Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Lyckan i att se andra växa

Häromdagen träffade jag Stefan över en kaffe och vi satt och snackade länge – alltid lika energigivande! Stefan har ju varit min mentor i några år och förutom att han har hjälpt mig i min beslutsprocess och att ta viktiga steg i livet så har vi ett stort intellektuellt utbyte, särskilt när det kommer till affärsmöjligheter och personlig utveckling, där vi delar många tankar och åsikter.

Receptet till att ha en ständig progression i livet kan låta enkelt. Nyckeln är att våga utvecklas, oavsett om man vill ta ett karriärkliv, starta eget, avancera till nästa nivå eller växa som individ. Men ibland behöver man ta hjälp att se vägen framåt. Hjälp att lära sig förbättra sina svagheter, optimera det man redan har och sedan ta steget mot nya mål. Då kan en mentor kan vara svaret.

Jag har haft turen att ha Stefan vid min sida (här hittar ni ett inlägg där jag berättar mer om det) och nu har jag kommit till en punkt i livet där både jag och han känner oss sugna på att ge oss i kast med något nytt gemensamt. I våras hade Stefan besök av Neels, en ung man som är professionell cricketspelare och som han träffat under en resa till Sydafrika. Neels hade några månader ledigt innan årets cricketsäsong skulle dra igång i England där han bor (själv är han sydafrikan) så han passade på att komma till Stockholm och bodde då hemma hos Stefan.

Eftersom jag verkligen gillar att träffa nya människor mötte jag upp med Neels och vi satt länge och pratade om hans bakgrund, framtidstankar och vad han ville med livet, och om min bakgrund, resan med Akenberg, mitt skrivande och mina framtida mål. Det intressanta var att jag tidigt under vårt samtal fick en rätt klar bild av vart Neels var på väg karriärmässigt och vilka steg han borde ta, även om han själv inte hade insett det. Det blev allt tydligare ju längre vi satt och pratade – och nu visar det sig att min feedback var värdefull. När jag och Stefan sågs i förra veckan så berättade han att Neels genomgått processen att bli spelaragent och just blivit ackrediterad och godkänd att arbeta som det inom cricketvärlden! Jag blev så otroligt glad att höra att han faktiskt gjort den förändringen och tagit de stegen precis som jag hade föreslagit. Sån lycka! Så när jag kom hem skickade jag ett sms till Neels där jag gratulerade honom och svaret dröjde inte länge: “Thank you very much for the message and it was our chat that convinced me to go for it.“

Så så himla roligt! Och när Stefan sade att det var tack vare mitt ”mentormöte” med Neels som puttat honom i rätt riktning kände jag direkt att jag skulle vilja utveckla detta. Min pappa jobbade med individ- och ledarskapsutveckling och det är något vi diskuterat under många år, så det kanske är så att det är dags att ta tag i det nu. Jag är på en plats i livet idag där det kan gå åt vilket håll som helst. Mer än någonsin är jag öppen för nya saker som händer, nya intressen. Akenberg är ett av de affärsmässiga investeringarna som jag satsar fullt ut på. Men där finns även utrymme för ytterligare något mer.

Så nu har Stefan och jag börjat klura på hur vi ska ta vår idé om att erbjuda mentorskap till marknaden. Det ger båda oss så otroligt mycket att se andra människor växa som personer, i sina karriärer, att det skulle vara en ynnest att få arbeta med det – och det finns ett stort behov av mentorskap där ute. Hur tänker ni kring mentorskap? Har ni haft mentorer eller varit mentorer själva? Det vore kul om ni hörde av er och berättade!

 

 

Tre för övrigt

Gillar: Lila, lavendel, violett, purpur, gredelin. Oavsett vad man kallar den är färgten lila helt enkelt ljuvlig. Aristokratisk och intelligent, men också skör och melankolisk.

Lyssnar på: Marschmusik. Jag bara älskar marschmusik, parader, tapto allt som framförs av en musikkår. Är jag knäpp eller finns det fler därute som är inne på samma spår?

Imponeras av: Ståuppkomiker, som har en fantastisk förmåga att göra långa utsvävningar för att sedan kunna plocka upp en tidigare tråd och knyta ihop säcken. Samtidigt som de är kick-ass på att skämta. En sån vill jag bli.

.

 

Smarta affärsidéer och hållbara företag

Man gillar ju smarta affärsidéer och samhällsengagerade företag som arbetar hållbart – samtidigt som de är lönsamma. Därför blev jag så otroligt glad när Afound hörde av sig tidigare i våras och ville göra en kampanj med mig.

Afound är H&M-gruppens senaste satsning, ett butikskoncept som erbjuder en blandning av både deras egna varumärken som COS, Cheap Monday och Weekday, men också andra varumärken. I sortimentet kan man hitta såväl lyx- och premiummärken som Marni, Prada, Gucci, Gestuz och Filippa K, samt billigare kedjor som Monki och NLY. Men poängen är att alla produkter säljs till väldigt rabatterade priser – nedsatta med i genomsnitt 50 procent!

Afound köper in partier från olika håll som blivit över och som de sedan säljer till lägre priser. Man kan alltså hitta både superlyx och verkliga reafynd i det kuraterade utbudet. Dream deal, inte sant? Nytänkande och en affärsidé som känns fräsch och helt rätt i tiden.

Nu är det dags att slå igen datorn och göra tidigt avslut på den här arbetsdagen för det vankas vrålåk, skinande bilkarosser och somrig trädgårdslunch. Trevlig helg!

 

 

Afound-kampanjen som jag frontar i ett halvår framöver.

 

Klassiker: Kavajen

Det är nog ingen hemlighet att plagget jag bär både till vardag och fest och som jag alltid har älskat är kavajen. Eller blazern, beroende på vad man vill kalla den. För det är i princip ingen skillnad alls mellan kavaj och blazer. Vill man ändå vill göra en distinktion så kan man säga att en blazer kan sticka ut mer i sin design och är en enkel- eller dubbelknäppt uddakavaj som bärs med omatchande byxor. En kavaj däremot kan ingå i en kostym med matchande byxor och görs ofta i lite finare material. Oavsett vad man kallar den så är den en stöttepelare i min garderob.

Varför är den då så suverän? Först och främst, den klär upp vilken trist vardagslook som helst på ett kick. För det andra går den att bära till precis allt; kostymbyxor, jeans, shorts, kjol, klänning, ja är den tillräckligt lång kan man till och med bära den som den är, som en minikort klänning. Jag bär gärna kavaj till mina slitna favoritjeans eller shorts. Den adderar en skräddad men ändå avslappnad elegans till ens vardagslook. Så här års fungerar den som min vår- och sommarjacka – superfräsch sommarlook.

När jag ska investera i en ny kavaj tittar jag alltid efter detaljerna som gör att den skiljer sig ur mängden. Fina knappar, ett foder i en avstickande färg, eller ett annorlunda snitt. Den ska vara genomarbetad och får gärna kosta lite mer för då vet jag att den är hållbar både vad gäller kvalitet, trender och miljöaspekt – det är garanterat stilsäkert mode.

Kavaj och jeans Massimo Dutti // Skärp JC // T-shirt Uterqüe // Skor af Klingberg // Väska Moët et Chandon

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme 

 

Till hela bloggen