Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Kreativa övningar för att kicka igång 2019

Så var 2019 i full gång. Januari kom och gick i rasande hastighet och snart är vi inne i februari. I början av ett nytt år är vi nog många som tänker samma sak. Ett nytt år = ändlösa möjligheter. Men var ska man egentligen börja? Även om min intention är att släppa lös kreativiteten och sparka igång en massa nya projekt i början av ett nytt år så fastnar jag ändå ibland.

Runt nyårsskiftet tar jag alltid fram min skinnkalender och sätter mig och skriver ner mina förväntningar och förhoppningar inför året. Och det är ju bra, men efterhand vill jag gärna ta processen ett steg vidare, stämma av att jag är på rätt väg, eller kanske till och med revidera listan. Så inför februari tror jag det kan vara vettigt att lägga lite krut på att blåsa fart i den kreativa brasan igen så att jag inte försvinner iväg åt något annat håll och tappar momentum, särskilt inte nu när vi satsar stenhårt på att få ut Akenberg på marknaden.

Häromdagen hittade jag några roliga kreativa övningar och kände att de skulle kunna hjälpa mig vidare. Så jag tänkte att jag skulle dela med mig av några av övningarna här.

Nummer 1

Första utkastet – Zero Draft

En så kallad Zero Draft är ett försök att samla dina tankar kring en idé eller ett ämne. Formen man använder sig av är fritt skrivande som låter dig fokusera på de första steget in ett nytt projekt genom att etablera vad du redan vet och inte vet om ett ämne. Bekymra dig inte över att det du får ner på pappret verkar slarvigt och oorganiserat. Hela idén är att se bortom de första hindren som ofta stoppar oss i början av ett nytt projekt. Så här gör du:

– Skriv snabbt ner allt du vet om din idé eller ditt ämne.

– Gör en lista över vad du behöver ta reda på eller vill veta om ämnet.

– Skriv ner skälen till varför detta är viktigt för dig.

Nummer 2

Visualiera vägen till målet med post-its

Skaffa en hög post-its och skriv ner varenda tanke, citat, bild, idé eller ämne på separata lappar. Det behöver inte alls vara perfekt på något sätt, men så snart du skrivit ner dina förhoppningar, drömmar, mål och idéer så sätt upp lapparna på väggen och analysera dem. Arrangera lapparna i grupper/teman och placera ut dem efter en tidslinje. Notera kopplingar mellan dem och ta bort alla post-its som inte stöder ditt slutmål.

Nummer 3

SWOT-analys

SWOT = Strengths, Weaknesses, Opportunities och Threats. Oavsett vilket ditt projekt är, sätt dig ner och gör en SWOT-lista, alltså vad som är dina styrkor, svagheter, möjligheter och hot. Genom att tydliggöra dem kan du lättare organisera dina idéer och koncept, hur du ska gå vidare och vad du behöver jobba på. Det gäller inte bara dina nya affärsidéer utan även hälsomål och personliga mål.

Nummer 4

Tvinga fram det

Om du – som jag själv just nu – försöker lansera ditt varumärke eller kanske introducera din affärsidé till en ny målgrupp, så testa denna brainstormingteknik:

Rita upp två kolumner på ett papper. Skriv ner slumpmässiga idéer och begrepp som är helt orelaterade i de olika kolumnerna, till exempel ”laptop” och ”pasta”. Utforska olika sätt på hur de två begreppen skulle kunna kopplas samman. Det kan kännas fånigt och du kommer att upptäcka helt orealistiska och löjliga resultat men tanken är att utmana dig själv att gå utanför den kreativa boxen.

Nummer 5

Återupplev barndomen

Skriv ner en lista över saker du älskade att göra som barn och välj en av dessa saker. Gör den aktiviteten under en hel dag och se vad som händer!

 

Lycka till!

På önskelistan

Det här inlägget innehåller annonslänkar.

 

 

Det är fredag och det enda jag vill ha just nu är dels denna dubbelknäppta ullblazer från Givenchy men även ett par mörkblå jeans som jag kan mixa med nitar och nougatfärgat läder.

Jeans från 7 for all mankind.
Jeanskjol från Name it.
Pumps med nitar från Christian Louboutin.
Miniväska från Loewe.
Solglasögon Jokkfall från Akenberg.

 

Torsdagsinspo

Eftersom Scandinavian Invitation startar i dag på Hills Golf & Sports Club utanför Göteborg så är det väl inte mer än rätt att jag visar er lite fina bilder från banan ur Peters och min första golfbok Golfilicious där Hills är med. En helt underbar anläggning. Den bohuslänska naturen är mäktig och från klubbhuset, som ligger som ett örnnäste på toppen av en kulle, har man hänförande vyer.

Årets upplaga av tävlingen är en stjärntät historia – Stenson spelar, Norén är på plats och en hel radda välkända namn – och det ska bli spännande att följa den. Tyvärr från tv-soffan den här gången eftersom jag inte hade möjlighet att vara på plats. Jag kan verkligen rekommendera ett besök hit, oavsett om man spelar golf eller inte. Och restaurangen är toppen.

Glad torsdag!

Foto: Peter Cordén, Golf is Art

 

En gårdagens outfit

Nu var det bra länge sedan ni fick en outfitlook i bloggen så här kommer en gårdagens.

Jag älskar mina skinnjackor och den här röda godingen från Massimo Dutti har gått varm den senaste tiden. Till den hade jag ett par chinos i twill från Jackpot – minns ni det märket? – som jag köpte för 190 miljoner år sedan och där tyget har blivit hur mjukt och skönt som helst efter all användning, plus en tröja från Cos Stores ton i ton. Eftersom gårdagen gick i ett med flängande på stan fick det bli sneakers till.

Nu har jag precis skrivit klart en artikel och ska hugga tag i lite material till Akenberg som måste bli klart. Vi har ju vår nya höstkollektion på väg in – yay! – som släpps i limiterad upplaga. Det ska bli så kul att snart få visa er vad vi jobbat med under året! Så länge får ni kika in här för mer inspiration.

 

Till hela bloggen