Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Kreativa övningar för att kicka igång 2019

Så var 2019 i full gång. Januari kom och gick i rasande hastighet och snart är vi inne i februari. I början av ett nytt år är vi nog många som tänker samma sak. Ett nytt år = ändlösa möjligheter. Men var ska man egentligen börja? Även om min intention är att släppa lös kreativiteten och sparka igång en massa nya projekt i början av ett nytt år så fastnar jag ändå ibland.

Runt nyårsskiftet tar jag alltid fram min skinnkalender och sätter mig och skriver ner mina förväntningar och förhoppningar inför året. Och det är ju bra, men efterhand vill jag gärna ta processen ett steg vidare, stämma av att jag är på rätt väg, eller kanske till och med revidera listan. Så inför februari tror jag det kan vara vettigt att lägga lite krut på att blåsa fart i den kreativa brasan igen så att jag inte försvinner iväg åt något annat håll och tappar momentum, särskilt inte nu när vi satsar stenhårt på att få ut Akenberg på marknaden.

Häromdagen hittade jag några roliga kreativa övningar och kände att de skulle kunna hjälpa mig vidare. Så jag tänkte att jag skulle dela med mig av några av övningarna här.

Nummer 1

Första utkastet – Zero Draft

En så kallad Zero Draft är ett försök att samla dina tankar kring en idé eller ett ämne. Formen man använder sig av är fritt skrivande som låter dig fokusera på de första steget in ett nytt projekt genom att etablera vad du redan vet och inte vet om ett ämne. Bekymra dig inte över att det du får ner på pappret verkar slarvigt och oorganiserat. Hela idén är att se bortom de första hindren som ofta stoppar oss i början av ett nytt projekt. Så här gör du:

– Skriv snabbt ner allt du vet om din idé eller ditt ämne.

– Gör en lista över vad du behöver ta reda på eller vill veta om ämnet.

– Skriv ner skälen till varför detta är viktigt för dig.

Nummer 2

Visualiera vägen till målet med post-its

Skaffa en hög post-its och skriv ner varenda tanke, citat, bild, idé eller ämne på separata lappar. Det behöver inte alls vara perfekt på något sätt, men så snart du skrivit ner dina förhoppningar, drömmar, mål och idéer så sätt upp lapparna på väggen och analysera dem. Arrangera lapparna i grupper/teman och placera ut dem efter en tidslinje. Notera kopplingar mellan dem och ta bort alla post-its som inte stöder ditt slutmål.

Nummer 3

SWOT-analys

SWOT = Strengths, Weaknesses, Opportunities och Threats. Oavsett vilket ditt projekt är, sätt dig ner och gör en SWOT-lista, alltså vad som är dina styrkor, svagheter, möjligheter och hot. Genom att tydliggöra dem kan du lättare organisera dina idéer och koncept, hur du ska gå vidare och vad du behöver jobba på. Det gäller inte bara dina nya affärsidéer utan även hälsomål och personliga mål.

Nummer 4

Tvinga fram det

Om du – som jag själv just nu – försöker lansera ditt varumärke eller kanske introducera din affärsidé till en ny målgrupp, så testa denna brainstormingteknik:

Rita upp två kolumner på ett papper. Skriv ner slumpmässiga idéer och begrepp som är helt orelaterade i de olika kolumnerna, till exempel ”laptop” och ”pasta”. Utforska olika sätt på hur de två begreppen skulle kunna kopplas samman. Det kan kännas fånigt och du kommer att upptäcka helt orealistiska och löjliga resultat men tanken är att utmana dig själv att gå utanför den kreativa boxen.

Nummer 5

Återupplev barndomen

Skriv ner en lista över saker du älskade att göra som barn och välj en av dessa saker. Gör den aktiviteten under en hel dag och se vad som händer!

 

Lycka till!

Hårfint

Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är utvalda av mig.

Högst på accessoartoppen just nu? Hårsmycken i form av klämmor och spännen i roliga färger och former.

 

Hårnål i silver Ariana Boussard-Reifel // Hårspänne med nitar Valentino // Äggformat hårspänne Charlotte Chesnais // Hårklämma i kristall Jennifer Behr

Hårklämma Rosantica By Michela Panero // Körsbärsformat hårspänne La Label // Hårkammar med Swarovskipärlor och emalj Jennifer Behr

Hårnålar i blomform Philippa Craddock // Hårspänne med fuskpärlor Lelet NY// Hårspänne med blommor Hvisk // Hårklämma Hvisk

 

Vecka 8

På något otroligt sätt har det blivit måndag igen? Förstår ingenting. Fattar heller inte hur vi redan har hunnit passera halva februari. Fast det innebär ju förstås att det snart är VÅR! Det är sol på min balkong och igår efter att jag kommit hem från mamma där vi packat inför flytten satt jag där och drack espresso och hörde vårfåglarna sjunga. Den känslan.

