankar och vad han ville med livet, och om min bakgrund, resan med Akenberg, mitt skrivande och mina framtida mål. Det intressanta var att jag tidigt under vårt samtal fick en rätt klar bild av vart Neels var på väg karriärmässigt och vilka steg han borde ta, även om han själv inte hade insett det. Det blev allt tydligare ju längre vi satt och pratade – och nu visar det sig att min feedback var värdefull. När jag och Stefan sågs i förra veckan så berättade han att Neels genomgått processen att bli spelaragent och just blivit ackrediterad och godkänd att arbeta som det inom cricketvärlden! Jag blev så otroligt glad att höra att han faktiskt gjort den förändringen och tagit de stegen precis som jag hade föreslagit. Sån lycka! Så när jag kom hem skickade jag ett sms till Neels där jag gratulerade honom och svaret dröjde inte länge: “Thank you very much for the message and it was our chat that convinced me to go for it.“

Så så himla roligt! Och när Stefan sade att det var tack vare mitt ”mentormöte” med Neels som puttat honom i rätt riktning kände jag direkt att jag skulle vilja utveckla detta. Min pappa jobbade med individ- och ledarskapsutveckling och det är något vi diskuterat under många år, så det kanske är så att det är dags att ta tag i det nu. Jag är på en plats i livet idag där det kan gå åt vilket håll som helst. Mer än någonsin är jag öppen för nya saker som händer, nya intressen. Akenberg är ett av de affärsmässiga investeringarna som jag satsar fullt ut på. Men där finns även utrymme för ytterligare något mer.

Så nu har Stefan och jag börjat klura på hur vi ska ta vår idé om att erbjuda mentorskap till marknaden. Det ger båda oss så otroligt mycket att se andra människor växa som personer, i sina karriärer, att det skulle vara en ynnest att få arbeta med det – och det finns ett stort behov av mentorskap där ute. Hur tänker ni kring mentorskap? Har ni haft mentorer eller varit mentorer själva? Det vore kul om ni hörde av er och berättade!

 

 

På önskelistan

Det här inlägget innehåller annonslänkar.

 

 

Det är fredag och det enda jag vill ha just nu är dels denna dubbelknäppta ullblazer från Givenchy men även ett par mörkblå jeans som jag kan mixa med nitar och nougatfärgat läder.

Jeans från 7 for all mankind.
Jeanskjol från Name it.
Pumps med nitar från Christian Louboutin.
Miniväska från Loewe.
Solglasögon Jokkfall från Akenberg.

 

Torsdagsinspo

Eftersom Scandinavian Invitation startar i dag på Hills Golf & Sports Club utanför Göteborg så är det väl inte mer än rätt att jag visar er lite fina bilder från banan ur Peters och min första golfbok Golfilicious där Hills är med. En helt underbar anläggning. Den bohuslänska naturen är mäktig och från klubbhuset, som ligger som ett örnnäste på toppen av en kulle, har man hänförande vyer.

Årets upplaga av tävlingen är en stjärntät historia – Stenson spelar, Norén är på plats och en hel radda välkända namn – och det ska bli spännande att följa den. Tyvärr från tv-soffan den här gången eftersom jag inte hade möjlighet att vara på plats. Jag kan verkligen rekommendera ett besök hit, oavsett om man spelar golf eller inte. Och restaurangen är toppen.

Glad torsdag!

Foto: Peter Cordén, Golf is Art

 

En gårdagens outfit

Nu var det bra länge sedan ni fick en outfitlook i bloggen så här kommer en gårdagens.

Jag älskar mina skinnjackor och den här röda godingen från Massimo Dutti har gått varm den senaste tiden. Till den hade jag ett par chinos i twill från Jackpot – minns ni det märket? – som jag köpte för 190 miljoner år sedan och där tyget har blivit hur mjukt och skönt som helst efter all användning, plus en tröja från Cos Stores ton i ton. Eftersom gårdagen gick i ett med flängande på stan fick det bli sneakers till.

Nu har jag precis skrivit klart en artikel och ska hugga tag i lite material till Akenberg som måste bli klart. Vi har ju vår nya höstkollektion på väg in – yay! – som släpps i limiterad upplaga. Det ska bli så kul att snart få visa er vad vi jobbat med under året! Så länge får ni kika in här för mer inspiration.

 

Till hela bloggen