Nog om det. Nu ringer vi in veckan som för min del består av intervjuer, strategimöten, säljsnack, en smygläsning och en flytt.

Glad måndag!

 

Fredag, flyttbestyr, pr-planer och AW

Hej vänner.

Oj, den här dagen och hela veckan har sprungit iväg. Jag har knappt hunnit sitta ner en enda sekund känns det som för det har gått i ett sedan i måndags – då vi fick besked från kommunen att mamma har fått en lägenhet på omsorgsboende! Alltså ni anar inte hur skönt det beslutet var att få. Vi har väntat så himla länge och det är så skönt att det äntligen är klart. Mamma har ju så svårt att röra sig och det har blivit så mycket sämre den sista tiden. Bara senaste veckorna har hon ramlat nästan varenda dag och det är bara ren tur att hon inte slagit sig värre än vad hon har gjort. Dessutom är det så välkommet att hon nu får flytta för mamma är så himla social så det har varit svårt för henne att bo kvar i huset alldeles själv sedan pappa dog, även om hon fått mycket hjälp av hemtjänsten och att hon varit på dagverksamhet flera dagar i veckan.

Det kommer att bli så bra med lägenheten tror jag, där hon har personal och ett helt gäng med massa glada tanter och gubbar utanför dörren. Och för egen del ska det bli himla skönt att slippa gå med det stora ansvaret för henne som jag har burit på under en lång tid, att jag snart kan lämna över mycket till kunnig personal. Jag är så lättad och det finns nog risk att jag bryter ihop efter flytten nästa fredag när stressen liksom släpper och kroppen vågar efter.

Men det är mycket att fixa och fort ska det går. Från det att man tackar ja har man en vecka på sig att flytta in. Men det löser sig, vi resonerar som så att bara hon är på plats så fixar vi allt pö om pö. Så tiden har inte funnits till allt som stod på min to do-list. Jag skulle till exempel bloggat i morse och sedan haft ett viktigt kundmöte men var tvungen att flytta det och hjälpa mamma. Det är som det är, ibland måste man prioritera vad som faktiskt är viktigast.

Nu har jag i alla fall fått i mig lite energi och ska i rask takt röra mig bort till Anglais där AnnKathrin och jag har ett möte inbokat. Hon har kommit ner från Luleå för att vi ska kunna ha kvalitetstid och skissa på nya produkter, gå igenom försäljning och prata ihop oss om lite marknadsföringsaktiviteter. Vi har så mycket kul på gång, både event och ett galet spännande samarbete till sommaren som ni definitivt kommer att få veta mer om längre fram! Efter det ska vi gå och träffa vår nya pr-byrå. Det känns verkligen jättebra att sajna med dem och det blir spännande att höra deras ideér och tankar. När vi är klara väntar sedan en kul AW med ett gäng powerdonnor på Berns, vilket ska bli riktigt härligt, inte minst därför att jag så sällan är kvar i stan efter jobbet. AnnKathrin och jag ska skåla i Champagne har vi sagt för vi har liksom inte riktigt hunnit med att fira att vi har lanserat, men ikväll så!

Fast innan allt detta sker ska vi kasta oss tillbaka till förra torsdagen. På kvällen var jag nämligen inbjuden till Lisa och Fabian, grundare av Nordics Knots som nu lanserar i Sverige efter en riktig framgångssuccé i USA. De hade valt att ha eventet i sin lägenhet och det var så himla trevligt. Jag blev helt kär i inredningen och färgpaletten, för att inte tala om mattorna som ju var huvudanledningen till att jag och Anna, som följde med mig, var där.

Kan vi tala om hur snygg denna soffa från Massproductions är? Formen är underbar och kulören är så rätt. Jag kan verkligen se mig själv draperad i denna därhemma hos mig, haha.

Och mattorna, så otroligt fina. Jag fastnade särskilt mycket för den greige som ni såg under soffan och den här rosa ullmattan som var helt ljuvligt mjuk och len.

Alla mattor är inspirerade av Norden och gamla mönster som har fått en modern touch. Efter att ha sett deras fina lya insåg jag hur mycket mattor gör för ett hem så jag ska definitivt budgetera för det när det är dags för mig att köpa mig en ny lägenhet.

Men nu är det fredag, tjohoo! Jag hoppas att ni får en härlig dag och helg om vi inte hörs mer innan dess.

 

Till hela bloggen